Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, mateusz111992 napisał:

witam mam pytanie co sondzie o Bm Kobylin ??

President Matuszewski ma najnowszego Mercedesa... Regularnie wymienia żeby w tyle za trendami nie zostawać... Ot i cała Konkluzja

Opublikowano
10 godzin temu, soltys48 napisał:

krowa tyle??

Jakie warunki?

Przyjeżdżają autem z wagą , ważą na miejscu i na zakładzie , pieniądze od 3 do 8 dni. Obiór 2-3 dni. Przed odbiorem przedstawiciel przyjeżdża i wycenia.

Opublikowano
8 godzin temu, iwik073 napisał:

koledzy mam prośbę mógł bym prośić o numer podymy mam do jego pośrednika ale cenę ten podaje o 4o gr w dół a numeru nie chce podać jeśli można

pewno chcesz dzwonic za kasą? 508643937

Opublikowano
31 minut temu, boogii napisał:

Przyjeżdżają autem z wagą , ważą na miejscu i na zakładzie , pieniądze od 3 do 8 dni. Obiór 2-3 dni. Przed odbiorem przedstawiciel przyjeżdża i wycenia.

Chodziło mi bardziej jaka to musi być  krowa na taką kasę 

Opublikowano
10 godzin temu, tyran3 napisał:

Oczywiście oficjalnie są  dwa przedsiebiorstwa BM Kobylin  i mija się z udciwością  zawsze to drugie, hehehe  

co znaczy te słowo bo nie rozumiem i nie mogę pojąć przez to sensu wypowiedzi?

Opublikowano
25 minut temu, ab23 napisał:

pewno chcesz dzwonic za kasą? 508643937

nie nie ja jak sprzedaje tylko i tylko kasa od ręki lub przelew na miejscu , a waga moja inaczej pa pa ,nie masz kasy nie handlujesz i wjazd

• Like 2
Opublikowano

Podyma to nie ten co w ch*ja przegrał z @Bartek933?

Przed chwilą, boogii napisał:

300 kg a za 360 kg jest 30 gr więcej.

To masz  świetną cenę 

2 tygodnie temu znajomi upchneli tam bardzo dużą ilość krów i byków

A cenę mieli ok 70-80gr niższa niż Ty

Opublikowano

Panowie @mateusz111992 , @stonka15ak , opowiedzcie jak Kabanos wygląda z waszej perspektywy , ile wam płacił za byki , czy brał na żywą , czy wbc przed aferą . Mimo ze mieszkam niedaleko zakładu , nie mam takiej wiedzy , bo ktoś tam coś sprzeda raz na rok , więc  trudno się zorientować . A wy macie szersze spojrzenie bo sprzedajecie sporo sztuk  . Mateusz , ty masz swoją wagę , więc wiesz czy nie rżną na wadze . Tyle pytań bo dużo nieużytków u nas , a Jarek kupił nowe auto , więc ten tego ...9_9 .

• Haha 1
Opublikowano

chłopaki przed chwilą dzwonili z osiecznej i cene proponowali o 40 gr wyżej niż tydzień temu bez oglądania dzwonie do podymy 8 zeta brutto za ncb czekać idzie podwyżka choć wolno idzie 

Opublikowano
22 minuty temu, soltys48 napisał:

Podyma to nie ten co w ch*ja przegrał z @Bartek933?

To masz  świetną cenę 

2 tygodnie temu znajomi upchneli tam bardzo dużą ilość krów i byków

A cenę mieli ok 70-80gr niższa niż Ty 

W OSI biją dużo krowy , teraz jest mniej towaru i dlatego cena dobra.

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, tajwan1986 napisał:

co znaczy te słowo bo nie rozumiem i nie mogę pojąć przez to sensu wypowiedzi?

Tajwan bo masz BM Kobylin sp.zo.o i ZM BM Kobylin sp.zoo  obie warte siebie. I jak się  zapytasz czy to wy oszukaliście rolników albo sprzedajecie cielaki padline to uszłyszysz odpowiedz - my nie to ta druga firma tylko pod nasza nazwe sie podszywa. A kierownictwo jednej i drugiej firmy to rodzina.

Co ja Ci będe mówił oni nawet cielaki w gratisie dają. np. bierzesz 10 i za nie płacisz a 5 sztuk masz gratis. A po 2 miesiącach 13 i tak zdechnie. Ludzie pobrali Cielaki na kredyt i kontrakt. To cielaki zdechły za które musieli i tak zapłacić jeszcze kary umowne za niedostarczenie do zakładu dorosłych byków., albo kupili rasowe jałówki po 9 tys. a potem sprzedali je na ubój z konieczności  Niektórzy całe gospodarstwa potracili na interesach z nimi. 

Zresztą poczytaj sobie internet , wpisz sobie w googla BM kobylin to całe strony ludzie o nich piszą. Ciekawostka  BM Kobylin to sponsor drózyny koszykówki BM slam Stal Ostrów wielkopolski.  

Edytowane przez tyran3
Opublikowano
1 godzinę temu, tyran3 napisał:

Tajwan bo masz BM Kobylin sp.zo.o i ZM BM Kobylin sp.zoo  obie warte siebie. I jak się  zapytasz czy to wy oszukaliście rolników albo sprzedajecie cielaki padline to uszłyszysz odpowiedz - my nie to ta druga firma tylko pod nasza nazwe sie podszywa. A kierownictwo jednej i drugiej firmy to rodzina.

Co ja Ci będe mówił oni nawet cielaki w gratisie dają. np. bierzesz 10 i za nie płacisz a 5 sztuk masz gratis. A po 2 miesiącach 13 i tak zdechnie. Ludzie pobrali Cielaki na kredyt i kontrakt. To cielaki zdechły za które musieli i tak zapłacić jeszcze kary umowne za niedostarczenie do zakładu dorosłych byków., albo kupili rasowe jałówki po 9 tys. a potem sprzedali je na ubój z konieczności  Niektórzy całe gospodarstwa potracili na interesach z nimi. 

Zresztą poczytaj sobie internet , wpisz sobie w googla BM kobylin to całe strony ludzie o nich piszą. Ciekawostka  BM Kobylin to sponsor drózyny koszykówki BM slam Stal Ostrów wielkopolski.  

https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,1039247

Opublikowano
14 minut temu, staszek131415 napisał:

A zresztą taka ciekawostka z dobrego źródła... BIERNACKI I MATUSZEWSKI TO SZWAGRY PODOBNO, TYLKO JAK WŚCIEKŁE     P. Y  SIĘ NIE LUBIĄ... 

18 minut temu, staszek131415 napisał:

A zresztą taka ciekawostka z dobrego źródła... BIERNACKI I MATUSZEWSKI TO SZWAGRY PODOBNO, TYLKO JAK WŚCIEKŁE     P. Y  SIĘ NIE LUBIĄ...  Czy ciekawilo was rozwinięcie skrótu B M... TO PODOBNO BIERNACKI Matuszewski... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v