Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano
4 godziny temu, karolr2 napisał:

U czy R

20191125_132107.jpg

20191125_132605.jpg

20191125_132550.jpg

20191125_132602.jpg

20191125_132201.jpg

20191125_132126.jpg

Zeby bylo U bez jakichkolwiek niepewnosci musisz je przytrzymać 3 miesiace. 

Na zdjeciu szarolez z lm obok na pewno jak narazie R- ka.

Opublikowano (edytowane)

Yoda na terenie wielkopolski grasuje mafia oszustów , mało tego to niesą otwierane nowe firmy tylko kupowane stare istniejące od 2013-14 roku. sprawdzasz firme a ta działa od lat i wykazuje zyski. Z tego co wiem Waleńscy i Pięta kupili jakies 3 firmy istniejące od lat i dalej skupują nawet płaca gotówką. za rok powtórka z rozrywki.

Wielkopolsce nie sprzedawać nikomu bez gotówki 

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano (edytowane)

bo może są tacy handlarze z którymi warto pohandlować?

Są nawet tacy co skupują więcej niż nie jedna ubojnia

aaaaaaaaaaa.... i jest jeszcze biernat🤣

Edytowane przez soltys48
  • Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, soltys48 napisał:

bo może są tacy handlarze z którymi warto pohandlować?

Są nawet tacy co skupują więcej niż nie jedna ubojnia

aaaaaaaaaaa.... i jest jeszcze biernat🤣

no pewnie że są, za pierwsze 30 szt dostaniesz najlepszą cene a za następne 30 nie dostaniesz nic, ot takie dobre handlarze, na początku każdy handlarz jest dobry

i jeszcze najlepsze że nic im nie pasuje ;) a to za gruby, a to za chudy, a to za mało kości, a to za dużo kości
kiedyś ktoś tu napisał że handlarz nie kupił od niego bydła bo stwierdził że ma zboczone byki.... no k**wa to jest handlarz ? mógł każdego byka z osobna spytać o orientacje ...

a duże uczciwe firmy biorą wszystko i zawsze zapłacą

Opublikowano
13 minut temu, ab23 napisał:

Sołtys jeśli mogę zapytać kto wtedy tobie dał 7,2?

Te ostatnie poszły do Brzegowego

6 minut temu, Rolnik7343 napisał:

a duże uczciwe firmy biorą wszystko i zawsze zapłacą

Pewnie OSI🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano
51 minut temu, kanalia36 napisał:

sołtys poszukaj  nie znajdziesz

Przemek  na terenie wielkopolski są otwierane kolejne firmy skupowe na słupów nawet obecnie płacą gotówką  wiec nie raz jeszcze uszłyszysz o naszych bohaterach

Dlatego nie sprzedalem tamtych 11 co sie Ciebie pytałem nikomu nowemu tylko temu co zawsze. Załadunek do południa kasa popołudniu.

• Like 1
Opublikowano

jak coś pisze i się mam pod tym podpisać wolę mieć pewność żeby nie edytować później postów jak co niektórzy

i nie było to trudne, kojarzyłem kiedy to było pisane i kto brał udział w dyskusji-a tak w ogóle ciekawe jak teraz zachowają sie osoby które tam pisały🤔

1 minutę temu, debrzyna napisał:

On to ma w pamieci 

a żeby nie było o Tobie nadal pamiętam;)

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, wiko napisał:

Te co w rzadku ladnie stoja bankowe U (przynajmniej te ktorym d*py widac).

A te na dole sie zgadzam, Rka i nic wiecej.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, wiko napisał:

Taki jest plan mają stać do lutego. Trochę zdjęcie słabe bo Im raczej u tylko słabo się zaprezentował 😉

3 godziny temu, Mistrzu2 napisał:

U jak nic. 

Czym karmisz, jaki jadłospis? 

Tak jak każdy kiszonka z kukurydzy śruta i sianokiszonka i trochę koncentratu

Opublikowano
12 godzin temu, HF86 napisał:

O kanalia to nie wiedziałem.trzezwieje z tego szczęścia i popierdzielam po odsady najlepiej po 12 netto  300 kg i będzie biznes.ale dla ubojni.a tak serio to krowy rok temu sprzedałem po 12,5 na wbc netto😂

Ty sie nie smiej bo za tyle dokladnie facetowi przewozilem odsadki srednia 280kg po 12 netto, 20 pare sztuk. + za transport 3000.

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

jak coś pisze i się mam pod tym podpisać wolę mieć pewność żeby nie edytować później postów jak co niektórzy

i nie było to trudne, kojarzyłem kiedy to było pisane i kto brał udział w dyskusji-a tak w ogóle ciekawe jak teraz zachowają sie osoby które tam pisały🤔

a żeby nie było o Tobie nadal pamiętam;)

kurde sołtys ty masz pamięć jak Józef Stalin))))))) On też podczas dyskusji upijał rozmówców a nad ranem oni nie pamiętali co mówili  a on wszystko i łagry witały))))) Beria jako jedyny w pijaństwie mu dotrzymywał kroku dlatego tak długo utrzymał stołek.

Jak ty zapamietałeś słowo wali w pięty .  Ciekawe czy thomas jest w tym artykule

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v