Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Skoro drożeją to Ci psioczący odnośnie braku opłacalności i tendencji spadkowej milczą bo co mają pisać. Foodworks 11,80 za klasę O do 2 lat, 11,60 powyżej. Dziś był u mnie przrdstawiciel zachęcający mnie do sprzedaży im bydła. Zakłady widocznie zaczynaja szukać bydła a to dobre prognostyki dla nas :)

Opublikowano (edytowane)

Koledzy  zmieńcie coś w swoim życiu ja tak długo się wahałem  jestem teraz za granicą i byka zarobię w dwa tygodnie pozdrawiam dodam jeszcze 8godz.i sob.i niedz wolne 

Edytowane przez ACoCieTo
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, ACoCieTo napisał:

Koledzy  zmieńcie coś w swoim życiu ja tak długo się wahałem  jestem teraz za granicą i byka zarobię w dwa tygodnie pozdrawiam dodam jeszcze 8godz.i sob.i niedz wolne 

A gdzie dzięcielina, gryka jak śnieg biała...??? Jak możesz wyjeżdżać?!? To po to się w szkole uczylismy :"Litwo Ojczyzno moja, ty jesteś jak zdrowie..." 😁😁😁🤣😂🤣😂😎

Edytowane przez Berthold
Opublikowano

Skoro taki watek wypłynął to wam coś powiem To że mam prawie sto lat to wszyscy tu wiedza I co ciekawe nigdy nie byłem na zachodzie ani na wschodzie Znaczy sie byłem raz w 1974 roku w NRD ,raz na Ukrainie w 1995 tam gdzie teraz wojna  ,i raz na Słowacji w 1997 To wszystko Ale moja zona objechała w tym czasie pół Europy i kawałek Ameryki Północnej A najciekawsze jest to że mój ojciec jest obywatelem USA od 1980 roku Raz nawet chciałem tam pojechać ale jak usłyszałem ze Ameryka jest dla amerykanów to dałem sobie spokój Bo niby co ja bym tam robił ?  

Opublikowano

@wojak1986 jak mam być szczery to lepszego zawodu jak rolnik nie ma, a najbardziej narzekają dwu i trzy etatowcy. Od kąd nie pracuje na etacie wszystko w czas porobione, a i kasa w cale nie mniejsza A roboty takiej prawdziwej jak na etacie to może z 3-4 miesiące, do póki będzie się to opłacać nie zamienię tego na żaden inny zawód ;) . Pomoc płynie z każdej strony , kto tak ma? 

Opublikowano

a co ma byc zle jak z kazdej strpny sypia groszem. ;) tu suszowe, tam doplaty, tu plyte gnojowa łunia zrobi, tu kasa za byki. tu umorzenie podatku za inwestycje. no zyc nie umierac. oczywiscie jak ktos nie ma kredytu. ;)

Opublikowano
9 minut temu, debrzyna napisał:

Skoro taki watek wypłynął to wam coś powiem To że mam prawie sto lat to wszyscy tu wiedza I co ciekawe nigdy nie byłem na zachodzie ani na wschodzie Znaczy sie byłem raz w 1974 roku w NRD ,raz na Ukrainie w 1995 tam gdzie teraz wojna  ,i raz na Słowacji w 1997 To wszystko Ale moja zona objechała w tym czasie pół Europy i kawałek Ameryki Północnej A najciekawsze jest to że mój ojciec jest obywatelem USA od 1980 roku Raz nawet chciałem tam pojechać ale jak usłyszałem ze Ameryka jest dla amerykanów to dałem sobie spokój Bo niby co ja bym tam robił ?  

To jak Pan ma 100 lat? To pana ojciec ponad stówkę? 😛

Opublikowano

Nie dużo, ponad 30 ha, chcialbym więcej ale nie chce skończyć szybciej jak zacząłem. Po wolutku do przodu.

Opublikowano
3 minuty temu, zetorki12 napisał:

zdziaisz 

Po jakiemu to będzie? Heheheheheeh

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v