Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
polka napisał:

6 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Pewnie Jersey bo dają fajne cielaki hahaha;)

Na 1000% nie Jersey.Nie wiem tylko  dlaczego wysmiewasz hodowców tej rasy.Przeciez to ludzie tak samo jak Ty.Nie wszyscy , którzy mają bydło hodują je albo dla mleka albo na cielaki.Kazdy kto ma pomysł na siebie zasługuje na szacunek.Nie zawsze zysk ponad wszystko.🙂

Kolego ja się śmieje z tego że handlarze chcą sprzedać cielaki jersey jako mięsne często gęsto tak jest a nie że ktoś trzyma takie krowy bo do mleka one są całkiem dobre.

Ursus932 napisał:

14 minut temu, polka napisał:

Na 1000% nie Jersey.Nie wiem tylko  dlaczego wysmiewasz hodowców tej rasy.Przeciez to ludzie tak samo jak Ty.Nie wszyscy , którzy mają bydło hodują je albo dla mleka albo na cielaki.Kazdy kto ma pomysł na siebie zasługuje na szacunek.Nie zawsze zysk ponad wszystko.🙂

Oglądając twoją galerie myślę że to RP. Mam racje? No cóż jarek już taki jest ...

Odcinka z kolegi strony zawsze musi być nie? No cóż widocznie taki jesteś.

polka napisał:

6 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Pewnie Jersey bo dają fajne cielaki hahaha;)

Kolego chodziło mi o to że handlarze często sprzedają cielaki jersey jako mięsne a nie że się nasmiewam że ktoś ma taką rasę bo do mleka ta rasa jest całkiem dobra.

weksel napisał:

jareczku tata takie hoduje?czy TY?

Mój kolega chcesz cielaka byki osiągają kosmiczną wagę 600kg w 2 lata przy dobrym żywieniu.

Opublikowano
9 minut temu, weksel napisał:

teraz nikt nie kupi bo Żydy się zwijają z rzeźni....  co powiat to lepsze historie

ale niestety od tego poniedziałku załamanie jak nic l liban marudzi  i na żywo gorzej

trza kupca dobrze szukać

ostatnio mnie się pytali co to bedzie jak w sklepach boczku zabraknie?

odpowiadałem panowie jeszcze są parówki 😁😁😁😁

a jedynym sensownym wyjsciem teraz  jest kupować cielaczki za dwa lata to może być strzał w 10!

weksel tyś handlarz to co masz mówić  jak za dwa lata na kuroniówke pójdziesz)))))))))

Opublikowano
7 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Odcinka z kolegi strony zawsze musi być nie? No cóż widocznie taki jesteś.

Żadna docinka tylko stwierdziłem fakt 😏

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Przepraszam jeśli poczuł się Pan urażony 😊

Nie rób podsmiechujek bo zaraz będzie foch i cyk donosik na milicję 😋 

To w końcu cena sięgnęła tego dna czy to już które z kolei dno? Nie wiem czy kupować cielaki czy poczekać z dwa tygodnie aż ludzie sami będą puszczać luzem w siną dal. 

Była wczoraj facetka z mężem oglądnąć jałówkę po wycieleniu, nie powiem bo nie wybrzydzali i ładnie zapłacili. Ale zaczęła mi wciskać byczki hf od tygodnia do 2 msc 6szt, jak coś to szwagier tez ma kilka... po 10zl/kg, ściemniam że wziąłbym z 10, ale teraz  jest full cielaka i po 6-7zl nie problem kupić, "nie mamy o czym gadać". Godzinę temu dzwoniła żeby przyjeżdżać odda po 8zl 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, AdamRo napisał:

Nie pójdzie.

No fakt   handlarz i uczciwa robota  to miłość jak  Jarka do sołtysa))))) 

Opublikowano
21 minut temu, pedro2 napisał:

Nie rób podsmiechujek bo zaraz będzie foch i cyk donosik na milicję 😋 

I teczkę będę miał własną 😏

27 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Nie będę narzekał na jej brak. Stać mnie z żoną na chleb i masło więc nie jest źle;)

Jak masz tak dużo to podeśle mój numer konta 

Opublikowano

Własnie Jarek stać Cie na kochankę albo dwie ??? bo jak nie toś dziad nie Panisko:D

Opublikowano

Właśnie wracamy z wycieczki z Sandomierza i zatrzymaliśmy się na parkingu w jednym samochodzie było słychać jeden bek cielaczki rejestracja  samochodu PSL ....,nie kupujcie bo zestresowane 

Opublikowano
3 godziny temu, beata12596 napisał:

A nie powiedział gdzie ci żydzi się przenoszą? Do Urugwaju? 🤔Rzadko spotyka się handlarza, który przyjedzie , pochwali towar i rzetelnie zapłaci ( o terminie nie wspomnę). Przez tyle lat spotkałam się z przeróżnymi "zagraniami" handlarzy, a to czerwone byki nie idą tylko czarne, a to brzuch za duży łeb za mały 😆, a jeden to powalił mnie na nogi , kiedy przyjechał, zobaczył byki i chyba nie mając do czego się czepić kazał łapać ( 20 szt z luzu), bo chce w zęby zajrzeć 😂. Nie wiem czy chciał sprawdzić czy zaplombowane i kamienia nie mają 😂, spytałam czy długość torby też będzie mierzyć to metrówkę przyniosę. Podziękowałam jemu za stracony czas i więcej na podwórku się nie pojawił. A czy ktoś kupi czy nie te byczki tego pana, o którym kolega pisze to nich wypowiedzą się handlujący tym towarem, a zagląda tu kilku 😉

W zeby zagląda się żeby określić wiek bydlaka. Pierwsza para zębów do pierwszego roku druga do drugiego roku. U krów po rogach niżna określić ile razy była ciemną.  A na ubojni mogą poznać po kropce w  kregoslupie . 

• Haha 2
Opublikowano

przepraszam ze troche nie w temacie napisze😁 byk O 11,6 wiem cena nędzna ale takie czasy Tylko ze zadzwonił do mnie gość z jednej z podlaskich ubojni który jeszcze 3 miesiące temu przekonywał mnie ze  bydła to on już nie musi szukać , a z dzisiejszej gadki wynikało że nagle potrzebuje i jest skłonny jeszcze o cenie pogadać 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v