Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

O widzę że Manelski to konkurencja dla Ciebie . Bo aż gul skacze . Dobry chłop płaci zawsze w terminie jak brak szybciej waga sie zawsze zgadza nigdy nie brakuje nawet 1 kg . A pytam bo jeździ gość po wsiach i ma cenę wyższą ale nikt nie  ma wiekszej wiedzy o tym skupującym . A na google jest brak wystawiania opinii a to daje do myślenia a skoro nie masz wiedzy na temat tej firmy Handlarzu to sie nie wypowiadaj ....chyba że coś wiesz 

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano

Na dzisiejsze czasy 7 zł za hf 😏 co to musi być za byk 

Albo kupujący😊

Opublikowano

Jak widac, mimo tego, ze Jarek sie nie odzywa, jego duch jest z nami. Jarek mial super ceny ale chociaz za dobre bydlo, tu koledze 7zl za Hfa malo na dzien dzisiejszy. Jarek juz nie musi wracac, ma godnego nastepce.

• Haha 1
Opublikowano

pripozycje na dzis za hf. lokalny handlarz 6.5 netto minus 7% wegrzynowo 11.5 za o i 11.6 za o plusa

mardi 6.3 netto minus 7%

Opublikowano
5 godzin temu, Bananek napisał:

a mi dzis cielak dostal jakiegos porazenia. pil dwa tygodnie mleko, wczoraj slabiej i dzis lezy wykrecony i na wykonczeniu. temu juz nie pomoge i spisany na straty, ale moze ktos sie spotkal z czyms podobnym? jak reagowac? czy to moze byc zarazliwe?

U mnie kiedyś tak było. Działamy macicę u krowy po porodzie a taki 2 tyg. bynio dostał drgawek że był wet to na ciepło leki stwierdził porażenie termiczne 40 minut jeszcze podychal pyk gówno i kapcie..

Opublikowano

Znikł , czy zniknął , to i tak było Go mniej . :D Obie formy niebytu poprawne .

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, zetorki12 napisał:

Znikł , czy zniknął , to i tak było Go mniej . :D Obie formy niebytu poprawne .

O to to mniej wkurw...

Edytowane przez Gość
Opublikowano

ile można dostać za LM ok 700 kg bo mam kilka sztuk na zbyciu? Proponują 6,50 netto ale mało jakoś

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v