Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A już wkrótce do 12 miesięcy i 300 na haku zeta wyżej ,czysta parodia niedługo w tych cennikach się nie odnajdziemy 

Opublikowano

Tigon obecna cena no może  ciut wiecej może być ceną docelową na wiele lat. Pamiętaj ze za chwile  wołowina zacznie płynąc z USA i mercosuru.

Opublikowano

w lipcu sprzedałem byki w przeciagu miesiaca zarobił bym na jednym po 1000zł a w dupee ( a przez dwa lata nie zostało mi nic z nich oprócz gnoju po tamtej cenie)... Ogólnie dobrze ze cena poszła troche w góre bo zaraz następne ale gdybym wiedzał bym poczekał...

Opublikowano

z farmera wyczytałem spadek pogłowia bydła we włoszech w grupie krów mlecznych ale i miesnych a w danni spadek też spadki , i to nie w grupach bydła młodego tylko w grupie krów co dają cielaki czyli bedzie zmiejszona ilość cieląt .

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

@bobienko jak tam bliżej likwidacja czy czekasz na te13 za O ?😊

Akurat się sprzedaż zegra z qq.więc jak nie będzie 13 to nie będzie chodowli

Opublikowano

heheh 

AcoCięTo ja wczoraj rozmawiałem z handlarzem cielaków 800 zł chciał za habete. Jak mu mówię ze przy tych cenach dorosłego bydła  to 500 zł max za cielaka to mnie wyzwał. Powiedział ze mi się w d*pie poprzewracało bo 2x dostaje dopłatę do bydła czyli 600 zł i realnie i tak cielak kosztuje mnie 200 zł i jeszcze chce go oskubać. 

Normalnie ręce opadają handlarze cielaków słabych cen byków nie wierzą i żyją w swoim świecie.

Opublikowano

Ja kupuje obecnie tygodniowe hf od 300do500 na skupach od 7 do 10 zł podlaskie olx zawalone promocyjnymi cielakami i doplatowymi zerunami

Opublikowano
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

heheh 

AcoCięTo ja wczoraj rozmawiałem z handlarzem cielaków 800 zł chciał za habete. Jak mu mówię ze przy tych cenach dorosłego bydła  to 500 zł max za cielaka to mnie wyzwał. Powiedział ze mi się w d*pie poprzewracało bo 2x dostaje dopłatę do bydła czyli 600 zł i realnie i tak cielak kosztuje mnie 200 zł i jeszcze chce go oskubać. 

Normalnie ręce opadają handlarze cielaków słabych cen byków nie wierzą i żyją w swoim świecie.

Jeszcze trochę i oczy im się otworzą ,sami se je będą opasać i z wielkich dopłat żyć .w ubiegłym tygodniu byłem oglądać cielaki to jałówki polskie sm ładne ok 80/90 1200 pojebało przy tych cenach podobno bydło znowu tanieje i że mają pełno tak u mnie mówili ale czy im można wierzyć ,wyzywali na te ceny wiedzą że na nich koniec  jak się ceny nie zmienią to ludzie odejdą nie od razu bo byk w pół roku nie urośnie to co jest i koniec ,a wracając do cielaków to SMS dostajemy czy nie potrzeba świerza dostawa itd.a porody dopięta się zaczną

Opublikowano
10 minut temu, ACoCieTo napisał:

Jeszcze trochę i oczy im się otworzą ,sami se je będą opasać i z wielkich dopłat żyć .w ubiegłym tygodniu byłem oglądać cielaki to jałówki polskie sm ładne ok 80/90 1200 pojebało przy tych cenach podobno bydło znowu tanieje i że mają pełno tak u mnie mówili ale czy im można wierzyć ,wyzywali na te ceny wiedzą że na nich koniec  jak się ceny nie zmienią to ludzie odejdą nie od razu bo byk w pół roku nie urośnie to co jest i koniec ,a wracając do cielaków to SMS dostajemy czy nie potrzeba świerza dostawa itd.a porody dopięta się zaczną

Ja to  widze ze Ci j**ani handlarze doliczają sobie do ceny cielaków sume dotacji z tych 2 lat. Oni uważają ze ta dotacja to im się należy. zresztą nie od pierwszego handlarza słysze ze krzywdy nie mam bo jak od ceny odlicze te 6 stówek to cielak aby tyle kosztuje....... juz mi takie teksty wstawiali przed kryzysem z tymi leżakami  a teraz to już przechodzi ludzkie pojęcie jak mam dopłaty to cielak dla mnie w zasadzie za darmo i jeszcze święte oburzenie ze nie chce kupić.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 20.08.2019 o 10:24, kanalia36 napisał:

heheh 

To już bezczelność ... Tak mało dawać handlarzowi 😊 A wystawiłem na olx takiego kolora dodam że napisałem "mięsny "😊 za 800 zł to musiałem szybko usunąć ogłoszenie bo by tel . chyba h*j strzelił tak dzwonią

spacer.png

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Też żałuję tych jałówek za jednego byka cztery jałówki by były i tyle dopłat .a w nowym roku będzie jeszcze więcej do zwierząt 

Edytowane przez ACoCieTo
Opublikowano

A u mnie krowa mieszanka hf/bbb zacielona angusem i cielak 58kg waga następnego dnia. I pytanie ile teraz taki cielak naprawdę dobrej budowy jest warty? Bo tutaj jak widzę te "mięsne kolory" od mleczarzy to cyrk później ja takiego delikwenta poje mlekiem jeszcze 3 miesiące żeby jego mięśnie się uwydatniły bo inaczej rośnie taka alpaka....

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, wojak1986 napisał:

Bo tutaj jak widzę te "mięsne kolory" od mleczarzy to cyrk 

Ja tego nie wymyśliłem , cały handel cielakami na olx tak funkcjonuje że kolor to mięsny😊 i trzeba sprostać oczekiwaniom klienta😊 . aha i nie jestem tylko mleczarzem😏

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v