Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
20 godzin temu, Kret1992 napisał:

Kto u ciebie zabiera bydlo??? Jestesmy z jednych stron. 

Pisz priv nie będziemy robić śmietnika na pół strony i bajki jak to sąsiedzi się spotkali w świecie😉

Opublikowano
3 godziny temu, damian007 napisał:

Pisz priv nie będziemy robić śmietnika na pół strony i bajki jak to sąsiedzi się spotkali w świecie😉

Dostales wiad na priv???

Bo cos mi sie jebie raz wysyla raz nie.

Opublikowano
27 minut temu, Ursus932 napisał:

Wszytko jebło 

Tylko każde proporcjonalnie

Idzie do góry... Ładnie idzie... Jakby tak chciało iść cały czas to dwa miechy i po 9 zeta na żywą jak nic... 😉A tak na poważnie dwa tygodnie temu miałem oferty za 5,5 teraz 6,5 a plotka niesie ze najbliższy tydzień wzrosty... 😎 Handlarze dzwonią, zakłady dzwonią , sraczka ponoć... Mało towaru. Chłopy coś kasy ze żniw dostali, gdzie niegdzie popadalo na łąki, trochę kuku i gospodarze wstają z kolan. Przednówek się zkonczył. Dobrze bardzo Dobrze😁😁😁

Opublikowano
50 minut temu, Berthold napisał:

Idzie do góry... Ładnie idzie... Jakby tak chciało iść cały czas to dwa miechy i po 9 zeta na żywą jak nic... 😉A tak na poważnie dwa tygodnie temu miałem oferty za 5,5 teraz 6,5 a plotka niesie ze najbliższy tydzień wzrosty... 😎 Handlarze dzwonią, zakłady dzwonią , sraczka ponoć... Mało towaru. Chłopy coś kasy ze żniw dostali, gdzie niegdzie popadalo na łąki, trochę kuku i gospodarze wstają z kolan. Przednówek się zkonczył. Dobrze bardzo Dobrze😁😁😁

I to jest podejście optymisty😁 w skali od 1 do 1,5 poziom zadowolenia z życia u kolegi wynosi 2 😁 i bardzo dobrze 😜

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Myślę, że powinni rozmrozić sobie półtusze z chłodni jeśli im w kiełbasę brakuje. Albo na export nie wystarcza. Przecież mają podobno magazyny zawalone pod sufit.

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

Pod sufitem to oni mają nasrane.

i tak jak mówisz,niech sobie ch*je rozmrożą

Opublikowano

Ja tam.czekam do kukurydzy.Jak za O kl nie będzie powyżej 13 netto to qq na ziarno i koniec hodowli 

Opublikowano
11 godzin temu, AdamRo napisał:

Poczekajmy ze złośliwościami, zawsze tak nie będzie że będą dzwonić.

Ty to po której stronie jestes? My mamy sprzedać po kosztach albo dołożyć a j**ane ch*je bedą mercedesami sie wozic?

Opublikowano
1 godzinę temu, przemek28_28 napisał:

Ty to po której stronie jestes? My mamy sprzedać po kosztach albo dołożyć a j**ane ch*je bedą mercedesami sie wozic?

Widzę że zauważyliście że handlarze ( właściciele) bez własnego  najnowszego Merca ( w drugiej kolejności najdroższe, na pełnym wypasie Audi)  jakoś tak wstydzą się poruszać po drodze... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v