Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 godzin temu, kanalia36 napisał:

Mój dziadek był w armii Hallera ( tłuk bolszewików w 1920 roku) i moja rodzina  była przez władze szczególnie ,, lubiana" a mimo to mój ojciec  nie wiedział co to braki  nawozu, provitu, paliwa. wszystko kupił  po prostu odpalał dole komu trzeba i nawet w kolejce nie stał.  a teraz sprzedaj byka i odpal komuś łapówkę w w ubojni zeby lepiej wyszło, hehehe. 

,,Odpalał dole komu trzeba i nawet w kolejce nie stał" szeregowy pracownik, magazynier, brygadzista, kierownik, dyrektor, prezes kradł. A teraz się dziwisz że jest jak jest. Cukrownia u Niemca, Przetwórnia u Holendra, Ubojnia u francuza. ,,hehehe."

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

co wy macie z tymi skupami/handlarzami .... niedługo to bedziedzie chcieli żeby przed samochodem po bydło przyjechał ktoś osobówką z kasą w walizce ...

Rolniku drogi mówisz tak bo Cię nikt nie wydymał. Mój znajomy  o którym tu pisałem ( Hermes) dostał nakaz zapłaty po 7,5 miesiącu czekania. Poszedł sprzeciw i tydzień temu dostał zawiadomienie o rozprawie - 1 instancja  Pazdziernik 2019r. a byki sprzedał wrzesień..... 2018r.

wiec rolnik jak ci kiedyś nie zapłacą to po 13 miesiącach czekania  udasz się do Sadu..     A potem jeszcze przyjemność apelacji. i kolejne 6 miechów. Ale dalej wierz w przelewy od handlarzy.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

Oddaje do znanej firmy dodatkowo mam podpisaną umowę i nigdy kłopotu nie było a wielu z okolicy też do nich sprzedaje 

Co to znaczy do znanej firmy...?!? To znana firma nie może zbanczyc...??? Pochwal się kto w dzisiejszych czasach taki wiarygodny... 

Edytowane przez Berthold
Opublikowano
2 godziny temu, Berthold napisał:

Co to znaczy do znanej firmy...?!? To znana firma nie może zbanczyc...??? Pochwal się kto w dzisiejszych czasach taki wiarygodny... 

OSI Foodworks ;) od wielu lat bydło jest tam sprzedawane, mamy podpisaną umowę i certyfikat, pieniądze zawsze po 5-7 dniach są na koncie a faktura przychodzi pocztą

Opublikowano
2 godziny temu, Berthold napisał:

Każda firma może zbańczyć , jednak firmy które poważnie traktują dostawcę właśnie oferują umowę,przeważnie za umowę parę % dorzucą ,miałem kiedyś podpisaną umowę 5-letnią z opcją automatycznego przedłużania, po 12 latach dostałem listem poleconym wypowiedzenie umowy z 3-mies okresem wypowiedzenia,kasa  nawet w okresie wypowiedzenia max 14 dni,tak postępował obecny właściciel Łukowa ,także są w Polsce jeszcze normalne firmy co traktują rolnika jak partnera

Opublikowano
10 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

Oddaje do znanej firmy dodatkowo mam podpisaną umowę i nigdy kłopotu nie było a wielu z okolicy też do nich sprzedaje 

I co ta znana firma nie jebie rolników?

• Haha 3
Opublikowano

A co ma robić ? Wystarczy że rolnicy nastawiają drugie tyle bydła i zysk będzie ten co był wcześniej .😝

Opublikowano
2 godziny temu, bobienko napisał:

Sokołów 11 netto za O

To jest cena za co? Jak za Byka to chyba idą do góry bo dwa dni temu za O proponowali 10.25.

Opublikowano
54 minuty temu, soltys48 napisał:

I co ta znana firma nie jebie rolników?

A czy ja coś napisałem o cenach ? Temat był o tym kto płaci a kto nie i trzeba od razu od niego kasę wołać przy odbiorze bydła ;)

29 minut temu, zetorki12 napisał:

A co ma robić ? Wystarczy że rolnicy nastawiają drugie tyle bydła i zysk będzie ten co był wcześniej .😝

Ja tam uznaje zasadę że najlepiej inwestować w dobie kryzysu

Opublikowano
14 minut temu, bekba napisał:

To jest cena za co? Jak za Byka to chyba idą do góry bo dwa dni temu za O proponowali 10.25.

zalezy który sokołów ten w kole zawsze nizej placi jak ten w tarnowie

Opublikowano

Ma kto numer do ministra to zadzwonię bo może chłopina nie wie co dzieje na rynku bydła 😊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v