Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, asus921 napisał:

Niechce teraz sklamac, ale w rece mi sie rzucily jakies ala faktury z lat 90-tych ojca, to nie chce sklamac ale cena byla chyba 4.50 za kg. No to o czym tu rozmawiac, prawie 30 lat inflacji, a cena za kg nizsza

to dzisiaj powinno byc minimum 8zł za tucznika

kto by wtedy byki trzymał.... tylko głupi :D

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano

@ozzborn

Ale taka cena powinna byc. Rolnictwo, a przede wszystkim produkcja zwierzeca to chyba jedyna branza, ktorej inflacja nie dotyczy, zaginamy wszelkie prawa. Nie ma co sie dziwic, ze teraz wszystko trzeba produkowac w tysiacach sztuk/litrow zeby miec podobne pieniadze, jak cena stoi od 30 lat na tym samym poziomie.

Tylko dziwne, ze koszty niechca stac w miejscu :)

• Thanks 2
Opublikowano

Jarek i co z tymi cenami ? Kłamałeś że wzrost cen , czy Ciebie okłamano ?

Opublikowano

Pisałem to co mi mówiono ale afera została za bardzo naglosniona. Z tego co rozmawiałem na targach z osobami które troszkę w tym siedzą ma tak wyglądać jeszcze nastepny tydzień a to dlatego że połowa ubojni zmniejszyła lub wcale przestała uboju i czeka na kontrol. Czas pokaże i nikt do końca nie wie jak to się rozwinie...

Opublikowano
12 minut temu, TelefonyRadom napisał:

Jaka afera to gówno TVN ? NIe ma kupca na byka i ch*j stoi branża stopowała przed reportażem a to dodało skrzydł zakładą

JAłówka  krowa w cenie  dalej tejsamej od 2 miechów 

Masz złe dane. Krowa 10 zł wbc dziś. Przed aferą 11,4 ? 

Opublikowano
50 minut temu, tommy66692 napisał:

tylko na agrofoto tuczniki na wegiel przeliczają :D

:D:D:D  TAK PRZELICZAŁ POPRZEDNI USTRÓJ BO ZA ODSTAWIONE SWINIE DOSTAWAŁES DEPUTAT NA WEGIEL   podobno tak było 

Opublikowano

ja tam nie mam nic przeciwko aby obecny ustrój mi zapewnił 1 tucznik = tona wegla :D

Opublikowano
1 godzinę temu, tommy66692 napisał:

nie wiem za mlody jestem :D w 92 to może ktoś mi na chrzciny ofiarował 100 zł :D

Kolego w 92 było przed denominacją pieniądza to mogłeś zamiast stówy'dostać milion... Ale spokojnie nie byłeś taki bogaty bo milion miał wartość 100😃😃😃

Opublikowano
3 minuty temu, AdamRo napisał:

Jaki export ?

Ja powiem że razem w tym siedzimy. Niech i na was spadnie cień zmiany branży. Jeszcze niedawno pisał Pan że rolnik wyganiał z podwórka jak nie było 8zł za hf. To z czego wy wtedy żyliście jak tu rolnik takie kokosy brał. Ucierpią na tym najbardziej mali rolnicy i ten rok każe zadać sobie pytanie czy warto dalej to robić, jak braknie tych mniejszych to ja się pytam kogo taki handlarzyk w uja bedzie robił?

Opublikowano
54 minuty temu, AdamRo napisał:

u nas byk12,5 O 12,8 R 13.1 U  jałowka 13,2O 13,8 R 14 U krowa o 11,2 r 11,4  

Z rozmowy dzisiejszej prognoza na przyszły tydzien na bykaO 11,8 

Opublikowano
1 godzinę temu, ozzborn napisał:

chyba lepiej do czegos prównac niz rzucac kwotami ? ile było warte 100zł w 92 roku a ile w 95 ? :D

sory gimbaza nie moze wiedziec takich rzeczy :D

w 86'mf 255 kosztował równowartość 15 byków

1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Pisałem to co mi mówiono ale afera została za bardzo naglosniona. Z tego co rozmawiałem na targach z osobami które troszkę w tym siedzą ma tak wyglądać jeszcze nastepny tydzień a to dlatego że połowa ubojni zmniejszyła lub wcale przestała uboju i czeka na kontrol. Czas pokaże i nikt do końca nie wie jak to się rozwinie...

To jak teraz tanieje?drozeje?

54 minuty temu, AdamRo napisał:

eeee Panie Ty chiba coś słabe dane masz;)

Opublikowano
Przed chwilą, TelefonyRadom napisał:

u nas byk12,5 O 12,8 R 13.1 U  jałowka 13,2O 13,8 R 14 U krowa o 11,2 r 11,4  

Z rozmowy dzisiejszej prognoza na przyszły tydzien na bykaO 11,8 

a w czwartek czy środę podawałeś za U 14

Opublikowano

NIe musze dzwonić już od poniedziałku wiem co sie dzieje z bykiem

Ty zapowiadałeś wzrosty z pewnego źródła info

NIe chciałeś przyjąć do wiadomości obniżek

1 minutę temu, TelefonyRadom napisał:

Było  i nie ma  ?  było sprzedawać ... 

mówie co jest na dziś 

mam sprzedane co było na sprzedaż, z resztą mogę sobie pozwolić na dłuższe oczekiwanie także spokojnie

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v