Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już Wam próby przyszły za 2 połowę grudnia? U mnie parametry za pierwszą połowę grudnia w górę względem listopada.

Opublikowano

Żart? Sarkazm? Mówi Ci to coś?

Osobiście jestem zadowolony z Ryk. Każdy ma gorsze momenty nawet w gospodarstwie. W rykach też tak było w tym roku, a że jesteśmy teoretycznie spółdzielnią to i na dostawcach się to odbiło.

Do Michowa możesz się przenieść jak coś. Tam zdecydowanie lepiej. Albo do Radzynia. 

Opublikowano
13 godzin temu, Neza napisał:

Witam. Mam pytanie do dostawcow z Sierpca. Jaka cena za litr wyjdzie, wg cennika, mleko o parametrach tl. 4.4, bi. 3.6 i ilości ok. 50 tys? Chodzi mi o cenę bez tej dużej premii na koniec roku. Z góry dziękuję za informację. :)

Nie chce mi się cennika szukać, ale coś ok 1.55 - 1.60 .

• Thanks 1
Opublikowano
14 godzin temu, radekz200 napisał:

O jakiej Ty premi mówisz? 😂 bo ja nic nie dostałem 

Ja dostałem 5gr to chyba na stałe  ale z tego co wiem to nie wszyscy tak mieli 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Neza napisał:

A na udział z tego to jaki procent? 

Popatrz sobie na moje posty co do ceny. Ja mam ten sam przedział  ilościowy i mleko o trochę niższych parametrach, więc u ciebie będzie więcej. Na udział zawsze 4 grosze biorą. chyba, że przy większych premiach pod koniec roku to potrafią 5 groszy wziąć. Za rok 2018 średnia mi wyszła 1,61 za litr. Za obecny nie mam jeszcze policzonej.

Edytowane przez Krowiarka
  • Thanks 1
Opublikowano
Dnia 21.12.2019 o 16:07, jarecki napisał:

płaca minimalna istnieje tylko na papierku a w realu i  w mleczarniach nikt za minimalną nie pracuje  , chyba żę sprzątaczka .

nikt bo mają 200 zł brutto więcej albo mniej, dostaną umowe na 3\4 etatu i dzwonią 0 12 że o 14 masz być w pracy mimo, że w grafiku miałeś wolne.

Dnia 21.12.2019 o 14:05, DanielFarmer napisał:

Byle robol(bez urazy) ma 4-5 tys dziś na budowie czy drodze...a tu po 12-15godz się chodzi codziennie bez świat i urlopu i coraz mniej zostaje... jeszcze parę lat i chyba trzeba rzucić te krowy w pisdu 😠

DanielFarmer jeśli to netto to nie rozumiem na co czekasz skoro tu codziennie praca(gdybym ja kiedyś skończył po 15 h to bym się nudził) Jesteś młody możesz spróbować innego chleba.

• Thanks 1
Opublikowano
Dnia 6.09.2019 o 16:02, intel napisał:

U mnie też brali próbe z Polmleku.Ostatnio po mleko przyjechał nie samochód z Lacpolu a chyba już polmlekowski  bądź z zewnętrznej firmy z rejestracją BZA i zupełnie nowym kierowcą.Ludzie na trasie byli zdezorientowani.Niektórzy nie chcieli oddać mleka i dzwonili do proszkowni.Cyrki dosłownie.

witam nie brakuje ci mleka na odbiór po nowych kierowcach w lacpolu

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy nie brakuje.Zgadza sie z miarką w zbiorniku

Opublikowano

Złożyłeś wypowiedzenie? Piotrków potrzebuje mleka, szukają po terenie więc można ponegocjować. Chyba,że masz w okolicy inne dobre mleczarnie to nie wahaj sie. Tym bardziej po tych problemach z "wodą"....Ja za bardzo nie mam gdzie przejść. Mała konkurencja.

Opublikowano

ja do sierpca a szukaja bo odchodzą z piotrkowa  dostawcy  po zmianie kierowców wody juz niemam tez miales wode

Opublikowano

Nie, u mnie takich problemów nie było. Sierpc super, niestety do mnie nie przyjadą. Nie mają tu trasy

Opublikowano
4 godziny temu, mati1723 napisał:

W Spomleku 6 groszy... Ratują sie bo masa złożyła wypowiedzenie.

Zapomniałeś dodać że zwiekszyli potrącenia dla osób będących na wypowiedzeniu z 9 do 20 groszy. 

pier**lić wyzyskiwaczy, jakoś inni potrafią sprzedać swój ser a oni ciągle płaczą. Albo są tacy nieudolni albo dymają nas i mają ogromną marżę. Pozdrawiam wszystkich którzy postanowili skończyć z nimi. Ja swoje też zapłacę baj baj bajko

Opublikowano
8 minut temu, PrzemekSokolow napisał:

Zapomniałeś dodać że zwiekszyli potrącenia dla osób będących na wypowiedzeniu z 9 do 20 groszy. 

pier**lić wyzyskiwaczy, jakoś inni potrafią sprzedać swój ser a oni ciągle płaczą. Albo są tacy nieudolni albo dymają nas i mają ogromną marżę. Pozdrawiam wszystkich którzy postanowili skończyć z nimi. Ja swoje też zapłacę baj baj bajko

tak samo w lacpolu potrącenia kto jest na wypowiedzeniu 9 gr 

Opublikowano (edytowane)

podobno jest to niezgodne z prawem tylko trzeba na drogę sądową aby wygrac

Nie cytuj poprzedniego posta

Edytowane przez danielhaker
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od paru dni zmagam się z coraz mniejszą wydajnością u krów mlecznych. W tej chwili dojnych jest 9 sztuk (wszystkie HF), dzienna wydajność wynosi ok 70 litrów. Krowy dostają dziennie ok. 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10 kg sianokiszonki, 10 kg siana, 3 kg śruty zbożowej (owies, pszenżyto, jęczmień) i 1 kg śruty rzepakowej/szt. Czy miał ktoś z was podobny problem? Wiele sztuk jest młodych, ale przynajmniej połowa stada jest po wycieleniu, także dziwi mnie ta mała ilość mleka. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
    • Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
  • Dodaj nową pozycję...
v