Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 godzin temu, zetorr6441 napisał:

I to jest odpowiednia cena w stosunku do kosztow i ciezkiej systematycznej pracy, tylko pozazdroscic :)

Próbowałem do nich przejść ale nie mają trasy obok mnie jakieś 30 40km szkoda bardzo przyjemny gość w skupie pogada doradzi rzadko się tacy ludzie zdarzają 

Opublikowano

raczej nowe przedziały, najbardziej sprzyjajace dla srednich dostawcow 15-20k bo wtedy ponad 3gr roznicy+ non gmo. A dla pozostalych fakt po 1 gr. Najlepszy przedział ponad 90k a dopłata śmieszna bo tylko 3gr raz z non gmo więcej niż 30k-50k tylko czy jest tu chociaż 1 taki dostawca?

Opublikowano

Ile waży? Sierpc ze swoim Królewskim lekko w uja robi ludzi. Za tę samą cenę co inni mamu 135 g zamiast 150 a przez plasterki świat widać.

Opublikowano
10 godzin temu, Łolek napisał:

Próbowałem do nich przejść ale nie mają trasy obok mnie jakieś 30 40km szkoda bardzo przyjemny gość w skupie pogada doradzi rzadko się tacy ludzie zdarzają 

Szkoda bo fajna cenę byś miał, koło mnie jeżdżą tylko że z polmleku dostawcow przyjmować nie chcieli bo układy jakieś maja. 

Opublikowano
14 minut temu, RolnikTivi napisał:

Szkoda bo fajna cenę byś miał, koło mnie jeżdżą tylko że z polmleku dostawcow przyjmować nie chcieli bo układy jakieś maja. 

Ja jeszcze bylem w Jogo i dowiedzialem się  ze biorą od gościa koło Łowicza  ale on ma ze 4 może 5k na odbiór może gdyby było nas kilku ale każdy jest bohater gębą a co do czego to wiesz jak jest i po rozmowie z gościem z sierpca wybralem polmlek bo odradzil mi tych co biorą  byle białe a na liste oczekujących sie wpisałem 

Opublikowano
21 minut temu, Łolek napisał:

Ja jeszcze bylem w Jogo i dowiedzialem się  ze biorą od gościa koło Łowicza  ale on ma ze 4 może 5k na odbiór może gdyby było nas kilku ale każdy jest bohater gębą a co do czego to wiesz jak jest i po rozmowie z gościem z sierpca wybralem polmlek bo odradzil mi tych co biorą  byle białe a na liste oczekujących sie wpisałem 

Polmlek też byle białe także spokojnie :)

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, RolnikTivi napisał:

Polmlek też byle białe także spokojnie :)

Tak ale chociaż coś produkują  a tamci mają  tylko auta i przerzut ,to z jakiego rejonu jesteś chyba  że to tajne

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
1 godzinę temu, RolnikTivi napisał:

Polmlek to wszędzie jeździ. 

Opublikowano
28 minut temu, kr9292 napisał:

Ja tego nie ograniam. Na giełdach cały czas w górę a tu obniżki. Jak nie widać lider zrobi to samo

Trochę to dziwne, że Mlekpol był pierwszy, bo Mlwkovita pierwsza podawała cenę za przyszły miesiąc. Za kwiecień bez zmian a w Mlekpolu obniżka za kwiecień pewnie. Spodziewałbym się, że do maja zaczekają. 

Opublikowano
11 godzin temu, Łolek napisał:

Tak ale chociaż coś produkują  a tamci mają  tylko auta i przerzut ,to z jakiego rejonu jesteś chyba  że to tajne

10 km od Raciąża, poprostu mówię jak jest, kolega mówił że nawet wody dolewal do zbiornika ale aż tak polmlek głupi nie jest i mu nie wierzę 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, RolnikTivi napisał:

10 km od Raciąża, poprostu mówię jak jest, kolega mówił że nawet wody dolewal do zbiornika ale aż tak polmlek głupi nie jest i mu nie wierzę 

Ja z samego centrum Polski a z takich opowieści i to o  różnych mleczarniach to by książkę napisał 😁 a co do obniżki może  uwierzyli w 500+

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
54 minuty temu, RolnikTivi napisał:

Kierowca cysterski miał w samochodzie wspawana komorę która napełniła woda przed wjechaniem do zakładu po zebraniu mleka z trasy. Po zdaniu mleka ta wodę gdzieś na boku spuszczał ale przyłapali go na tym i wyleciał z roboty

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Jaro70 napisał:

Dziwić się małym mleczarniam , że obniżają a tu liderzy ostro walą w dół !!!

Jak opier.. z 10 groszy to wyjdzie mi 1,27 brutto. Żałosna zapłata przy kosztach produkcji w naszym regionie, gdzie są dostawcy z Piątnicy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
    • Przez fd65
      czy jest jakaś firma lub mleczarnia która skupuje mleko kozie i po ile płacą za litr?
    • Przez shrek
      Panie i panowie mam pytanko jak w temacie : ile mniej więcej procentowo wydajecie na zakup pasz wszelkiego rodzaju ( np. pełnoporcjówki, wysłodki itp. ) w stosunku do pieniędzy za mleko ??
      Np. dostaję za mleko średnio co miesiąć 20 tys, zł i wydaje na zakup pasz około 4 tys. miesięcznie czyli około 20%. czy to dużo ?? czy nie ?? i jakie są uwas te proporcje ?? mi sie wydaje że to sporo i staram sie obniżyc ten stosunek ) czy to jednak w normie ???

Jeżeli jest już taki temat to sorry ale nie udało mi sie znaleść więc prosze o link
    • Przez northeastern
      Tak jak w temacie,chciałbym się dowiedzieć czy potrzebne są jakieś pozwolenia na te kilka metrów kwadratowych
    • Przez bekba
      Witam

Piszę w związku z sygnałem który dostałem od znajomego. Otóż ów znajomy zasygnalizowal mi ze w firmie z tematu kradną mleko!!! Zbiorniki starszej generacji(taki jak moj) nie posiadaja wyświetlacza i trzeba mierzyc poziom mleka manualnie(jak mleko sie ustanie i jest schlodzone) toteż nie mieżyliśmy poziomu mleka ufając w uczciwość kierowcy. Jakież było nasze zdziwienie gdy zadzwonił znajomy i zmierzyliśmy poziom mleka a na kwicie z dostawy było 150 litrów mniej!!! Nikt by nie robił afery o 10 litrów. Jest to proceder uprawiany przez kierowców ponieważ jest to WYNAJĘTA FIRMA PRZEWOZOWA. Mleko dopisują nieuczciwym rolnikom i dzielą sie zyskiem. W moim przypadku to jest strata bagatela 3tys zł/mieciąc. Najgorsze jest to że nie ma tego jak udowodnic bo kierowca wyprze sie ze zrobił to jednorazowo. u nas pomiar nie zgadzał sie za każdym razem odkąd dowiedzielismy sie o sprawie w koncu nakryliśmy go na gorącym uczynku jak przelewał mleko. i przelał nam spowrotem. ale nie ma żadnej gwarancji że proceder sie nie powtórzy. Kierowca wzruszal tylko ramionami. Nadmieniam ze w poprzedniej mleczarni nikomu nawet do glowy nie przyszlo by zeby robic takie rzeczy.....Alarmuje że jest taki problem. Piszcie czy też spotkaliście sie z tym problemem i jaki macie pomysł zeby zlikwidowac ten proceder....
  • Dodaj nową pozycję...
v