Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktis napisał:

niedługo co bardziej aktywnym na forum zaczną płacić jak youtuberom za reklamę.

Jak się wyda, ile co niektórzy youtuberzy kasują za lokowanie produktu w swoich filmach, to zamiast uprawiać pole będą kasować cały dzień komentarze na swoich profilach. Na razie niech się cieszą chwilą.

Opublikowano

I mam zacząć robić z siebie pajaca i siać azot na rzepak w październiku czy listopadzie jak słomek, żeby później mnie gimbaza hejtowała, że tatę namówili i rozhartowali sobie rośliny? Miej litość, jestem rolnikiem, a nie cyrkowcem.

Opublikowano

Ale nikt Ci tego nie zabrania. Możesz w inny sposób zdobyć widownię a później czerpać z tego profity. Że Ty nie chcesz tak robić nie oznacza to że inni nie mogą,a jak Ci się te filmy nie podobają to nie oglądasz i tyle. Każdy ma swój rozum, na YT czasami zaklinaja rzeczywistość ale nikt na siłę poeniedzy od nas nie wymusza

Opublikowano

Wielkopolska, PCT sprzedane dziś 12 sztuk do Paszki po 3,60 netto/kg, średnia waga 121kg, zapisywane przed świętami (!!!), kierowca mówi, że nie chcą brać, zabierają tylko od rolników stale do nich sprzedających. Paranoja.

Opublikowano

Na jutubie lepszy biznes jak na tych świniach ;) zobaczcie sobie ile się miesięcznie na tym zarabia , na kanale Lukasz budowlaniec ;)

Blisko 100 tys rocznie , to wcale nie tak mało ;)

Opublikowano

Właściwie to i na AF najbardziej aktywni mogli by jakieś bonusy dostać :$🤩 . Oczywiście nie upomnienia i bany , bo tego to już sporo dostałem . :P

Opublikowano

I na nic więcej nie masz co liczyć :D

Jedyny Rysiek , smartfona zgarnął xD

Opublikowano (edytowane)

W wielkopolsce znowu strajkują germańskimi traktorami

A miastowi komentuja skąd mają na nie pieniądze jak nic się nie opłaci.

Edytowane przez Rolnik1973
Zwolnienie załącznika
Opublikowano
1 godzinę temu, misio3p napisał:

Coś się w końcu dzieje w mojej najbliższej okolicy, trzymam kciuki za powodzenie kolejnego protestu, w Warszawie! 

to filmik reklamowy ,lokowanie produktu? (grupa azoty)

Opublikowano

Rolnicy zawsze strajkują w zimę :)  A producenci świń (tuczu kontraktowego) sami niszczą swoich sąsiadów . Wioski obok mnie kiedys były gospodarstwa produkujące prosięta i dalej je utrzymywali aż do du zych teraz tego nie ma . Wiecie co jest banda rolników którzy budują chlewnia za chlewnią po 2000tyś w każdej  i się smieją że mają po 35 zeta za kapana  a reszta niech wącha smród i dalej trzyma swoje kilka maciorek. Teraz krzyk ....niech ten wirus wpadnie w te zagłebia tych firm i zaraz rolnicy rodzimi staną na nogi. Ale tam nigdy nie wpadnie ASF a chodź bybył to pojdzie kasa w kieszeń wyciszenie i nikt tego nawet nie udowodni . Jeszcze jedno co zauważyłem te osoby na kontraktach  maja na ogół już po dwa nowe domy sprzety takie o których nawet krowiarze mogą zapomieć wiec jednak się opłaca .

Opublikowano

Ja mówię że kasa jest z świń ale w kontrakcie :)  a narzekają i lamentują tu ci co produkują sami  :) 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, sumek666 napisał:

Panie kordalski jeżeli na prawdę wierzysz w to, że to wina tuczu kontraktowego to... padłem ze śmiechu. 

Oczywiście, że tucz kontraktowy to jeden z gwoździ zabijających polską produkcję wieprzowiny. Duńczycy kończą  spłacać kredyty na porodówki, później postawią tuczarnie, będą tuczyć u siebie i duński warchlak nawet bez statusu zdrowotnego w Polsce będzie towarem luksusowym. Za to Duńczycy będą mieli idealny rynek zbytu na swoją wieprzowinę, W Polsce jak to w Polsce, rodzima genetyka leży, macior jak na lekarstwo, tuczarnie postawione, a za chwilę może w nich hulać wiatr.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Problem jak zawsze tkwi w pieniądzach. Społeczeństwo jest biedne. Propaganda PiS robi swoje... zobaczcie ilu ludzi i ukraincow (ok 900-1000 tyś w Pl) kupuje mieso TANIE bo albo ich nie stać albo nie chcą wydawać więcej, oraz brak świadomości. Po drugie jest też taka grupa ludzi, która jest w stanie celowo kupować zagraniczne produkty "bo rolników Unia daje a oni protestują", więc kupię niemieckie jakby Niemcy nie dostawali dopłat. 

P.S. więcej się nie wypowiadam na temat polityki ;)

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v