News
rudinho11

Ceny trzody chlewnej 2019

Polecane posty

Gość   
Gość

Sprzedane ostatnie duże sztuki po 3.55 zł netto. Jeszcze muszę sprzedać 2 maciory, utuczyć warchlaki i witaj wolność :) . Ciekawe jak tam pogłowie w kraju, kupiec mówił, że kupił mnóstwo macior jesienią.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość onyyy   
Gość onyyy

@Esab200

Skąd pewność , że w gs masz mięso od polskiego chopa ? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość   
Gość

Bo pewno facet za ladą stoi .B|

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Esab200    209
15 minut temu, onyyy napisał:

@Esab200

Skąd pewność , że w gs masz mięso od polskiego chopa ? 

Kumpel masażystą jest w GS i mi mówił z kąd dostawy żywca mają. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość onyyy   
Gość onyyy

U was gieesy mają jeszcze własne masarnie ? 

W sumie to ubojnie , nie masarnie .. chyba.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tyran3   
Gość tyran3

No to panowie poprawiłem swój rekord w mega cenie za tuczniki jeszcze tak drogo i korzystnie nie sprzedałem nigdy.

25 sztuk sokołów Gądki wyjsciowa cena 5,30 za E netto moja cena finalna  5,11 netto wybicie niesamowite 77%!!!!!!!!( h*j by ich strzelił) miesność 57,8% w przeliczeniu na żywą- ludziska trzymajcie sie za tyłek!!!!!!! 3, 85 netto 4,16 brutto.!!!!!!!!!!!!!!!!! za tucznika średnio 450 zł dostałem  k**wa co ja z takką górą złota zrobie?????. oczywiscie tuczniki 100-105kg zywej wagi na wieksze szkoda karmy przy tej niebotycznej cenie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość   
Gość
2 minuty temu, turtojs napisał:

Jest masażystą 😂😂

No co ? Trzeba dbać , żeby mięso dobre było . :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość onyyy   
Gość onyyy

Nie.... Tam chyba co innego masuja w tym geesie:D i to chopy , chopow 😛

ale sam błędu w pierwszej chwili nie wyłapałem ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tyran3   
Gość tyran3
22 minuty temu, Esab200 napisał:

Kumpel masażystą jest w GS i mi mówił z kąd dostawy żywca mają. 

Esab na zdjeciu widze ładną narzeczoną a ty się kumplowi masować dajesz))))))) wtydz się!!!)) rozumiem ze to GS Biedroń ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
staszek131415    4014
52 minuty temu, Kazik80 napisał:

Sprzedane ostatnie duże sztuki po 3.55 zł netto. Jeszcze muszę sprzedać 2 maciory, utuczyć warchlaki i witaj wolność :) . Ciekawe jak tam pogłowie w kraju, kupiec mówił, że kupił mnóstwo macior jesienią.

W tym kraju chłop nigdy nie będie wolny .....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Norman    6

A ja w Nowy Roku zaczynam eliminować mięso z diety do minimum i nie tylko z tuczników ale i z kurczaków zostaję tylko przy uchowanych samemu. A i przy okazji taki filmik. 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
staszek131415    4014
2 godziny temu, onyyy napisał:

U was gieesy mają jeszcze własne masarnie ? 

W sumie to ubojnie , nie masarnie .. chyba.

No jeszcze mają ale tam ceny niższe jak u prywaciaży bo tam jeszcze komuna panuje

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
staszek131415    4014

No niestety tak zachęcają do zakładania spółdzielni ale to się jakoś u nas nie sprawdza pozostaje rozczarowanie i wzajemne pretensje

Rafał z całego serca życzę Ci by wyszedł ten biznes o którym pisałeś choć mam poważne obawy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
soltys48    6049
3 minuty temu, RafaKdziela napisał:

W Biedronce u nas w Tucholi tylko Niemieckie i Belgijskie mięso mają .

a w niedzielę stałem jak pi...da pod lodówką z mięsem i co?wszystko co leżało było ubite i wyprodukowane w PL,szkoda tylko że nie napiszą skąd prosiak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
RafaKdziela    402

@soltys48 kolego pisze ,że wyprodukowane w Niemczech i ubite w Niemczech .

Mięsoooooooooooo.jpg

Edytowano przez RafaKdziela
Uzupełnienie danych

I love salsa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
janczar810    302

ważne co ten warchlak jadł, bo wiadomo warchlak by pochodził i z eco gospodarstwa gdzie maciora rosła, itd. a przychodzi kupiec i bierze takiego do tuczu. I co ma być super miesko juz na starcie? 

Narazie może i troszkę jest minimalna rożnica w "jakości" miesa ale uwierzcie długo to nie potrwa, bo jeszcze troszkę i wszystko bedzie warte jeden ..uj .

 

ps. Pozostanie trzymać jak za okupacji 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Podobna zawartość

    • Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:
       
      http://moje-ankiety....pond-43841.html
       
      Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!
       
      Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki
       
       
      prosze o pomoc
       
       
      pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         
                                                                                                                           
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj