News
rudinho11

Ceny trzody chlewnej 2019

Polecane posty

Esab200    240
3 godziny temu, tyran3 napisał:

Esab na zdjeciu widze ładną narzeczoną a ty się kumplowi masować dajesz))))))) wtydz się!!!)) rozumiem ze to GS Biedroń ???

To jest kochanka

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rollo29    56
5 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Germanioki bez zmiany cennik

I po co podajesz ten cennik .Tu jest Polska nie po to w 2015 wstaliśmy z kolan, aby niemce dyktowali ceny Januszą byznesmeną .Jak Janusz wielki przedsiębiorca chce tyle zapłaci i wielki ch do tego niemcom ,chłopkom, czy ministrowi.A jak nie kupi świń to zrobi kiełbe i szynę z soji i momu drobiowego .Suweren500+ nawet nie poczuje różnicy !😀😀😀

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
thefarmer    91

zachodnia Wlkp 3,5zł/ kg żywca ale już pomijam fakt słabej ceny.... 3 tygodnie już bujam się z tucznikami ponieważ nie idzie ich sprzedać, w 20 letniej historii produkcji zywca w moim gospodarstwie nie bylo takiej sytuacji żeby cena była tak skrajnie nędzna i w dodatku był aż tak wielki problem ze sprzedażą... o co tu chodzi...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Aktis    270
@Esab200 tam gdzie mięso jest pakowane to można jeszcze coś doczytać skąd i co (o ile jest to prawdziwa informacja). Ja jednak najczęściej kupuje w sklepie gdzie mięso leży w lado-lodowce (sklep Wierzejski, Stokrotka, Carefure Market, sklepik na bazarku, Prim, Lewiatan,...). I tam w mięso jedynie wciśnięty jest drut z karteczka z napisem o rodzaju mięsa i jego cenie. Takich punktów sprzedaży w miastach (i nie tylko) jest cala masa (zdecydowana wiekszosc).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krilan06    530

To Wy koledzy hodowcy nie spożywacie mięsa z własnych świń, że musicie kupować po sklepach?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
donweter1989    756

Takie czasy przyszły, że zamiast miasto na wieś po jedzenie przyjeżdżać to wieś do miasta jedzie żywność kupić.

  • Thanks 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tess   
Gość tess

Chodzi o to, ze Polska stała się zapleczem gospodarczym dla Uni...taka polityka...Nikt nie daje nic za darmo...i zaczynamy to rozumieć Panowie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
soltys48    7678
4 godziny temu, donweter1989 napisał:

Według netu wyroby dostarcza Agro Rydzyna z wlkp. Może ktoś orientuje się jaki towar przerabiają?

Z tego co pamiętam to oni świń tam nie bija 

1 godzinę temu, krilan06 napisał:

To Wy koledzy hodowcy nie spożywacie mięsa z własnych świń, że musicie kupować po sklepach?

Ja nie hodowca ale mięsa ze sklepu nie kupuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tomasz531    25

Poczatek roku zapowiada sie ciekawie. Ja juz nie wiem co robic, mam kilka macior i w planach rozbudowe stada i obory ale przy tych cenach to raczej nie realne. Mam sprzet dostosowany do hodowli trzody. I co, mam teraz przerzucić się na warzywa? Szok w trampkach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ropuch   
Gość Ropuch

Wedle  unijnych  urzędników  nie jest  tak  źle  na rynku  trzody   bo  nie zgodzili  się  na interwencję.  Także  ciekawe   do jakiego  poziomu cena  musi  spaść  żeby  unia   pozwoliła  ministrowi  na interwencję  pewnie  2zł  albo niżej.

9 godzin temu, krilan06 napisał:

To Wy koledzy hodowcy nie spożywacie mięsa z własnych świń, że musicie kupować po sklepach?

Już  dawno wyszło z mody   bawienie się  w  ubój  świń  w gospodarstwie.  Lepiej  kupić  w sklepie   bo wyjdzie    taniej  i  bez  babrania się.  A przede  wszystkim w sklepie  kupisz  to co lubisz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość   
Gość

Żadna interwencja nic nie da . Potrzebne są jasne i klarowne przepisy wspierające rolnika , a nie rzucanie kłód pod nogi . Od czego zaczęto walkę z ASF ? Od bioasekuracji i sprzecznej interpretacji tej ze przez różnych nawiedzonych weterynarzy . Zamiast walczyć z roznosicielem choroby , to walka z rolnikiem . Dokładne prześwietlanie tego co przyjeżdża do Polski pod hasłem "mięso" i rolnicy sobie poradzą .

Nic nie wyszło z mody , tylko tak utrudniono drobnym , trzymającym gdzieś w komórkach dwie sztuki dla siebie , że zrezygnowali . Dąży się do tego , żeby Polak był konsumentem , a nie producentem . Taniej kupić , to nie najważniejsze .

Edytowano przez zetorki12

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rolnik1973    7706
10 godzin temu, thefarmer napisał:

zachodnia Wlkp 3,5zł/ kg żywca ale już pomijam fakt słabej ceny.... 3 tygodnie już bujam się z tucznikami ponieważ nie idzie ich sprzedać, w 20 letniej historii produkcji zywca w moim gospodarstwie nie bylo takiej sytuacji żeby cena była tak skrajnie nędzna i w dodatku był aż tak wielki problem ze sprzedażą... o co tu chodzi...

Jak nie wiesz o co tu chodzi to spytaj producentów masxyn rolniczych oni Ci wytłumaczą😌

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość   
Gość
14 godzin temu, krilan06 napisał:

To Wy koledzy hodowcy nie spożywacie mięsa z własnych świń, że musicie kupować po sklepach?

Znam ludzi, którzy hodują trzodę, a kupują kiełbasę w Biedronce. Co najlepsze, mówią o tym bez najmniejszego skrępowania.

4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Jak nie wiesz o co tu chodzi to spytaj producentów masxyn rolniczych oni Ci wytłumaczą😌

Gospodarze zaczynają łaskawszym okiem patrzeć na polskie maszyny, bo np. w cenie 1 zachodniej talerzówki mają 2 polskie, i to myślenie zaczyna być widoczne nawet na polach obszarników. Zresztą zbyt na polskie maszyny jest, bo producenci pomału podnoszą cenniki. Zadzwoń np. do Rolmako i zapytaj o jakąś maszynę, i czas realizacji zamówienia...

 

Edytowano przez Gość

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość   
Gość

A to grzech ? Powinni to ukrywać ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
soltys48    7678

Może nie grzech 

Jednak ja bym się nad tym mocno zastanowił czy jest to normalne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość   
Gość

No chyba z naszych świń też tam mięso trafia ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sumek666    4234

Rolmako to minimum 6 miesięcy jak masz znajomości :D

kuzyn 11 miesięcy czekał na talerzowke...


 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość   
Gość
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

A to grzech ? Powinni to ukrywać ?

Oczywiście, że to dla hodowcy trzody obciach i trucie samego siebie. Największe problemy po grillach czy ogniskach miałem tam, gdzie była kupna kiełbasa z Kauflanda czy innej Biedronki. Jak mięso było ze sprawdzonego źródła to zawsze wszystko jest w porządku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość   
Gość

He , he . Może zbyt łapczywie jadłeś ?B|

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość   
Gość
12 minut temu, zetorki12 napisał:

He , he . Może zbyt łapczywie jadłeś ?B|

Tempo jedzenia i picia było odpowiednie, na dodatek po spotkaniu zawsze o własnych siłach trafiam do domu, a potem do łóżka. Różnica polega jedynie na samopoczuciu dzień po grillu. ;) Marketowy syf czy najtańszą kiełbasę ze sklepu mięsnego rozpoznam po jednym kęsie. Tym nawet bym wroga nie karmił.

Edytowano przez Gość

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
soltys48    7678
11 minut temu, zetorki12 napisał:

No chyba z naszych świń też tam mięso trafia ?

Ta trafia ale ile to %?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość   
Gość

Nom , Jak za słone , to później pragnienie okrutne . ;)

1 minutę temu, Kazik80 napisał:

Tempo jedzenia i picia było odpowiednie, na dodatek po spotkaniu zawsze o własnych siłach trafiam do domu, a potem do łóżka. Różnica polega jedynie na samopoczuciu dzień po grillu. ;) 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
soltys48    7678
1 minutę temu, Kazik80 napisał:

Tempo jedzenia i picia było odpowiednie, na dodatek po spotkaniu zawsze o własnych siłach trafiam do domu, a potem do łóżka. Różnica polega jedynie na samopoczuciu dzień po grillu. ;) 

Widocznie problem leży w tym że o własnych siłach wróciłeś 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Podobna zawartość

    • Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:
       
      http://moje-ankiety....pond-43841.html
       
      Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!
       
      Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki
       
       
      prosze o pomoc
       
       
      pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         
                                                                                                                           
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj