Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, sumek666 napisał:

Damian a naczepy Wieltona to też złom? 

Tak. Wszystkie naczepy jakie do mnie przyjeżdżają z wapnem czy po zboże to wszyscy równo mówią wielton to złom. Spotkałem się tylko z jedną opinią że BODEX jest masywna i nie pęka gość miał 3 szt i sobie chwalił. Ale waga duża. Tylko wiesz jak to jest, znajdzie się ktoś kto chwali maszyny UNIA, a wcale to nie oznacza że są dobre.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
3 minuty temu, Bartek933 napisał:

A ja tak, tylko nie najtanszy bubel tylko sprawdzony sprzęt

obawiam się że nie ma takich :(

Polskich sprawdzonych sprzętów.

Opublikowano

Uważaj bo jak agrounia wywalczy swoje postulaty to transport po polskich drogach będzie dozwolony tylko starem 200 i to pod warunkiem, że zapiszesz się do nich.

Opublikowano
4 minuty temu, Yoda napisał:

Kumpel jak jest w grupie producenckiej i oddaje ziemniaki do biedry to też ma je niebezpieczne?

tak .  zobacz ile razy pryska fungicydami ,cherbicydami , unia poto podnosi dopuszczalne stezenie chemi w produkcie bo jak by niepodnosili to by ziemiaki badan nie przeszły .  anie sory pewno ma ochrone integrowaną :D  poczotkowa po uzyciu glifosatu nie wolno było sadzic ziemiakow bo był wykrywalny w kartoflach i co ? podniesli dopuszczalny poziom zawartosci  glifosatu w pyrkach .

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, pawelol111 napisał:

Sądy strajkują, nauczyciele szykują się do strajku. Im wolno?

Strajkują związki zawodowe sterowane przez opozycję. Nawet w samym LOT jest kilkanaście związków zawodowych i te sympatyzujące z opozycją strajkowały, inni pracownicy LOT nie byli z tego powodu zadowoleni, wiem bo moja rodzina pracuje w LOT.

Rolnicy też mogą strajkować. Ale niech do cholery powiedzą konkretnie czego chcą no i zachcianki będą realne a nie z księżyca hasła pod publiczkę.

ja jestem za wprowadzeniem reklam PL żywności, albo nawet po chamsku antyreklam zagranicznej do puki UE nie nałoży na PL kar za nie równą konkurencję i pomówienia. Reklama dźwignią handlu. Ponoć po agrobiznesie jak reklamują polcalc to telefon się na składach nawozowych robi czerwony, dzwonią jak wściekli pytać o polcalc.

Opublikowano

Kiedyś rolnik trzymał mniej i dało się wyżyć. Teraz natworzylo się ferm zakładów produkcyjnych na masowa produkcję. I każdemu jest ciągle mało i mało. Tak wam źle że ciągną wszystko z zagranicy?! To czemu wy nie wspieracie polskiej gospodarki. Tylko pchacie te wasze ciężko zarobione pieniądze zagranice. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

tak .  zobacz ile razy pryska fungicydami ,cherbicydami , unia poto podnosi dopuszczalne stezenie chemi w produkcie bo jak by niepodnosili to by ziemiaki badan nie przeszły .  anie sory pewno ma ochrone integrowaną :D  poczotkowa po uzyciu glifosatu nie wolno było sadzic ziemiakow bo był wykrywalny w kartoflach i co ? podniesli dopuszczalny poziom zawartosci  glifosatu w pyrkach .

A inni recznie dziabią i stonke do słoików zbierają?

Opublikowano
2 minuty temu, Yoda napisał:

Rolnik ma być uprzywilejowaną grupą społeczną?

Powinien bo to on zap*****a 365 dni w roku żeby wyżywić tą całą bandę nierobów która żyje od weekendu do weekendu i kombinują jak tu wydymać drugiego. 

Opublikowano
6 minut temu, damianzbr napisał:

Bartek933 a jakie to firmy?

Sipma :ph34r:

Opublikowano
2 minuty temu, Yoda napisał:

A dlaczego polscy producenci maszyn nie protestują że rolnik nie kupuje jego maszyn? Rolnik ma być uprzywilejowaną grupą społeczną?

Nie przesadzaj, lepiej zaproponuj jakieś rozwiązania bo jak z początku podobało mi się Twoje zdanie tak tetaz coraz mniej. Polskie mięso jest zazwyczaj lepszej jakości niż z zachodu z maszynami jest odwrotnie niestety.

Z polskich maszyn rolniczych to napewno: euromilk,metaltech,zasław,wielton,pronar,agrisem,mzuri,mandam i wiele innych

Opublikowano
1 minutę temu, Jakub667 napisał:

Kiedyś rolnik trzymał mniej i dało się wyżyć. Teraz natworzylo się ferm zakładów produkcyjnych na masowa produkcję. I każdemu jest ciągle mało i mało. Tak wam źle że ciągną wszystko z zagranicy?! To czemu wy nie wspieracie polskiej gospodarki. Tylko pchacie te wasze ciężko zarobione pieniądze zagranice. 

Kapitalizm i UE. Trzeba się dostosować do panującej sytuacji zamiast zaklinać rzeczywistość i próbować się temu przeciwstawiać. Nie ma sensu kopać się z koniem.

Opublikowano

kto sie kogo żałuje niech go w tyłek pocałuje . ja pracuje dla zysku dla siebie  a o mieszczuch sie niemartwie tak jak oni i omie si nie martwią 

2 minuty temu, PRIMO napisał:

Powinien bo to on zap*****a 365 dni w roku żeby wyżywić tą całą bandę nierobów która żyje od weekendu do weekendu i kombinują jak tu wydymać drugiego. 

Opublikowano

Kopać nie ale mamy prawo być bardzo podejrzliwi i zarządzić np. Czasową kwarantanne dla świń wjezdzajacych do Polski z Belgii z powodu panującego tam ASF żeby nie przywlec wirusa na zachodnia część kraju. Taki mój pomysł, czy dobry to nie wiem

Opublikowano
1 minutę temu, Bartek933 napisał:

Nie przesadzaj, lepiej zaproponuj jakieś rozwiązania bo jak z początku podobało mi się Twoje zdanie tak tetaz coraz mniej. Polskie mięso jest zazwyczaj lepszej jakości niż z zachodu z maszynami jest odwrotnie niestety.

Z polskich maszyn rolniczych to napewno: euromilk,metaltech,zasław,wielton,pronar,agrisem,mzuri,mandam i wiele innych

Ale jakie rozwiazania? Chcesz polskie to odrobina chęci i kupujesz polskie. Ja jestem za wolnym wyborem a nie za zmuszaniem.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, PRIMO napisał:

Jestem rolnikiem i nie zap. 365 dni w roku. Honor nie pozwala mi być tak bezczelnym żeby zgrywać biednego spracowanego człowieka który powinien być uprzywilejowany. Bardziej bym widział na stanowisku uprzywilejowanych matki z 5 dzici. Te ich dzieci będą kiedy na mnie pracować. Więc wolę dać tej matce teraz tak niewiele, aby wychowała i wykształciła dzieci jak należy, bo marny pożytek za 20 lat nasz kraj będzie miał z nieokrzesanych osiłków złodziejaszków.

I to nas różni, ty chcesz za darmo nie dużo i to już, ja chcę bardzo dużo w przyszłości za tak niewiele teraz.

14 minut temu, Bartek933 napisał:

Eromilk jest dość nową marką, widać masywne i dobrze zrobione ale czas pokaże jaki gatunek stali użyli.

Agrisem i mzuri jest tak samo PL jak ta Coka cola produkowana pod Warszawą w Radzyminie. No może kapitał PL wspiera te marki.

Pronar, metaltech, mandam to szajs jakiego na podwórzu nie chcę widzieć. Przyczepę do zboża na swoje potrzeby bez wahania bym kupił PL, ale przyczepę na usługi albo jakiegoś gospodarstwa 1000ha w życiu bym nie kupił Zasław czy wielton.

Opublikowano

Marki może nie polskie ale właściciel tak. Swoją drogą takie Mzuri miało brytyjską flagę na maszynach ;)

Z resztą jak chcecie się dowiedzieć o niemieckiej jakości to poszukajcie sobie skąd się wzięło haslo: 

"Made in" :)

Opublikowano

No wiem że PL firmy wykupiły to, ale to nie Polskie z oryginału o to mi chodzi.