Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Zauwazyłem w swojej ładowarce że podczas hamowania pedał hamulca wciska sie praktycznie do podłogi. Ktoś moze mi potwierdzic czy tam powinno byc czy to znaczy ze cos sie konczy? Ładowarka hamuje tylko trzeba mocno wcisnac pedał. Płynu w zbiorniku jest w normie.

Druga sprawa dotyczy olei. Znalazłem w instrukcji że do piast i tylnego mostu ma byc olej 80W90. Został mi taki olej firmy Akcela ktory kupowałem do ciagnika case, czy moge go zalac takze w manitou? do przedniego mostu zalewa sie jakis olej przekladniowy do pracy z hamulcami mokrymi. Ktos może mi cos polecic? I jeszcze jedno pytanie - jaki zalać olej do skrzyni? Do silnika ma byc 15W40. Ten także został mi od case firmy Akcela chyba moze byc?

Opublikowano

@Lukas85

Widzę 2 możliwości 

1. Odnośnie hamulców zacznij od rzeczy najprostszych czyli sprawdź czy przypadkiem nie zapowietrzył się układ.  
2. Uszkodzona może być pompka hamulcowa.

Jeśli chodzi o olej to jeśli w instrukcji ładowarki pisze że na tylny most powinien być lany 80W90 to możesz śmiało użyć tego co Ci został.  To samo tyczy się skrzyni. :) Tylko nie rób zlewek np. że wlejesz do skrzyni trochę Akcela i trochę jakiegoś innego. 
https://www.zenox.pl/product/Olej-silnikowy/21015W-40-SHPD20L 

Jak byś potrzebował części zamiennych do Claasa, Case czy do Manitou to zapraszam bo mamy wszystko ;) 

kontakt do mnie
[email protected] lub tel. 723 678 743 
www.ZENOX.pl 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez damianzb9613
      Witam, co może być przyczyną mokrego kolektora wydechowego i całego tłumika aż do samej góry (podstawiłem puszkę pod tłumik to nakapało oleju z paliwem czy coś takiego )zostały wymienione pierścienie tłokowe , uszczelki pod głowicą i pompa paliwa i wtryski były sprawdzone.
    • Przez Yogi235
      Witam wszystkich i proszę o pomoc ,posiadam mf 255 z 90r i mam dziwny problem z hamulcami, są bardzo ostre tzn przy hamowaniu naciskając pedał do połowy nic się nie dzieje ,dalej do spodu koła odrazu stają  w miejscu ,nie ma normalnego hamowania że  ciągnik będzie zwalniał po lekkim naciśnięciu hamulca a dopiero po mocnym wciśnięciu stawał w miejscu. Proszę o podpowiedzi i porady w naprawie pozdrawiam. Dodam jeszcze że  nie mogłem znaleźć podobnego tematu z rozwiązaniem .
    • Przez Czerk20sdz
      Wwitam czy laser posiada oddzielnie olej do hydrauliki I skrzyni biegów czy razem na jednym oleju chodzi.
    • Przez lukasz248
      Jaki olej lać do hydrauliki w koparce zbudowanej na jumz? Gdzieś wyczytałem, że w przednie pompy powinny być zasilane olejem silnikowym.? I jeszcze jedno pytanie, gdzie w skrzyni znajduje się korek kontrolny poziomu oleju? 
  • Dodaj nową pozycję...
v