Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiesz u nas też jedni po 7 ton młócili i 30 % straty bo w normalnym roku mają po 10 inni zebrali 2 tony bo co roku tyle maj,a a 70 % strat kto stracił więcej? Więc strata to pojęcie względne

Opublikowano
wniosek zlozony dzis rano. jako pierwszy przyszedlem z wypelnionym. kazdy robil na biezaco lub odchodzil z kwitkiem bo nie wzial ze soba ani wniosku obszarowego ani protokolu od wojewody. jesli macie choc jedna uprawe powyzej 70% to zlozycie, jesli nie - trzeba czekac do 28.09.2018. wniosek w sumie dosc prosty. teraz czekac na $$$.
Opublikowano

W mojej gminie ( zarządzanej  przez klikę PO-PSL  ) wydawanie protokołów suszowych dopiero w przyszłym tygodniu !

Taka ciekawostka : wydawanie protokołów będzie połączone ze spotkaniem wyborczym kandydata PSL  !!!

• Like 1
Opublikowano

Dzwoniłem u nas - odp z gminy, że prowadzi to odr. Dzwonię do odr - dopiero zaczęli drukować moja gminę itd itp, gdzieś koło czwartku dopiero wnioski maja trafić do wojewody.  Nie wiadomo, czy podpisze od razu,  czy każe zostawić.  Także nie wiadomo tak naprawdę na kiedy będzie protokół.  A jedną uprawę mam 70%

Opublikowano (edytowane)

tam do protokołu powinna być klauzula dołączona, że jeżeli beneficjent chce szybciej pieniądze otrzymać to zobowiązuje się do oddania głosu w najbliższych wyborach na pana z prawych i sprawiedliwych :P   wygrana dobrej ekipy by była a jak nie zagłosujesz to kasa  w czerwcu 2059roku

Edytowane przez marulekk
Opublikowano

Susza i susza , a robić to nima komu .. Telewizora nie słuchata ? Pomoc naaaajwiększa w historii Polski . Powinno Wam wystarczyć ...

Opublikowano

3 minuty temu, marulekk napisał:

tam do protokołu powinna być klauzula dołączona, że jeżeli beneficjent chce szybciej pieniądze otrzymać to zobowiązuje się do oddania głosu w najbliższych wyborach na pana z prawych i sprawiedliwych :P   wygrana dobrej ekipy by była a jak nie zagłosujesz to kasa  w czerwcu 2059roku

To co dzisiaj w ''dzienniku" było o rekompensatach suszowych to rzeczywiście tak jak piszesz.

Teraz ludzie z mojej gminy będą sobie ''w brodę pluć'' bo mogli wpisywać ponad 70% bo komisja to na żadnym polu nie była i co ktoś pisał to przeszło.

Opublikowano
11 minut temu, zetorki12 napisał:

Susza i susza , a robić to nima komu .. Telewizora nie słuchata ? Pomoc naaaajwiększa w historii Polski . Powinno Wam wystarczyć ...

ja ja

dziś mało mnie kurwica nie wzięła jak pług 2,5t nie chciał w ziemie wejść

Opublikowano
noi stało sie ja posluchalem sie mądrych rodziców ze ch.j nie pomoc będzie zeby nic nie składać a tu taka kasa przed nosem przejdzie. Cóż nauczka na przyszłość oby te 'moje' niedoszłe pieniądze byly wykorzystane na madry cel .
Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Jaki Ty masz plug i ciągnik, że maszyna waży 2.5t :)

Ktoś na usługi przyjechał? 

Ciągnik teraz to renata120 km, pług od środy gregorie besson na podwójnym resorze rama za***iście mocna

Opublikowano

Dostalem protokol i jest czesc zbiorcza i dwa protokoly czesciowe ponieważ mam ziemie w trzech gminach. Wojewoda podpisal sie tylko na zbiorczym a na czesciowych nie czy tak powonno byc? 

Opublikowano

Panowie, mam prawie same łąki. Prawie,bo jest kilka arów sadu i ogródek, które do dopłaty zgłosiłem jako uprawa mieszana, ale oczywiście ubezpieczone nie były. I jak rozumiem warunek ubezpieczenia 50% nie zostaje spełniony?

Opublikowano

Mam pytanie mam jęczmień na dwóch działkach, na jednej 70% na drugiej 60% jak to wpisać czy ta uprawa wyśrednia i do załącznika 30% czy jedna działka do 70 a druga do 30? W infolini nic nie wiedzą mówił żeby czekać ze składaniem jak to się rozkręci trochę😡

• Like 1
Opublikowano

Nie asz 70 % w uprawie

2 godziny temu, piotrp88 napisał:

Panowie, mam prawie same łąki. Prawie,bo jest kilka arów sadu i ogródek, które do dopłaty zgłosiłem jako uprawa mieszana, ale oczywiście ubezpieczone nie były. I jak rozumiem warunek ubezpieczenia 50% nie zostaje spełniony?

A masz zwierzęta ? Jeśli nie to nie masz strat