Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oj chłopaki ze wschodu podpadliście mi, ja zawsze myślałem że tam ludek bogobojny, a zachód zeszmaciał,  :P   ale widzę że u Was jeszcze gorzej się robi jak na zachodzie.      No jestem w ciężkim szoku przyznam.    xD

Opublikowano

Stasiu tak się modli że swinką pszenicke po 700 już daje 😁 A za chwilę po 800 będzie kupował 😂 dziękuję że tym razem w mojej sprawie się modlisz 😚 

Opublikowano

Bardzo dobrze jak ktoś się modli, jest wierzący i daje na tace w jakiejś intencji, jest katolikiem ma do tego prawo i nie wolno tego krytykować, ale jak ktoś udziela rady tego typu, że zboże masz marne bo "nie odczyniłeś", to kim są tacy ludzie? Bo ktoś rzuci sąsiadowi urok, czy go przeklnie i co to te "odczynianie", może w tym cała tajemnica buhahaha

Gość marekfarmer
Opublikowano

To co robi  @zetorki12, @PRIMO , czy  lajkujący ich prześmiewcze komentarze @soltys48

Można  podsumować  słowami  Jezusa Chrystusa  ,, Ojcze  przebacz  im  bo nie wiedzą  co  czynią,, 

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, marekfarmer napisał:

To co robi  @zetorki12, @PRIMO , czy  lajkujący ich prześmiewcze komentarze @soltys48

Można  podsumować  słowami  Jezusa Chrystusa  ,, Ojcze  przebacz  im  bo nie wiedzą  co  czynią,, 

Normalnie kaznodzieja . Szkoda że na twoje słowa trzeba by szukać porównania ze słowami szatana .

Nigdy nie spotkałem się z osobą tak fałszywą i nienawidzącą innych tylko z tego powodu , że ma inne zdanie w tym samym temacie . Może kiedyś zrozumiesz , że można mieć własne zdanie , a nie tylko to narzucone od góry ?

Edytowane przez zetorki12
Gość marekfarmer
Opublikowano
59 minut temu, zetorki12 napisał:

osobą tak fałszywą i nienawidzącą innych tylko z tego powodu , że ma inne zdanie w tym samym temacie

Podsumowałeś   się   w 100%.

Rolnik1973  pisał o gradzie czy  inni   spoko   Ja napisałem  od razu  epitety i wulgaryzmy  z twojej strony w moim kierunku

Zdjęcie  ze zniszczoną  łąką   Ja pisze  o sposobie  na niszczyciela  od razu  epitety i wulgaryzmy w kierunku mojej osoby  z twojej strony  inni  piszą  to samo   cisza żadnych epitetów wulgaryzmów.

Więc podsumowałeś  się  w 100%  :)  

Dam ci  dobrą  rade    zejdź  zemnie  i skończ   z tą  paradą  nienawiści  :(  

Opublikowano (edytowane)

Rachunek sumienia zacznij od siebie . Za modlitwę dziękuję . Zejdę jak skończę .

Stałe podejście . Odwrócenie uwagi od siebie i próba przekierowania na kogoś innego . Rolnik , to nie marecek .

Może taka drobna rada - Zaczniesz szanować innych , to inni zaczną szanować ciebie .

Gość marekfarmer
Opublikowano

Ja szanuje  innych w przeciwieństwie do  ciebie  bo  zioniesz  nienawiścią,  szczerze  mi  żal  takich ludzi jak ty   

Ale  w przyszłym roku   tego  szacunku  cię  nauczę .U mnie zasada  jest  jedna  ,,Rewanż  najlepiej smakuje na zimno,,:27_sunglasses: A mam 12 miesięcy od twoich ostatnich wulgarnych odzywek w stosunku do mnie,  także   :)  

Opublikowano

Jasne , jasne . Z szacunku naśmiewasz się z byłych prezydentów naszych . Zwykły mały i kłamliwy robaczek jesteś .

Przeceniasz się , myśląc że ja ciebie tak "prześladuję" . Mówiłem już nie raz , lubię się pośmiać z rzeczy śmiesznych . Nie moja wina że na okrągło coś durnego piszesz lub wklejasz . Pozdrawiam kolegę .

Gość marekfarmer
Opublikowano
prześladujesz. jeśli wulgaryzmy dla ciebie są śmieszne to współczuję twojej rodzinie. i pamiętaj że ,,po śmiechu przyjdzie płacz ,,
Opublikowano (edytowane)

Wydaje ci się . Skąd wiesz czy to nie po płaczu właśnie śmiech przyszedł ? Przestań też próbować zastraszać , aż takich znajomości w PiSie nie masz .... Czy masz ?

Opublikowano

Ciekawe skąd wzieło się ludowe powiedzenie ,,krzyżem przed figurą ,diabła za skórą" , czy obnoszenie się ze swoją wiarą nie jest przypadkiem grzechem pychy,nie mówił o tym czasami w swoim nauczaniu Jezus,a ostatnio Papież,jak tam wygląda sprawa z protokołami suszowymi w przypadku produkcji zwierzęcej duże są cięcia, wnioski były średnio na poziomie 60% strat

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, ws71 napisał:

czy obnoszenie się ze swoją wiarą nie jest przypadkiem grzechem pychy,nie mówił o tym czasami w swoim nauczaniu Jezus,

Lepiej będzie dla nas jak skupimy się na tych słowach  :) - "kto zaprze się mnie przed ludźmi, tego i ja zaprę się przed Ojcem moim który jest w niebie". Mówi Ci to coś?   a nie na ludowych powiedzeniach.   :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano
12 godzin temu, Sean napisał:

Lepiej będzie dla nas jak skupimy się na tych słowach  :) - "kto zaprze się mnie przed ludźmi, tego i ja zaprę się przed Ojcem moim który jest w niebie". Mówi Ci to coś?   a nie na ludowych powiedzeniach.   :P

Jak może katolik wierzący oceniać bliżnich czy  to nie przeczy całej nauce katolickiej ,nie przypadkiem uczynki świadczą o człowieku, prawo osądu człowieka i jego życia zostawił sobie Bóg ,   coś ten cytat wyrwany z kontekstu,przykład św Piotr 

Opublikowano

Nic nie jest tu wyrwane z żadnego kontekstu, będziesz wstydził się swojej wiary, to Pan Jezus będzie się wstydził kiedyś Ciebie też,  to tylko przypomnienie, kto kogo ocenia? jakoś nikt jasno tu nie napisał że nie jest wierzący, a to wy czepiacie się tych co manifestują swoją wiarę, to jak to jest z wami "katolikami"? wstydzicie się swojej wiary?  pytania nie są oceną.   :)

Opublikowano

No to co jest ze św Piotrem który trzy razy zaparł się wyznawanej wiary jak to się ma do Twoich cytatów i mimo to został św coś tu nie pasuje,kończmy tą dyskusję bo to nie miejsce na spory teologiczne , może kiedyś spotkamy się na sądzie ostatecznym

Opublikowano

No właśnie jak to jest? W tygodniku rolniczym wyczytałem, że mam prawo zgodnie z rozporządzeniem z 31 lipca sobie zastrzec niewliczania zwierząt gosp do dochodu, bo to automatycznie sprawi że straty na polu z ok 50% spadną do poniżej 30%. W urzędzie gminy oczywiście nic nie wiedzą, mam się kontaktować z wojewodą - dobre sobie

Opublikowano (edytowane)

W tygodniku rolniczym wyczytałem, że mam prawo zgodnie z rozporządzeniem z 31 lipca sobie zastrzec niewliczania zwierząt gosp do dochodu, bo to automatycznie sprawi że straty na polu z ok 50% spadną do poniżej 30%. W urzędzie gminy oczywiście nic nie wiedzą, mam się kontaktować z wojewodą - dobre sobie. Ktoś coś wie na ten temat?

Edytowane przez krilan06
Opublikowano

@krilan06

W przypadku, gdy w protokole wyliczony  procent strat jest niższy niż 30 proc. średniej rocznej produkcji rolnej w gospodarstwie rolnym rolnik może wnioskować przy ubieganiu się o dotacje na powierzchnię  upraw wynikająca z protokołu o uwzględnienie  strat wyłącznie w produkcji roślinnej w porównaniu do średniej rocznej produkcji roślinnej w gospodarstwie rolnym z okresu poprzednich trzech lat lub średniej z trzech lat wybranych z pięciu po odjęciu wartości najwyższej i najniższej.

http://www.arimr.gov.pl/susza-pomoc-kleskowa.html

czyli wynika z tego że jak ARiMR już ogłosi nabór na wnioski o dofinansowanie to wtedy wszystko się wyjaśni.

Opublikowano
Dnia 19.08.2018 o 15:39, pio25w napisał:

Stasiu tak się modli że swinką pszenicke po 700 już daje 😁 A za chwilę po 800 będzie kupował 😂 dziękuję że tym razem w mojej sprawie się modlisz 😚 

Jeszcze nie daję zacznę jak będą po 7 zł nie przewiduję zakupów po 800 więc prawdopodobnie zostaniesz z towarem

Opublikowano

Podlaskie BSK. Oszacowanie 42.75%. Tyle to w ozimych było w jarych to blisko 70% no ale co zrobisz jak komisja przyjechala na podworko na masce samochodu wszysto wypisali i pojechali.