Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, ZYLA napisał:

Patrz też mam alternarioze🫢.

A nie to po przejeździe kołem tydzień temu. Jeszcze ziemia na lisciu. Wygląda znajomo?

Masz chyba problem z czytaniem tego co się pisze na forum... śledzę temat i już kiedy kolega samsung pisał że ma alternarioze doradzili mu azoksy i difeno. Potem podał że zastosował full dawkę azoksy i połowę difeno  co zahamowało alternarioze...

A ty napinasz się tu na jakąś zarazę 🤦🤦🤦

Opublikowano
12 minut temu, ZYLA napisał:

Przeczytaj poprzedni post.

Ani tego ,ani tego nie miał

Miał czy nie miał pytał o alternarioze. Sam miałem w ubiegłym sezonie że same dolne liście od ziemi robiły się takie zgniło żółte i zasychaly, sucho nie było mechanicznej uprawy też nie było. Po zastosowaniu właśnie tazera i portera ustąpiło 

Opublikowano

Stosuje te dwa tylko jak jest silna presja alternariozy czasem dodaje jeszcze do tego cymoksanil w drum na zarazę. A potem różnie co tam jest z poprzednich lat bo nie sadzi się tego dużo to zostaje i przykładowo carial star, Infinio, fluazymam+ cymoksanil, banjo forte 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, mateo2662 napisał:

panowie co się dzieje nigdzie nie idzie dostać cymoksanilu?

a co się ma dziać. Produkcja ustawiona pod średnio wieloletni popyt a nasadzeń więcej niż zwykle to i zeszło przed końcem... zanim nawet jeszcze się sezon na dobre zaczął, jak sadzeniaki na wiosnę że aż zabrakło zanim się sadzenie zaczęło
Sąsiad obornika nawiózł w ub r i szczęśliwie dla Niego sadzeniaków nie upolował w porę to ma teraz kawałek rewelacyjnej czerwonej fasoli wyróżniającej się od reszty że pewnie z kosmosu widać różnicę bo w jednej działce i część już ziemię skryła gdy reszta w może jednej czwartej. Liście na tej fasoli że gołąbki można zawijać :D
czerwona ma dużą tolerancję zarówno na niedo- jak i prze-nawożenie i co najwyżej nieco później ta z obornika wyjdzie od reszty ale z dwukrotnie wyższym plonem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
10 godzin temu, ZYLA napisał:

Patrz też mam alternarioze🫢.

A nie to po przejeździe kołem tydzień temu. Jeszcze ziemia na lisciu. Wygląda znajomo?

IMG_20240612_194726.jpg

To porównaj swoje a moje zdjęcie. Te czarne naloty pojawiały się też na górnych liściach i nadal twierdzisz że to po kole?  Aktualnie tego niemam więc no ta twoja teoria w tym przypadku to tak średnio 

Screenshot_20240612_181056_Gallery.jpg

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dysydent napisał:

a co się ma dziać. Produkcja ustawiona pod średnio wieloletni popyt a nasadzeń więcej niż zwykle to i zeszło przed końcem..

chyba trzeba zacząć woreczki 15kg wykupywać 🤭😉 ... i taśmy do Anek..

Edytowane przez GABBER85
Opublikowano

Panowie sprzedam stonkę, niewielkie ilości, ekologiczna, zbierana ręcznie. Uprzedzam że jest duże zainteresowanie, cena to tylko 9,99 za sztukę. Nie daj żyć swoim ziemniakom bez stonki 💪😁

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bialy8011 napisał:

Panowie sprzedam stonkę, niewielkie ilości, ekologiczna, zbierana ręcznie. Uprzedzam że jest duże zainteresowanie, cena to tylko 9,99 za sztukę. Nie daj żyć swoim ziemniakom bez stonki 💪😁

Jestem zainteresowany .A z dostawą do klientów?

Opublikowano
1 godzinę temu, Bialy8011 napisał:

Dokładnie mam zasadzonego Lorda 65 sztuk i żadnej stonki jak dotąd a zaczyna już kwitnąc. Pełna ekologia

Opublikowano (edytowane)

U mnie na weekend będą młode denary na obiad. 

Przedwczoraj niektóre jak kurze jajka. W sobotę się podbierze. 

Edytowane przez ciaastus
Opublikowano
1 godzinę temu, Gargamel160 napisał:

Jestem zainteresowany .A z dostawą do klientów?

Wszystko da się zrobić, pojemniki klimatyzowane mam tak więc da się ogarnąć. Zapomniałem dodać że minimalna odległość od mojej plantacji to 100 km żeby nie wróciła żebyś nie musiał drugi raz płacić 😁

Opublikowano

Lepiej kupić chrząszcza przy nadziei.  Za tydzień potomstwo wyczyszczi krzaki. Tylko sprawdzić testem ciążowym, co by inwestycja stratna nie była 😅

Opublikowano

Też tak myślałem. No ale mówię że nie znam się na wszystkim to się tutaj spytam. 2 rok po centrali ale w tym roku za te pieniądze ci chcieli nie wydawało mi się że jest sens wymieniać .

A co raz bardziej myślę żeby tylko sadzic Jurka,catanie na zimę i trochę wczesnych tzn Riwierę Arrowa i irysa