Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupowałem na spółkę z sąsiadem opakowanie na pół przy tych większych co by dużo zostawało, nikt nie ma większej plantacji tylko sadzą tyle co sobie koło domu temu wolę aby były też i mniejsze dla działkowców jeśli chodzi o ziemniaki 😜

Opublikowano

Po prostu nie ma w tak małych opakowaniach, teraz większość to litrowe na większe powierzchnie dla większych gospodarstw :) oczywiście są takie co można dostać w mniejszych 0,25 czy 0,5 ale coraz mniej takich

Opublikowano

A po co ta mieszanina? Skoro alternarioza to już lepiej cabrio. Revus na zarazę, jeśli nie widać to po co chcesz go mieszać? Cabrio dobry środek i wystarczy solo. 

3 godziny temu, Fugeo napisał:

Z wielką chęcią bym go wysłał bo już za dużo. Będzie wilgoć, zrobi się zaraz gorąco, duszno i będą choroby szaleć w ziemniakach.

Nie grzesz człowiecze. 100razy wolę wjeżdżać z ochroną i mieć wody oporowo niż suszę jak u mnie. Grzyba załatwisz, deszczu nie. 

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, pedro2 napisał:

Nie grzesz człowiecze. 100razy wolę wjeżdżać z ochroną i mieć wody oporowo niż suszę jak u mnie. Grzyba załatwisz, deszczu nie. 

Co prawda to prawda. Stronka z rana została nakarmiona coragenem, a wieczorem planuje wjechać z Dr Green NP 12/60 w dawce 2,5 kg/ha

Opublikowano

@Daro20 

Witaj.

Ja mam zrobiona w 1 przechowalni wentylację tak że od jednej strony gdzie wiatr wieje mam nisko klapy wentylacyjne a z na przeciw przy samym suficie klapy i jest super wentylacja. 

Teraz w nowej przechowalni mam zrobione znów na dole klapy którymi wpuszczam powietrze a na przeciw będę montował wentylator wyciągający powietrze.

P.s nie można wysłać do ciebie wiadomosci

• Thanks 1
Opublikowano
19 godzin temu, pedro2 napisał:

A po co ta mieszanina? Skoro alternarioza to już lepiej cabrio. Revus na zarazę, jeśli nie widać to po co chcesz go mieszać? Cabrio dobry środek i wystarczy solo. 

Bo mam revusa jeszcze.  Ok to dam same cabrio. Czerwony kristanol nie przeszkadza podczas kwitnienia? 

Opublikowano
8 godzin temu, Fugeo napisał:

Co prawda to prawda. Stronka z rana została nakarmiona coragenem, a wieczorem planuje wjechać z Dr Green NP 12/60 w dawce 2,5 kg/ha

Poczekaj. Nie przeszkadzaj jej, niech sobie zje porządnie. Dwa dni nie zbawi.

41 minut temu, Samsung123321 napisał:

Bo mam revusa jeszcze.  Ok to dam same cabrio. Czerwony kristanol nie przeszkadza podczas kwitnienia? 

Nie mam pojęcia, nie stosuję. Najwyżej kwiatki spadną. Nic poza tym złego się nie stanie.

Ja na T2 na te odchwaszczane dam coś amciu dolistnie bo przyjęły trochę tego dziadostwa 

Ale chwastnica jeszcze nie wszystka uschła, boję się żeby odżywką tej żółtej nie odratować przypadkiem 

Opublikowano

A co Wam przeszkadzają pojedyncze sztuki? Jaki mają próg szkodliwości by był sens drugi zabieg aplikowac? 

U mnie poszla grzybowką, a z insektycydem się wstrzymuję bo nie ma tego dużo. Choć na dniach będzie pewnie pełnia wylęgania to trzeba będzie polecieć 

• Like 1
Opublikowano

U mnie coragen potrzebował tydzień czasu żeby wszystko wyczyść.

Jak ziemniaki kwitną to dajecie nawozy dolistne czy się wstrzymuje się?

U mnie dzisiaj pierwsze młode ziemniaki na obiad były. Jak poszedłem kopać nie spodziewałem się że takie już spore są.

Opublikowano

Oczywiście ze dajemy. Jeszcze jak. 😁

Próbuje sobie przypomnieć po czym zawsze spadają kwiaty w ziemniaku. Chciałbym je zrzucić tylko nie wiem czy to był bor, siarczan Mg czy jeszcze coś innego.. 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, ZYLA napisał:

A co Wam przeszkadzają pojedyncze sztuki? Jaki mają próg szkodliwości by był sens drugi zabieg aplikowac? 

Chodzi o pokazanie  "efektywności" po Coragenie. A jak sie te kilka zacznie je..ć to bedzie ich kilka tysięcy

Opublikowano (edytowane)

Chyba racja. W czwartek pryskalem grzybówką i 3% siarczanu gdy zaczynały kwitnąć to mam wrażenie jakby te rozkwitnięte zaraz poczarniały. Myślałem ze to od deszczu/mocnego słońca. 

Bede pryskać w ten czwartek, piątek Cabrio to tez wrzucę ze 3% siarczanu bo Vineta kwitnie na maxa. 

btw. Można mieszać siarczan Mg z siarczanem potasu? 

Edytowane przez tobago