Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ciężko powiedzieć teraz. Będę obserwował ziemniaki pod kątem chorób i starał się dobierać odpowiednie substancje. Może jakieś gotowe rozwiązanie. Difekonazol czytałem że niektórzy dają na t1 razem z Infinito.

Opublikowano

na pewno nie Karate :D zostało mi w opryskiwaczu nieco po skrzypionkach i przejechałem w sobotę wieczorem z brzegu gdzie się zaczęła pojawiać taka maleńka

podziałało jak odżywka bo dzisiaj jest i więcej małej i ta sobotnia już nawet podrosła xD

Opublikowano (edytowane)
Dnia 17.06.2022 o 21:41, Daro20 napisał:

Mam zrobione zapasy tego w proszku.

Kupiłem w środę na targu młodych ziemniaków i mówię do żony ugotuj w czwartek święto to popróbujemy, szczerze: swoją stara Vineta lepsza jak te młode.

Algaren twin.

Możesz mieszać środki na zarazę, owadobójcze i mikro czy siarczan ale jak chcesz żeby stonka spadła to najlepiej solo owadobójczy+ kondycjoner np. proaqua z internetu.

Można jeszcze na zawiązki 

16557190932301428781918713573430.jpg

Edytowane przez PAN88
Opublikowano
20 godzin temu, tobago napisał:

A mikroelementy? 

Powoli moje będą zbierały się do kwitnienia w tym tygodniu. Nie mam danych żadnych mikro poza borem i amino. Jutro pada, chce jechać we wtorek. Myślałem wlasnie mikro, siarczan Mg, mocznika 2-3%, Tytanit. 

Jesli by nie było rozwiniętych kwiatków, ewentualnie pojedyncze to jeszcze można? 

Swoją drogą znalazłem ciekawy artykuł. 

https://farm-pl.desigusxpro.com/posadka/ogorod/paslenovye/kartofel/zachem-obryvat-tsvety-u-kartofelya.html

Usuwanie kwiatów podnosi plonowanie. 

Ciekawe ... 

Opublikowano

W zeszłym roku leciałem w pełni kwitnienia grzyb, mikro i siarczan Mg z mocznikiem. Pyrki jak ta lala. 😁

Niedwiadomy nawet nie przyglądałem się czy kwiatki spadły, czy plon wyższy czy jeszcze jakieś „ale”. 

Czlowiek im mniej wie tym lepiej. Jutro jak miną deszcze chciałem jechać z mikro i siarczanem wlasnie a teraz się zastanawiam jak jeszcze @Daro20 mówi ze rezygnuje z dokarmiania podczas kwitnienia. 🤔

Aha.. No i jeszcze mikro po opadach.. kolejna teoria ze można przypalić bo deszcz zmywa warstwę woskową z liścia.. 🙈🙈

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Drugi rok Coragen dobrze podziałał.

ciekawe kto poleci??🤔

wcześnie stonka u Ciebie.

Opublikowano

Myślałem, że w te upały się wylęgnie, ale nic nie ma. Może znowu uda się za jednym zabiegiem wyczyścić. Deszczyk pada 👍

Rimel i mikro dojechały, wtorek środa trzeba lecieć bo rzędy złączą. Gdzieniegdzie wyskakuje komosa, mikro malutka, może rimel ją trochę popieści 

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Myślałem, że w te upały się wylęgnie, ale nic nie ma. Może znowu uda się za jednym zabiegiem wyczyścić. Deszczyk pada 👍

Rimel i mikro dojechały, wtorek środa trzeba lecieć bo rzędy złączą. Gdzieniegdzie wyskakuje komosa, mikro malutka, może rimel ją trochę popieści 

Raczej rimel jej nie zniszczy. Jak coś to Anka ale to dopiero na jesieni 🙂

To ja we wtorek zastanawiałem się czy po deszczyku 5mm poprawiać  rimelem bo ogólnie susza i krzaki już spore ale jednak poszło po 50g

Opublikowano
Dnia 20.06.2022 o 12:39, Fugeo napisał:

coragen tylko bez żadnych innych dodatków typu mikro czy grzybówka

Dajecie zalecana dawkę czy większą? Nie widzę powodu dlaczego nie dolać T1 w jednym przejeździe 

Opublikowano
39 minut temu, machtomi napisał:

Dajecie zalecana dawkę czy większą? Nie widzę powodu dlaczego nie dolać T1 w jednym przejeździe 

Cofnij się ze stronę do tyłu to zobaczysz o co chodzi

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Panowie rimel z sencorem można razem dać? Zapomniałem o kontrolce bez arcade, a tam już niezła impreza komosy

Nawet trzeba, tylko czy ziemniaki to przeżyją bo już trochę późno.

• Thanks 1
Opublikowano

Witam pryskałem ziemniaki na stonkę (coragen) i na zarazę a mam posadzone na końcach rowków burak pastewny marchew i kapusta dosłownie po kilkanaście sztuk dosiane po wyryciu przez dziki ziemniaków czy czy te opryski mogą im zaszkodzić ?

Opublikowano
52 minuty temu, Karol2121 napisał:

Witam pryskałem ziemniaki na stonkę (coragen) i na zarazę a mam posadzone na końcach rowków burak pastewny marchew i kapusta dosłownie po kilkanaście sztuk dosiane po wyryciu przez dziki ziemniaków czy czy te opryski mogą im zaszkodzić ?

NIE a wrecz przeciwnie zobaczysz jaka  kapucha bedzie

• Thanks 1