4270 kilka pytań
-
Podobna zawartość
-
Przez mf4270
Witam ostatnio w moim MF 4270 pękła linka sprzęgła . Zamówiłem nową na jakiejś stronie internetowej , założyłem i okazało sie ze linka jest za krótka (bardzo napięta) . I tu moje pytanie czy da sie jakoś wyregulować by dobrze je ustawić ???
-
Przez dudas83
Witam mam pytanie do uzytkowników MF z serii 42xx.Kupiłem traktoor na jesień po drogach ani w transporcie nie jezdziłem bo to był koniec prac polowych itp.W tym roku jeżdrząc wiecej po drodze zauważyłem problem z przełączaniem biegow jeśli sie właczy to bez zgrzytu itp.ale bardzo cieżko wdusic bieg np.z2na3,albo 3na4 albo 3na2.Na postoju lub na zgaszonym silniku jest idealnie bez problemu.Dodam jeszcze że jesli skrzynia sie nagrzeje to dzwignia od biegów cieżko chodzi prawo lewo.Może ktoś coś wie na temat tego problemu mam tylko nadzieje że to jakaś błachostka.
-
Przez Gość Truskawkarz92
Witam, jestem nowy i nie wiem czy podobny temat już nie był poruszany. Posiadam od 10 lat ciągnik Massey Ferguson 4270, przepracował 3000 motogodzin, czyli całkiem niewiele jak na taki czas. Jak dotąd nie było z nim większych problemów, ale od jakiegoś czasu samoczynnie włącza i wyłacza się przedni napęd. Już raz rozleciało się z tego powodu łożysko przy sprzęgle, serwis je wymienił i mimo zapewnień że wszystko jest ok problem powrócił. Czy ktoś się już z tym spotkał u siebie lub wie w czym problem?
-
Przez Prezesszef
Witam
Mam na oku Fergusona 4270 z 99 roku. Podpowie ktoś jak dokładnie sprawdzić ten ciągnik? Na co szczególnie zwrócić uwagę, słabe i mocne strony tego traktora?
Z góry dzięki
Pozdrawiam
-
Przez Prezesszef
Witam.
Od niedawna jestem posiadaczem MF 4270, ciągnik sprawdziliśmy przy agregacie trzy metrowym wszystko poza wyciekiem z przedniego mostu wydawało się ok. Niestety przy wymianie filtra powietrza zauważyłem olej w dolocie czy to może oznaczać tylko remont silnika?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Prasa Fahr APN
Wały posiewne