Prezesszef

Members
  • Ilość treści

    61
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutral

O Prezesszef

  • Ranga
    Użytkownik
  • Urodziny 06.02.1993

Ostatnio na profilu byli

404 wyświetleń profilu
  1. Zanim wyjme pompę chciałbym jakoś sprawdzić ten tłoczek tylko nie wiem jak.. Bez tłoczka raczej będzie tylko gorzej Zużyła się powierzchnia na kole ataku na którym było łożysko, przez co zebatki mechanizmu roznicowego nie zazebialy się poprawnie, na wprost nie było problemu ale przy skretach strzelalo w tylnym moście i po łuku ciągnik się nie toczył, koszt paru zebatek, uszczelek itp to około 4.500zl robocizna 2000 zł
  2. Objawy po rozgrzaniu są podobne jak wtedy kiedy źle złożyłem ten tłoczek, możliwe że po rozgrzaniu ten tłoczek teraz jakoś puchnie? Dodam jeszcze że ta sprężynka była trochę wygięta kiedy to składałem ale po tym jakiś czas ciągnik chodził prawidłowo.. Ostatnio zanim zaczęło się coś dziać polalem pompę wodą w tym miejscu gdzie jest ten tłoczek i o dziwo nic się nie działo dopiero po przerwie od polewania stracił trochę mocy, ale zgasilem go na 10 minut i do domu dojechał na pełnej mocy, bo bez odczekania aż ostygnie ma problem sam podjechać na najwyższym biegu na asfalcie pod lekką górkę. Spotkał się ktoś z tym?
  3. Niestety nie nacieszyłem się za długo. Przy talerzówce po około 40 minutach pracy słabnie, na zimnym ma moc po rozgrzaniu słabnie. Po zgaszniu na 10 minut wraca do normy na około 20 minut.
  4. Wygląda na to że problem rozwiązany. Po pierwsze ten tłoczek w filtrze przy pompie złożyłem w złej kolejności zamieniłem miejscami tłoczek ze sprężynką i ciągnik zaczął wkręcać się poprawnie Jednak na wolnych obrotach co jakiś czas sam dodawał gazu a po nocy stania na nowo nie dało się go odpalić. Problem okazał się banalny, podłączyłem kompresor pod pompke i oring między śrubą a pokrywką okazał się nieszczelny, wymieniony i po problemie.
  5. Witam. Odgrzeje temat. Wiesz może czym może skutkować wykrecenie tej śruby? Mam problem z ciągnikiem stracił moc, przebiera. Poczyściłem filtry i ten w pompie też i coś mnie podkusiło żeby wykręcić tą śrubę, odpowietrzylem ciągnik, trzeba go podpompowac żeby zapalił na dotyk chodzi równo ale nie wkręca się na pełne obroty i na dwójce słabnie. Massey 4270. Z góry dziękuję za odpowiedź
  6. No widocznie jednak nie obędzie się bez demontażu pompy zbiornik był wyjęty i syfu nie było widać. Sprawdzić szczelność kompresorem?
  7. Witam. Opiszę mój problem. Remontowaliśmy tylny most, było trzeba wyjąć też jeden zbiornik paliwa. Po złożeniu ciągnika przejechałem się ok 3 kilometry, ciągnik stracił moc, zaczął przebierać wolne obroty spadły i chodził nierówno. Domyśliłem się że trzeba go odpowietrzyć przy okazji wymieniłem też filtry i wyczyściłem filterek pompki zasilającej i rozkrecilem też jej korpus. Po tym traktor odpalił i było czuć moc, przejechałem się, ładnie reagował na pedał gazu, po kilometrze znowu to samo. Zabrałem się za filterek w pompie wtryskowej na przewodzie zasilającym no i tu problem, wyjąłem cały cylinderek z którego wypadła mi sprężynka, mały sworzeń no i ten dekielek który to zamyka.. złożyłem w kolejności że najpierw włożyłem sworzeń potem sprężynę i zamknąłem tym dekielkiem (pytanie czy w dobrej kolejności?). Coś mnie podkusiło żeby wykręcić śruby zaznaczone na zdjęciu Myślałem że w tej dolnej też jest jakiś filterek bo nakrętka przypomina tą z tej na której jest filterek, moja głupota, wykrecilem ja i odepchnęła mi ją jakaś sprężyna, od razu dopchnąłem ją i dokręciłem tą zaznaczona wyżej tylko poluzowalem. Po odpowietrzeniu jest tak, ciągnik pali na dotyk, obroty wolne równiutkie ale wkręca się do około połowy obrotów, nie wiem dokładnie obrotomierz nie działa i na tych obrotach też chodzi równo, ale na jedynce jedzie A na dwójce już słabnie.. czy tymi zabiegami mogłem tylko pogorszyć sytuację? Dodam jeszcze że gdy postoi dzień trzeba go kręcić, po 10 sekundach odpuszczam, pompuje parę razy pompką i pali na strzał. Filterek pompki zasilającej jest już trochę zdeformowany nie pasuje idealnie w okrąg pompki.
  8. Okazało się że posypał się mechanizm różnicowy, okazało się że "nasi już byli" i był złożony żeby pojeździł jeszcze trochę
  9. Witam. Mam problem z tylnym mostem w Fergusonie 4270. Przy ruszaniu słychać strzał/chrupnięcie w tylnym moście, tak jakby na moment zblokowało się koło. Spotkał się ktoś z tym?
  10. Witam. U mnie zdecydowaliśmy się na tolmet z wałem rurowym. Póki co robiliśmy tylko sciernisko, na początku się zapychał ale wtedy gleba była dość wilgotna, na bardziej suchej idzie rewelacyjnie tylko musimy jeszcze spróbować przestawić belki z talerzami względem siebie, bo narazie talerze idą jeden za drugim i zostają takie delikatne bruzdy za nim. Fajny filmik
  11. Ok daj znać jak będziesz miał chwilę bo jestem ciekaw czy ustawiają je wszystkie tak samo czy tylko na szybko jak leci
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj Anuluj