Skocz do zawartości

Polecane posty

Witam, jestem nowy i nie wiem czy podobny temat już nie był poruszany. Posiadam od 10 lat ciągnik Massey Ferguson 4270, przepracował 3000 motogodzin, czyli całkiem niewiele jak na taki czas. Jak dotąd nie było z nim większych problemów, ale od jakiegoś czasu samoczynnie włącza i wyłacza się przedni napęd. Już raz rozleciało się z tego powodu łożysko przy sprzęgle, serwis je wymienił i mimo zapewnień że wszystko jest ok problem powrócił. Czy ktoś się już z tym spotkał u siebie lub wie w czym problem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rodos    0

kolego sprawdz wiazke, wlacznik napedu badz elektrozawor jedno z trzech powinno pomoc:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dzięki sprawdzę! Jednak obawiam się że problem w tym nie tkwi ponieważ wydaje mi się że gdyby była to wiązka, migała by kontrolka napędu gdyby sam się włączał podczas spięć. Nie sprecyzowałem dokładnie, problem jest gdy napęd jest wyłączony, kontrolka się nie świeci a napęd ewidentnie jest zapięty i nie pomaga naciśnięcie sprzęgła czy zatrzymanie się jak w przypadku np.zetora u którego jest sprzęgło kłowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

hubertuss    512

Kontrolka świeci się tylko gdy włączysz przycisk. Tak to jest zrobione we wszystkich ciągnikach. Jeśli masz przerwy w dopływie prądu do elektrozaworu napęd się włącza bez twojej wiedzy i kontrolek. Elektrozawór masz za prawym tylnym kołem nad pompą hydrauliki obok zaworu blokad. Dojdziesz po rurkach hydrauliki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez gasnica
      Siemka bracia. Mam ten sprzecior od 4 miechów i od początku miałem problem z wył. przedniego napędu :angry: mianowicie jak jest zimny (a czasem nawet jest rozgrzany) to za Boga nie idzie wyłonczyć go. Co z tym zrobić? Słyszałem że można jakoś bezpośrednio podłaczyć pod elektromagnes ten wyłącznik ale gdzie jest ten elektromagnes? A tak to super ciągniczek:) polecam każdemu. Malo pali, zwrotny, idealny do tura i swoje zrobi:) super
    • Przez mavrik
      podczas jazdy po blocie z kultywatorem padl mi przedni naped i niemam pojecia co jest grane. Sprawdzilem czy prad dochodzi do elektro zaworu i niestety nie. jak moge poradzic sobie z tym problemem jako moze byc przyczyna ???? prosze o pomoc moje gg 10126946
    • Przez kadman
      tak jak w temacie czy ktoś z was miał taki problem jak to naprawić i jaki olej wlać z góry dzięki

    • Przez jacek7913
      Mam problem.
      Mam MF 3060. Po rozgrzaniu najpierw mrygnie kontrolka ciśnienia oleju w skrzyni a następnie załancza się samoczynnie przedni napęd. Po rozgrzaniu większym (np.orka) nie mogę przełączyć z A na B i z żółwia na zająca.
      PROSZĘ O POMOC BO ROBOTA W POLU CZEKA:}
      Pozdrawiam
    • Przez kamilb
      witam jak rozebrać zwrotnicew mf 3060 mam problem wynika na wyjeciu sworzni ?? prosze o szybka odpowiedz
×