-
Podobna zawartość
-
Przez mariuszsz1lez
Witam mam problem z moim mf3070 kupiłem go przed żniwami z czołówką do wożenia słomy pracował elegancko zrobił przeszło 100mtg od jakiegoś tygodnia gdy włączę światła mijania lub drogowe zaczyna palić się kontrolka od czujnika przepływu oleju hydraulicznego i jest wielki zgrzyt w skrzyni tak jakby przechodził na żółwia a jak cofam blokuje skrzynie.nadmieniam że bez włączonych świateł jest wszystko jeśli ktoś może pomóc proszę o wiadomość mariuszsz1lez&o2.pl
z góry dzięki
-
Przez noid
Witam.
Założyłem nowe radio i powstał problem z nagrzewnicą reflektorami roboczymi i wycieraczkami. Po włożeniu kluczyka do stacyjki wentylatory dmuchawy nie działają. Wycieraczki również nie działają jak i reflektory robocze.
Ciągnik to Zetor 7245. Znalazłem jakiś schemat elektryki na necie lecz nie mogę go zrozumieć jeden po czechosłowacku( kolorowy) a inne czarnobiałe których i tak nie rozumiem.
Zaczynając od pierwszego przekaźnika(o ile tak to się zwie) patrząc od góry z lewej, kable idą w następujący sposób.
*Czerwony->czerwony, szary, 2x żółty
*Czarny->2x szary, 2x czerwony+1 czerwony, 1 żółty
*Czerwony-> 2x czerwony, 2x szary, żółty
*Biały-> 2x szary, czerwony i niebieski.
Bezpieczniki te brakujące to w tym miejscu coś jest nie tak ponieważ zaczyna palić albo bezpiecznik albo kable instalacji.
Co oznaczają poszczególne kable i gdzie je powpinać?
Kolory kabli które tam są to
Różowo-czerwony
Czerwony
Żółty
Szary
Biały
Czarny
Niebieski
Co dalej to nie wiem.
-
Przez Ziomek1994
Mam problem z kierunkowskazami.Oto chodzi ze jak wlacze zeby migal w lewo to w ogole nie mryga dopiera jak mocniej nacisniesz to zacznie ale bardzo slabo mryga.CO moze byc powodem usterki?
-
Przez NHCS
Witam. Przymierzam się do zakupu paru lamp LED do ciągnika- chodzi konkretnie o 1 parę dalekosiężnych na przód oraz po 1 parze (takie same moce) szorokosiężnych na przód i tył oraz na doświetlenie boków maszyny również szerokosiężnych, lecz nieco słabszych. Generalnie rzecz ujmując chodzi o 8 lamp, które oświetlą maszynę dookoła, 360°. I tu pojawia się moje pytanie... Ile na takie lampy naprawdę warto wydać, aby dały porządany, dobry efekt, a jednocześnie nie przesadzić i nie wydać pieniędzy na coś co nie jest tego warte. Mało znam się na markach, specyfikacji technicznej itp. a w kilka dni znawcy z siebie nie zrobię. Tym bardziej, że jedni kupują lampy za 30 PLN i mówią, że nie widza różnicy, inni że poniżej 100 PLN to nie warto kupować LED bo to lipa.
Znajomy doradził mi taki zestaw, ale nie wiem ile to jest warte:
Przód i tył szerokosiężne: http://allegro.pl/lampa-robocza-pro-30w-led-cree-12-24v-kombajn-4x4-i6729634473.html x4szt
Przód dalekosiężne: http://allegro.pl/lampa-robocze-halogeny-2x45w-led-cree-90w-4x4-6x6-i7030306665.html
Na boki: http://allegro.pl/szerokokatna-lampa-robocza-cofania-nxn-led-20w-4x4-i7024288508.html
Jest to warte swojej ceny, czy może jednak nie warto? Chodzi rzecz jasna o jakość za te pieniądze.
-
Przez jerzy12
Witam.. Mam problem w ciągniku MF5425 z światłami drogowymi. Światła mijania są. Drogowe przy podciągnięciu manetki od zmiany świateł świecą. Do bezpiecznika świateł drogowych prąd nie dochodzi. Jak by ktoś podpowiedziałby gdzie może szukać to było by super. Pozdrawiam ...
-

Rekomendowane odpowiedzi
Bezpieczniki John Deere 3140
John Deere 6210