Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
noid    0

Witam.
Założyłem nowe radio i powstał problem z nagrzewnicą reflektorami roboczymi i wycieraczkami. Po włożeniu kluczyka do stacyjki wentylatory dmuchawy nie działają. Wycieraczki również nie działają jak i reflektory robocze.
Ciągnik to Zetor 7245. Znalazłem jakiś schemat elektryki na necie lecz nie mogę go zrozumieć jeden po czechosłowacku( kolorowy) a inne czarnobiałe których i tak nie rozumiem.

Zaczynając od pierwszego przekaźnika(o ile tak to się zwie) patrząc od góry z lewej, kable idą w następujący sposób.
*Czerwony->czerwony, szary, 2x żółty
*Czarny->2x szary, 2x czerwony+1 czerwony, 1 żółty
*Czerwony-> 2x czerwony, 2x szary, żółty
*Biały-> 2x szary, czerwony i niebieski.
Bezpieczniki te brakujące to w tym miejscu coś jest nie tak ponieważ zaczyna palić albo bezpiecznik albo kable instalacji.
Co oznaczają poszczególne kable i gdzie je powpinać? 
Kolory kabli które tam są to
Różowo-czerwony
Czerwony
Żółty
Szary
Biały
Czarny

Niebieski
Co dalej to nie wiem. 

post-71678-0-27584900-1503783697_thumb.jpg

post-71678-0-18004200-1503783710_thumb.jpg

post-71678-0-70780100-1503783720_thumb.jpg

post-71678-0-39044500-1503783729_thumb.jpg

post-71678-0-59212200-1503783754_thumb.jpg

post-71678-0-73375200-1503783764_thumb.jpg

post-71678-0-54178400-1503783778_thumb.jpg

post-71678-0-44352500-1503783783_thumb.jpg

post-71678-0-18062200-1503784078.jpg

Edytowano przez noid

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
noid    0

Jak podłączyć te kable pod te przekazniki jesli porozpinalem wszystkie. Tam sa oznaczenia na nich 86 87 30/5

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez MichalP
      Witajcie.  Potrzebuje  pomocy. W załączniku wrzucam zdjęcie  włącznika od klimatyzacji. Niestety po rozebraniu panelu okazało się że przycisk jest nie podłączony numer części
      (mf 3902701m91). Szukałem jakiś kabli nie podpiętych w dachu, ale żadnych końcówek  nie podpiętych nie widzę.  Orientuje się ktoś jak to jest zasilane, ewentualne podpowiedz w jakim kolorze kable tam powinny dochodzić. 
       
       
      Oczywiście ciągnik klimatyzację posiada

    • Przez Karol123456
      Cześć,
      Zakupiłem ładowacz czołowy john deere 640a do mojego ciągnika 6200 i mam pytanie odnośnie poprawnego podłączenia hydrauliki. W ładowaczu zastosowany jest rozdzielacz z linią ls, tylko w ciągniku nie mam zamontowanego "bloku zaworowego PowerBeyond" czy jakoś tak. Dodatkowo w rozdzielaczu jedna z sekcji ciężko działa (ciężko przesuwa się suwak w rozdzielaczu) i nie wiem czy nie będzie taniej/lepiej kupić nowy rozdzielacz z joystickiem za ok 1000 zł i podłączyć go normalnie bez sterowania? Czy lepiej jednak kupić https://www.olx.pl/oferta/blok-zaworowy-dystans-john-deere-al161388-do-ladowacza-czolowego-CID757-IDrGBE5.html i poprawić/zregeneorwać rozdzielacz? A może ktoś ma do sprzedania ten PoweBeyond?
       
       
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam. Stoję przed wyborem silnika do dmuchawy. A więc czy silnik 5.5kw (2890 obr./min) da radę dmuchać zboże na odległość ok. 8m w poziomie lub 4m w pionie i 5 w poziomie ? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
    • Przez Robson76
      Witam, ursus 912, pływak w zbiorniku na 3 piny,zegar też ale jak to porawnie połączyć? Bo niby podłączyłem plus do wskaźnika i pod 2 pozostałe piny podpięte są piny brzegowe z pływaka i coś niby pokazuje na sucho jak poruszam pływakiem ale jak jest w zbiorniku to nie pokazuje faktycznego stanu paliwa, ktoś pomoże?



    • Przez Matik7171
      Witam. Mam problem z kontrolką nr 14, a mianowicie tydzień temu podczas zmiany kierunku jazdy rewersem elektrohydraulicznym zaswiecila się i uniemożliwiła jazdy. Zgasilem przerzucilem rewers na inną pozycje i było dobrze aż do przedwczoraj gdzie ta sytuacja się powtórzyła lecz teraz kilka krotnie. Wczoraj za każdym razem gdy przerzucilem rewers zaczęła migac i piszczeć. Czym to może być spowodowane? 
       

×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.