Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam pisze w imieniu sąsiada. Sąsiad składał wniosek o dopłaty robiąc to przez internet za pomocą pań z doradztwa rolniczego. Dziś dostał decyzję i okazało się że brakuje mu kwoty za bydło. Byłem przy wypełnianiu wniosku bo robiła mi ta sama osoba, wpisywała mu nr paszportów ale dziś w decyzji nie dostał dopłaty do tej  grupy.  Czy miał ktoś podobny przypadek czy to może być winna systemu czy pomyłka tej Pani ( 3 lata wypełniała formę papierową i zawsze było dobrze mój i jego a w tym roku takie jaja)  ?

Opublikowano

Niech się zaloguje na wniosek i sprawdzi co wysłał. Wydrukowała mu wniosek?

Mogło być tak, że po zrobieniu wniosku nie chcal się wysłać. Pani się wylogowała, zalogowała jeszcze raz a fajka przy bydlę nie zapisała się i poszło bez.

Różne cuda się działy ;)

Opublikowano

Przejdź do bp i oni mają wykaz kto może składać oswiadczenia. Może ktoś ciebie wciągnął do tej bazy. Z drugiej strony ewniosek nie jest trudny do opanowania. Mając wybór to wolę ewniosek niż oświadczenie. To moje zdanie.

Opublikowano

a ja właśnie dzisiaj dostałem pismo "W związku ze złożonym przez Pana w dniu 11.04.2018 wnioskiem o przyznanie płatności na rok 2018[...]informuję, iż z uwagi na przeprowadzone postępowanie w zakresie ustalenia powierzchni kwalifikowanej do płatności na działkach rolnych zadeklarowanych we wniosku[...]termin załatwienia sprawy dotyczącej przyznania płatności zostanie przekroczony[...] Załatwienie sprawy planowane jest do 14.06.2019r." 

na koncie ani złotówki

• Sad 1
Opublikowano

w zeszłym roku miałem tak samo w tym sie nade mną zlitowali i dziś dostałem decyzje 

Opublikowano

U nie tak samo. Składałem wniosek o wydanie decyzji. Kontrola weterynaryjna była 10miesięcy temu i nie pamiętam, żebym otrzymał raport pokontrolny. Czyżby weterynaria trzymała tyle miesięcy? Nie ma raportu to i naliczyć nie moga. Biała świnia z kontroli przyjebała się o brak jednego! kolczyka u krowy. Punkty dostałem i miało po dopłatach polecieć. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

U nie tak samo. Składałem wniosek o wydanie decyzji. Kontrola weterynaryjna była 10miesięcy temu i nie pamiętam, żebym otrzymał raport pokontrolny. Czyżby weterynaria trzymała tyle miesięcy? Nie ma raportu to i naliczyć nie moga. Biała świnia z kontroli przyjebała się o brak jednego! kolczyka u krowy. Punkty dostałem i miało po dopłatach polecieć. 

To jakas sluzbistka. Ja mialem dwa lata temu kontrole weterynaryjna i dwie krowy nie mialy kolczyka to facet kazal zeby zamowic i zadnej kary nie mialem.

Opublikowano

Aplikacja e-wniosek została poprawiona, dodano parę fajnych, użytecznych rzeczy. Powinno być lepiej, a jak będzie to czas pokarze.

Opublikowano (edytowane)

1. Można do każdej działki wnieść uwagi.

2. Nadaje nr rozbieżności w ewniosek

3. Przy każdej działce ewidencyjnej widać działke/działki rolne(oznaczenie literowe)

4. Można zastąpić sztukę/sztuki zwierząt, generuje data przy sztuce zastapionej i generuje pismo o zastąpieniu sztuki.

5.mozna wycofać zmianę(któraś zmianę jak ich jest więcej) a nie całość wniosku.

6. Rysując uprawy i klikając obok, działka sasiada nie dołącza się do wniosku. Można taką opcję wyłączyć.

7. W efa na załącznikach widać jakie uprawy wchodzą w skład elementu Efa 14a i efa 14b., Na oświadczeniu, zakładce mapa widać te rośliny które się deklaruje.

Nie wiem czy nie więcej ale tyle zderzyłem zauważyć.

8. Jak ktoś ma zwierzęta i składa zmianę to generuje informacja że liczba zwierząt w zmianie jest większa niż we wniosku. I chyba (nie jestem pewien) nie można złożyć takiej zmiany z większą ilością sztuk.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Zapodział mi się gdzieś  jeden paszport na bydlaka, dadzą bez spiny duplikat? Dzisiaj wziąłem wykaz zwierząt i wszystko ok tylko jednego paszportu brakuje. 

Pilnujcie porządku w księdze, kolczyki i najlepiej faktury ze sprzedaży bo łoją w okolicy za byle gówno kary. A handlarze łajzy robią sajgon, ludzie przychodzą do agencji z księgą i cuda wianki, przy mnie kobieta sprzedaż 4 byków miesiąc temu, a chłop zrobił przemieszczenie jako 4 jałówki na tych numerach. I duplikaty robić

Opublikowano

Piwet karze za brak kolczyka(chyba że pokażesz że masz wniosek o duplikat złożony, to moze odstąpi od kary).