Skocz do zawartości

Ile czasu spędzasz z dzieckiem?  

22 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile czasu w tygodniu, w dni robocze oraz sobotę spędzasz ze swoim małym dzieckiem (do 3 roku życia)? Chodzi o opiekę. Nie liczymy obiadów z rodziną, czy wspólnych zakupów. Chodzi o to ile Ty czasu spędzasz wyłącznie na opiece nad dzieckiem, liczy się też, kiedy śpi w ciągu dnia.

• 1-2 godziny w tygodniu.
      0
    • 3-4 godziny w tygodniu.
      2
    • 5-6 godziny w tygodniu.
      1
    • 7-8 godziny w tygodniu.
      2
    • powyżej 8 godzin.
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
47 minut temu, Tomasz78 napisał:

hehe jak najmłodsze ma 8 m-cy  to powinno byc przy cycku ,a facet nawet na dwa etaty by godnie wszystkim sie żyło ,bez urazy ale z Twoją żona cos nie halo ,macierzyństwo to dla kobiet najpiękniejszy okres wiec dziwi mnie że u ciebie jest inaczej

Karmi cały czas, a jak znika do pracy, to mleko ściągnięte ja podaję. Macierzyństwo to piękny okres ale też koszmarna monotonia, życie w izolacji i ciężka praca. 

Opublikowano
To przez pogodę będzie lepiej jak bym mógł to chciałbym być cały czas przy dzieciakach . Teraz są większe to idą ze mną w podwórek tylko to błoto bardzo im się podoba hehe.
Opublikowano
8 minut temu, zetorki12 napisał:

A weź i mi zabroń . Kto Ci wtedy uświadomi że coś z Tobą nie tak ?

Ani pytanie, ani ankieta nie jest skierowana do Ciebie, więc nie marnuj swojego cennego czasu i zajmij się czymś innym.

Opublikowano

Taa , nie do mnie , bo tylko Ty dzieci masz .

Kali - osioł to z Ciebie niezły , bo się babie w bambuko dajesz robić . Musi upłynąć parę lat , żebyś zrozumiał że to z życzliwości napisałem , a nie dla kłótni .

Opublikowano

Co ja będę was uświadamiał . Zapytajcie swoich matek , czy teściowych , czy jak miały małe dzieci , to nie zajmowały się kompletnie niczym innym . Myślę że to niektórym może da coś do myślenia . NARA

Opublikowano

No niestety moja mama kupe dzieci miała, kupe roboty w odejściu a pranie się w rzece plukało, chebek piekło, ampersów nie było. Teraz pralki suszarki dwoje dzieci i nie wie w co jedna z drugą ręce ma włożyć, a tylko krowę kupić, prąd odłączyć zaraz zrozumi!

Opublikowano
1 godzinę temu, panmino napisał:

idź sobie i wytrzasaj się gdzieś

Namawiasz kolegę do grzechu ?? Żeby trzepną pindola ??

A co dopiero tak wielkie święta były Bożego Narodzenia a Tobie takie w głowie O.oxD

Opublikowano

Kiedyś - lata 50-60-te rodziny wielodzietne były normą 8-10 letnia dziewczynka pomagała matce przy 2 i 4 letnim bracie bo mama świeżo po porodzie z łóżka wstać nie mogła, lata 90-te to już wygodnisie, często jedynaczki - studia, kariera, nasłuchają się wyposzczonych feministek w tv i  udają równe póki węgla wrzucić nie trzeba do kotłowni 

• Haha 4
Gość ZosiaSamosia
Opublikowano
Same chłopy a tak mądrze gadają. hehe :)
Opublikowano

Dziś część społeczeństwa ciąże traktuje jak chorobę, najlepiej nic nie robić. Żona przy pierwszej jak i drugiej ciąży pomagała w gospodarstwie  prawie do kilku dni przed porodem.

Opublikowano
37 minut temu, ZosiaSamosia napisał:

Same chłopy a tak mądrze gadają. hehe :)

No jest nas kilku ;):D.

Opublikowano
42 minuty temu, Sadek napisał:

Dziś część społeczeństwa ciąże traktuje jak chorobę, najlepiej nic nie robić. Żona przy pierwszej jak i drugiej ciąży pomagała w gospodarstwie  prawie do kilku dni przed porodem.

Podpisuje się obiema rękami, u mnie podobnie prócz jednej ciąży /z czterech/ kiedy naprawdę było strachu o dziecko i odpuściła pracę :|

"DAMY" jak się dowiedzą że zaszły to jak byś przycisk włączył, nagle wszystko nie, a godzinę wcześniej normalnie było.

Zaznaczam nie wszystkie kobiety, ale przyznać trzeba że czasem kobieta zle znosi ciąże.

Opublikowano

wiesz, jeszcze sobie zrobić normalne zdjęcie z dzieckiem, zawsze to jakaś pamiątka, ale ile jest że dzidziuś ledwo z brzucha wyskoczy i już mu mama profil na FB zakłada i wstawia zdjęcia jak leci, nie wiem czy ktoś by chciał się za kilkanascie lat zobaczyć na fejsbuku z gołym ptaszkiem lub piczką :D

• Like 1
  • Haha 2
Gość ZosiaSamosia
Opublikowano
15 godzin temu, Tomasz78 napisał:

macierzyństwo to dla kobiet najpiękniejszy okres wiec dziwi mnie że u ciebie jest inaczej

taaa szczególnie jego początki.....:tw_bawling:

3 godziny temu, Sadek napisał:

Weeeeeź, bo ja też już traktuję ciążę jako chorobę... wolę nie chorować ;)

13 godzin temu, zetorki12 napisał:

Zapytajcie swoich matek , czy teściowych , czy jak miały małe dzieci , to nie zajmowały się kompletnie niczym innym .

Zapier... od rana do nocy i nikt im nóżek nie masował :)

1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

dla przykładu jak na fejsie przepier*oli cały dzień to się nie ma co dziwić ze nie ma na nic czasu :D

Rachunku za internet nie zapłacić to i czas na wszystko się znajdzie. :)

A tak na serio to malutkim dzieciom potrzebna jest tylko mama, nikt więcej, a tata jest potrzebny mamie żeby ją wesprzeć. I nikogo tutaj nie chcę urazić i absolutnie nie chodzi mi o to, że tata  dziecku nie jest potrzebny.  Taty rola zaczyna się gdzieś mniej więcej około 4-5 roku życia (zależy czy dziewczynka czy chłopiec). To wtedy dzieciaki zaczynają kształtować swoją osobowość, potrzebują wzorów do naśladowania i tu wiadomo, że potrzebują tego od dwojga rodziców. Więc wracając do ankiety która właściwie mnie nie dotyczy bo jestem mamą :) to w tak młodym wieku taty rola powinna ograniczać się do sporadycznej opieki nad dzieckiem, takie moje zdanie.

Opublikowano
a ja spytam się ojca czym on się zajmuje ? czy ma możliwość zajmować się dzieckiem ? bo żadna ankieta tu nie pomoże każdy przypadek jest inny choć zostawienie 8miesięcznego dziecka i pójście do pracy przez matkę uważam za nie odpowiedzialne chociaż ze dwa latka i wtedy jak nie ma kogoś jak babcia to opiekunka po trzech pszedszkole ale piszę jeszcze raz każdy przpadek jest inny pozdawiam szczęśliwych ojców co nie mają tego problemu i ugodowe mamy .
Opublikowano
18 godzin temu, panmino napisał:

Karmi cały czas, a jak znika do pracy, to mleko ściągnięte ja podaję. Macierzyństwo to piękny okres ale też koszmarna monotonia, życie w izolacji i ciężka praca

...to jeszcze tylko to zrozumieć i z Żoną na ankiety licytował się nie będziesz...bo zwyczajnie nie wypada.

Kolega który napisał, ze jego Żona na kilka dni przed porodem w gospodarstwie jeszcze pracowała, ze wstydu raczej spalić się powinien, niźli szczycić się tym faktem.

Rozumiem również, że kolega Paweł od węgla, obiad gotuje, kiedy jego szczęśliwa wybranka, ów węgiel do kotłowni szufluje?

W nowym projekcie budżetu PROW, powinny być przewidziane środki, na trzebienie zaściankowych poglądów chłopa polskiego...chociaż jak z wpisów co niektórych wynika, część z Was, niereformowalna do grobowej deski pozostanie9_9

Opublikowano (edytowane)

Nie błysnąłeś . Nawet kobiety się śmieją z pantoflarzy . Ciąża to nie choroba , a macierzyństwo tym bardziej . Wiadomo że każdy facet pomoże żonie , ale po co zaraz popadać w skrajności ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
3 minuty temu, bezbarwny napisał:

Kolega który napisał, ze jego Żona na kilka dni przed porodem w gospodarstwie jeszcze pracowała, ze wstydu raczej spalić się powinien, niźli szczycić się tym faktem

Jeśli się bdobrze czuła to jaka to ujma ?? ruch przed takim wyzwaniem jest wskazany,

przysiady na piłce nakazane przez położne na samej porodówce to po co są ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v