Skocz do zawartości

Polecane posty

Witam mam problem z Pronarem 82SA polegający na tym że cały czas świeci radio w kabinie po odłączeniu "prądu" przez ten wyłącznik przy schodach i w momencie gdy ciągnikiem "potrząsłem" to radio się wyłączą i po chwili znowu świeci ... Aż do momentu w którym przekręciłem 3 razy stracyjką bo chciałem go odpalić i chu*a wszystko zgasło i zwora 12/24 V się przepaliła i teraz jest taki problem że po wymianie tej zwory / przełącznika 12/24 cały czas kręci aż do momentu w którym odłączę przewód od akumulatorów (na zworze pierwszy od siebie) . 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Uziu92    1921
coś z masą

Mocy, wrażeń i emocji dostarczają: Ursus C-330, Ursus  C-360, Massey Ferguson 6475, Claas Dominator 96

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
withanight    822

A nie przypadkiem gdzieś plus na masie? Zwara w rozruszniku, przycisku startera albo stacyjce bo nie wiem co tam jest . 


Take me Away !...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

seweryn20    785

Jak plus na masie? Jeśli po odłączeniu minusa na heblu jakikolwiek odbiornik działa to ty szukaj dla czego minus jest na ciągniku skoro wyłączyłeś go na heblu. Czyli sam hebel i kable od aku minusowe.


BEDNARY 2017... w końcu zobaczyłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    785

Coś pomieszałeś i teraz dzieją ci się cyrki. Ogólnie wypadało by przelecieć wszystko od stacyjki do przełącznika 12/24.  To że rozrusznik cały czas kręci znaczy ze jest napięcie na kablu który załącza przełącznik 12/24. 


BEDNARY 2017... w końcu zobaczyłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Instalacja jest nie kombinowana przeze mnie jedynie co to zmieniłem lampy na Ledy z tyłu robocze dorzuciłem jeden przewód bezpośrednio z alternatora na gniazdo dwu pinowe na prasę do sterownika . Ogólnie to widzę że jakieś cuda się z nią dzieją bo od 2 lat obrotomierz szaleje i nawet naciąg paska alternatora niewiele pomaga ... 

Zamówiłem przekaźniki pronarowskie ale z ich przesyłkami kurierem do jak w przyszły tygodniu przyjdą to będzie dobrze. Obstawiam te dwa przekaźniki rozruchu co są najbliżej szyby .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
janek82    3

witam moze nie na temat ale nie chce zakladac nowego tematu potrzebuje schemat instalacji do pronara 82 tsa z 2007 r bo zakupilem   ciagnik  i ma luzne kable a nigdzie nie moge znalesc na necie prosze o wstawienie linka lub na pw dzieki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wiesiek63zmc    56

Jeśli odłączysz hebel a prąd jest to :hebel nie sprawny i zwiera albo dekiel na akumulatorze dotyka klemy minusowej Żle założona guma. Do Janka 82 te wolne przewody są pod tablicą jeśli tak to nie podłaczaj.Czy wszystko działa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
TomaszStach    53
U mnie w pronarze 82 sa też niektóre są luźne. Przy alternatorze, pod tablicą rozdzielczą,na silniku. Może jest tak, że jest kilka modeli, a jedna instalacja.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
janek82    3

witam tak sa nie podpiete jeden jest przed chlodnica wody 2 pod deska rozdzielcza i 3 na butli powietrza i po 2 kostki z 3 pinami  pod dachem przy  halogenach przednich jak bym mial rozklad instalacji to bym doszedl ale jak tez tak macie to pewnie to norma

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
janek82    3

witam  mam taki  problem   w pronarze 82 tsa ciagle swieci sie stop po przekreceniu zaplonu i brak jest przedniego kierunku lewego tylko miga pozycja lewa  pozostale kierunki dzialaja jakie moga byc przyczyny tych usterek?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Jakub766
      Witam Szukam osoby, która zna się na instalacji EHR i mogła by go zainstalować w moim pronarze. Chodzi mi o wykonanie całej instalacji łącznie ze sterownikiem, przewodami itd. w rozsądnej cenie. Mieszkam w Wielkopolsce. Wiecej informacji na pw. Pozdrawiam
    • Przez Piotr54321
      Witam kupiłem belarusa 920.2 i skaśnik paliwa nie działa i gdzie są bezpiczniki w mtz 2018r. producji. Dziękuję za otpowiedzie.
    • Przez Jakub766
      Witam Poszukuję osoby lub firmy, która założyła by w moim pronarze kompletną instalację EHR (sterownik, przewody itp.) w rozsądnej cenie. Pozdrawiam
    • Przez michal115352
      Witam
      Mam pytanie do forumowiczów otóż:
      gdy jest zimny silnik ciągnik odpala bez problemu, lecz gdy tylko pochodzi trochę to nie można nawet rozrusznikiem przekręcić silnika. Rozrusznik przekręci dwa trzy razy i jak by nie miał siły lub prądu żeby zakręcić więcej, dodam że zawory były regulowane nie dawno
       
    • Przez mariusz85zmc
      Witam. 
      Ostatnio pojawił się u mnie dość uciążliwy problem z blokowaniem się hamulca zasadniczego w prawym kole.
      Gdy nacisnę na pedał hamulca koło natychmiast zostaje zahamowane i zablokowane i muszę cofnąć nieco do tyłu aby się odblokowało.
      Wszystko zostało rozebrane wyczyszczone sprawdzone i zamontowane jeszcze raz i brak poprawy.
      Części wyglądają niemal jak nowe ( przynajmniej tak mi się wydaje..... ) , nic nie jest zardzewiałe ani dołki na śruty ani same śruty nic  nie wyglądają na zużyte.
      Wstawiona jedna nowa tarcza bo dwie nowe się nie mieszczą, są nieznacznie grubsze od oryginalnych i brakuje miejsca na pracę rozpieraka.
      Dodatkowo nie raz czuć pracę hamulca po mniej więcej wciśnięciu pedału hamulca na ok 5 cm i już hamuje a nie raz trzeba wcisnąć niemal do podłogi i to już jest dla mnie naprawdę zagadka.
      Proszę o pomoc bo już raz mi się prawie ciągnik przewrócił jak musiałem nagle schamować na ulicy i jedno koło się zablokowało.
       
      Pozdrawiam serdecznie forumowiczów. 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.