Opadanie podnośnika i działanie hydrauliki z podnośnikiem - MTZ 82
Przez
JumperTomek, w Belarus, MTZ, Jumz
-
Podobna zawartość
-
Przez TheXxKamilxX
Siemka tak jak w temacie mam problem z podnośnikiem a mianowicie po dłuższej pracy gdy olej się zagrzeje słabo podnosi,taki agregat talerzowy 1300 podniesie ale jak chce siewnik podczepić to drgnie na 50 cm i dalej nie chce. Naczytałem się trochę na ten temat bo nie jestem jedynym użytkownikiem tego ciągnika który ma lub miał ten problem,większość pisze że to zawór bezpieczeństwa z tyłu ciągnika obok rozdzielacza,wszyscy piszą że trzeba regulować ale nikt nie pisze jak to dokładnie zrobić i tu właśnie jesteście mi potrzebni.
Jeśli ktoś sie bawił z tym to proszę żeby mi krok po kroku opisać jak to zrobić bo nie chce czegoś zepsuć
z góry dzięki za odp
-
Przez karol2306
Witam
Przymierzam sie do wymiany tulei podnośnika. Poniżej foto. Pytanie da was czy ktoś to robił??? Da rade to wymienić po zdjęciu ramienia i simeringa czy trzeba rozbierać cały tył?
-
Przez sznajdik
Mam pytanie odnośnie rozdzielacza bo mi cieknie, jak mam podłączoną maszynę z siłownikiem jednostronnego działania wysunę siłownik jest ok ale jak już przeciągnę dźwignię w drugą stronę to siłownik się chowa a olej spier... drugim gniazdem pod które nic nie jest podłączone miałem tego dość kupiłem nowe gniazda waryńskiego i taka sama sytuacja czyli wina leży po stronie rozdzielacza i tu pytanie to się jakoś da reanimować samemu czy wyjąć i wieźć do zakładu od hydrauliki? i kolejne pytanie czy jak mam 3 pary wyjść i wyjmę jedną na czas naprawy to da radę to skleić do kupy żeby na czas naprawy sprzęt mógł pracować?
-