Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 godzin temu, MichalForterra1993 napisał:

chyba 3:30 doi i 15:30 xD

Dokładnie  tak to wygląda,.  Mi nie jest problem rano wstać,bo nie lubię długo wieczorem chodzić.   Latem 21 max,zimą 18,30 max.  Tak że muchy w lato podczas snu nie przeszkadzają, Jak idę spać muchy już prawie śpią,a jak wstaję jeszcze śpią.   A propo much,dziś polewałem krowy od tych pasożytów.    Jedna kupiona była tak oblazła przez te gryzące jak latem. Drzwi pootwierane,a i tak fruwakom nie zimno😒

• Confused 1
Opublikowano

to może wabikiem jakims na muchy polewałeś  😁 a nie odrobaczaczem ;)

Opublikowano
14 minut temu, Paulina1985 napisał:

to może wabikiem jakims na muchy polewałeś  😁 a nie odrobaczaczem ;)

żle napisałem,polewałem tym co w lato na muchy, na grzbiety. Po kilkunastu minut zostało jeszcze kilka  oszołomionych. Raz latem polałem akurat przed dojem,😧. Kilka minut to się działo😧,dobrych kilka minut i spokój9_9

Opublikowano

Asus doilem z zapaleniem ale mleko bez zmian bylo zadnych tyle ze somaty byly a po wycieleniu spokoj. Mimo badania mleka i antybigramu nic nie dzialalo to se darowalem. Miala byc sprzedana jak sie wycieli i bedzie dalej zapalenie ale juz nie bylo.

To moocall na Facebooku widzialem wczoraj ze oferowal ktos na testy , chyba 200zl za 14dni. Dostaje sie powiadomienie sms iles przed wycieleniem. Ciekawe jak dziala

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, asus921 napisał:

Sam aplikowales ten Mastibiovac czy wet? Ile placiles? Jest jeszcze Startvac, tez uzywales?

głównie sam, gdy 5 dniowe leczenie z domięśniowym antybiotykiem, nie zaskutkowało w 100%.  Mastibiovac podawałem, zapytaj lekarza czy ma na stanie , po 14 dniach powtórka podania. Od tego bym zaczął. Cena ok 35 zł x 2 podania . Po pół roku warto powtórzyć kurację , i dawka pokarmowa musi być zbilansowana !!!

Edytowane przez marcinffff
Opublikowano (edytowane)

@zetorr6441Wzmacniacz WiFi kupujesz np. jakiś z TP Linka kosztuje 70zl i u mnie sięga do około 200m. Kamera teraz ze 150zł + karta pamięci żeby ewentualnie zapisywać obraz na pętli. 

https://allegro.pl/oferta/zewnetrzna-kamera-dvs-ip-wifi-full-hd-2mpx-1080p-7610262782

A jeśli obore masz dalej są mocniejsze wzmacniacze też TP Linka, tylko muszą mieć zasilanie w oborze z tej samej fazy do której podłączony jest ruter w domu. 

Widok z kamer poprzez apke na smartfonie, komputer, telewizor. 

Edytowane przez Dodi
Opublikowano

Ktoś to stosuje? Miałem brać kredę pastewną do wozu, drobno i grubomieloną ale namowili mnie na to. Wziąłem na próbę. 24 zł za to a kreda 13zł/30kg.  Zapach ma fajny. Bufor z algami swoją drogą w treściej.

Nie widziałem wcześniej składu, ale teraz patrząc to raczej nie warto. Bufor do treściwej i kredę do wozu.

20200109_145923.jpg

Opublikowano

Ja mam wlozony w oborze router lte plus karta a ze mam na siebie o zone abo na gospodarstwo to do kazdego nr mamy osobno internet na firme jeszcze w abo takze gdzies trzeba bylo ta karte wykorzystac. Router mialem za 1zl jakis houawei 4glte. Apka na telefon srednio dziala troche zamula ale idzie żyć

Opublikowano
jackasss napisał:

Takie pytanie do tych bardziej ogarniętych w temacie to prawda że przy zmianie mleczarni trzeba wyrabiać nowy atest weterynaryjny pomimo że obecny mam bezterminowy?

jak zmieniasz to pytaj u przyszłego odbiorcy

Opublikowano

.....to chyba mocznik niemozliwy do osiągnięcia...?? nie daje białka?

Opublikowano

Na szybko to rzepakowa najlepiej tylko wprowadzać powoli a z objetosciowych to dobra mieszanka traw lub lucerna w czystym u mnie mocznik na lucerni 240 mocznik a dostają rzepakowej tylko niecały kilogram na sztukę i niecały kilogram sojowej 

Opublikowano (edytowane)

Pytanie mam, jałówka wysokocielna (termin za 6 tyg) stała obok kojca z cielakiem a ten ją ssał z jednej ćwiartki, i mleko się jej tam pojawiło. Mogę dać w ten strzyk zastrzyk na zasuszenie? Nie zrobię jej krzywdy?

Boje się żeby się ta ćwiartka nie zepsuła, bo rozdajać jej nie ma sensu chyba

Edytowane przez damianzetor9540