Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 30.10.2019 o 21:11, marcinffff napisał:

Przez handlarza z okolic Kolna, ich matki 10-12 tys wydajnosci , były już pierwiastkami jak kupiłem. Dunki głównie Konrad sprowadza to też 2 dunki kupiłem w łomży

teraz sexowanym będę próbował je kryć bo nie tylko mleko dziś potrzebne

Czyżbyś brał z firmy primarol? 

Opublikowano
12 minut temu, Thomas2135 napisał:

Zrezygnowałeś czy nawet nie wszedłeś? Kiedyś w szkole nauczycielka od produkcji zwierzęcej podała proste porównanie. Białko to samochód, energia to paliwo. Możesz mieć samochód-białko, ale bez energi nic z tym nie zrobisz, zostanie wydalone. Odwrotnie masz paliwo-energię, ale nie ma gdzie go spalić, bo białka brak. Wtedy zaczyna się otłuszczanie wątroby i upośledzenie funkcjonowania. Watroba nie wydziela tak jak trzeba odpowiednich związków glokoplastycznych, nie spala ciał ketonowych i masz ketozę. Masz bystrego lekarza? Niech pobierze krew u krowy po wycielenie i zrobi morfologię, profil wątrobowy. Zobaczysz czarno na białym w jakim stanie jest wątroba, jakich zwiazków nie produkuje. U mnie lekarz zrobił i mnie przytkało. Krowy z zewnątrz mogą mieć dobrą kondycję, być chude a wątroba wrak przez żywienie na ślepo.

w szkole to różne rzeczy mówią ... czasami mądre a czasami śmieszne

Opublikowano
24 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

w szkole to różne rzeczy mówią ... czasami mądre a czasami śmieszne

Ta a Ty kamieniami rzucałeś? Myślisz, że powielałbym tu głupoty? 

Opublikowano
41 minut temu, Thomas2135 napisał:

Zrezygnowałeś czy nawet nie wszedłeś? Kiedyś w szkole nauczycielka od produkcji zwierzęcej podała proste porównanie. Białko to samochód, energia to paliwo. Możesz mieć samochód-białko, ale bez energi nic z tym nie zrobisz, zostanie wydalone. Odwrotnie masz paliwo-energię, ale nie ma gdzie go spalić, bo białka brak. Wtedy zaczyna się otłuszczanie wątroby i upośledzenie funkcjonowania. Watroba nie wydziela tak jak trzeba odpowiednich związków glokoplastycznych, nie spala ciał ketonowych i masz ketozę. Masz bystrego lekarza? Niech pobierze krew u krowy po wycielenie i zrobi morfologię, profil wątrobowy. Zobaczysz czarno na białym w jakim stanie jest wątroba, jakich zwiazków nie produkuje. U mnie lekarz zrobił i mnie przytkało. Krowy z zewnątrz mogą mieć dobrą kondycję, być chude a wątroba wrak przez żywienie na ślepo.

Chciałem wejść, ale chyba trafiłem w sezon urlopowy albo tak ich firma funkcjonuje, dzwoniłem, zapraszałem, ale nikt się nie pojawiał. To myślę skoro tacy są to kto na udoje będzie jeździł ? I tak chęć wejścia w ocene odeszła na bok

Opublikowano

Ja chciałem z Dolfosu ściągnąć, wet dał namiary, ale telefonu nie odbiera. Też musiałbym zrobić badanie pryzm trawy i kukurydzy. Jak nie to Andżelikę zaproszę z Provimi. 😁

Ile teraz kosztują badania? Samemu gdzie można wysłać?

Opublikowano

pasze federacjia może zbadać Damian w federacji to tak niektórzy działają jak za prlu niestety dzwoń gdzieś wyżej i rusz ich indywidualne wyniki to kopalnia wiedzy

Thomas2135 napisał:

Wiem, ale chyba trzeba być pod oceną?

nie koniecznie

Opublikowano
24 minuty temu, Thomas2135 napisał:

Ja chciałem z Dolfosu ściągnąć, wet dał namiary, ale telefonu nie odbiera. Też musiałbym zrobić badanie pryzm trawy i kukurydzy. Jak nie to Andżelikę zaproszę z Provimi. 😁

Ile teraz kosztują badania? Samemu gdzie można wysłać?

Jakbys brał pasze z agrocentrum to bys mial za darmo 😛 mi 2 tygodnie temu pobrali próby i dawkę ustawili 

Opublikowano

Nie trzeba byc pod oceną zeby zbadali pasze. 

Nie trzeba byc pod oceną, zeby skorzystać z żywieniowca.

20191120_164611.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, damianzetor9540 napisał:

Chciałem wejść, ale chyba trafiłem w sezon urlopowy albo tak ich firma funkcjonuje, dzwoniłem, zapraszałem, ale nikt się nie pojawiał. To myślę skoro tacy są to kto na udoje będzie jeździł ? I tak chęć wejścia w ocene odeszła na bok

W sierpniu mają sezon urlopowy

Opublikowano

Nawet zbadanie wartości kiszonek bez oceny lepsze niż brak jakiejkolwiek wiedzy na temat swoich kiszonek.

Opublikowano
danielhaker napisał:

2 godziny temu, damianzetor9540 napisał:

W sierpniu mają sezon urlopowy

narpierw płaczą że ludzie od nich uciekają bo drogo bo sytuacjia na ,,górze'' nie ciekawa a oni tych z których żyją olewaja masakra kiedys kierowniczkę rejonową zjechalem bo zrobili sobie ,,urlop'' od moich krów bez mojej zgody to chodzą teraz jak zegarki czasem trzeba walczyć o swoje a nie siedzieć cicho jak mysz pod miotłą my możemy bez nich ale ich bez nas niema