Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, lukasz2623 napisał(a):

Dziękuję ci bardzo, będę to sprawdzał.

Tyle że fajnie by było właśnie te 6 cylindrów 

najmniejsza sześciocylindrowa T6 160 ma już coś ponad 135KM znamionowej, 100KW wiec musiałbyś aneksować... może o te 3KW nie będą robić zamieszania😁

• Like 1
Opublikowano

Mchirz i MCB to praktycznie to samo teraz ja z genomixu nie jestem zadowolony niby ładnie łapały, buhaje niby fajne w katalogu ale według mnie słaba genetyka MCB/mchirz lepsze 

Opublikowano
2 godziny temu, spwrp napisał(a):

najmniejsza sześciocylindrowa T6 160 ma już coś ponad 135KM znamionowej, 100KW wiec musiałbyś aneksować... może o te 3KW nie będą robić zamieszania😁

zdziwiłbyś się, o 1,47kw miałem kupę ciągania ... 

W dniu 28.01.2026 o 13:51, dantur96 napisał(a):

To takie dziadostwo z tego mchirz?

Przetestujesz to zobaczysz, szukałem już różnych rzeczy dlaczego krowy nie łapią, zmieniłem nasienie i jak ręką odjął ...

Z ostatniej dostawy od nich 15 słomek i 1 cielna ... xD 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, lukasz2623 napisał(a):

Tutaj akurat masz rację Krzychu. Tyle że w wniosku miałem 98kw i teoretycznie nie powinienem zmieniać na większy. A T6 jest 145km, dlatego właśnie myślę czy ten nh to dobry wybór. Cenowo właśnie wychodzi prawie, może nie tyle samo ale prawie tyle samo. A jednak szóstka wiadomo, będzie wytrzymalsza. Gdybym nie miał ograniczenia to myślę że wiele bym się nie zastanawiał i szedł w tą T6 najmniejszą. 

O kubotach sporo informacji że się psują, ale też pytam bo być może jestem w takiej bańce i warto się otworzyć na inne komentarze.

Co do tej wypowiedzi, że steyr to bogatszy NH też słyszałem. W okolicy jest ich praktycznie tyle samo co nh jak nie więcej i były pojedyńcze źle opinie ale wiadomo nigdy o niczym nie będzie samych pozytywów. Jedyne co zbliża mnie do NH>Steyr że mnie jest elektroniki.

Najmniejszy model 6 cyl z serii t6 ma 99 kw mocy znamionowej. Czyli powinien przejść 

Opublikowano
54 minuty temu, ThePerkins napisał(a):

zdziwiłbyś się, o 1,47kw miałem kupę ciągania ... 

Przetestujesz to zobaczysz, szukałem już różnych rzeczy dlaczego krowy nie łapią, zmieniłem nasienie i jak ręką odjął ...

Z ostatniej dostawy od nich 15 słomek i 1 cielna ... xD 

To lipa zobaczę jak będą łapać najwyżej się podziękuję 

Opublikowano
W dniu 28.01.2026 o 22:09, dantur96 napisał(a):

To rzeczywiście może ten mchirz ma do d*py nasienie bo cenowa np według Konrada to mają tanio nasienia bo za najlepszego chcą 117 zł co w konradzie 200 za zwykłe 

Zamów sobie w centrgenie nasienie mirco simba bądź sunrise, byki po 50 zł a 4, 5 i 12 miejsca w Niemczech wycenionych na córkach czyli pewniaki . Zacielam teraz  13 miesięczne córki mirco to bardzo ładne wyrośnięte sztuki. 

Opublikowano

skutecznosc zacielen to jednak wynik zdrowia u matki, nie buhaja. to tak jak u ludzi, jesli masz dzieci to z kazda je zrobisz. jesli nie masz , to mozesz byc bezplodny. jesli masz z 9 ,a z 10 nie mozesz, to znaczy ze z nia jest problem. 

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, mr1997 napisał(a):

Czym teraz kryjesz od nich 

Cashback, Dynorama, Faithful. Nie są to może jakieś topowe buhaje, ale jak krowy po tej genetyce dają do 40l mleka dziennie i małe nie są to dla mnie jest ok.

Opublikowano
15 godzin temu, michalcium napisał(a):

Z mazowieckiego biorę i potrafią PAG wyjść 8/10 także to że zmiana nasienia to recepta na poprawę wskaźnika zacieleń to moim zdaniem to nie do końca 

Nie wiem co było, jak zmieniłem nagle zaczęło łapać wszystko ostatnio 7/7 ... a jak miałem z Łowicza to nawet jałówki po 3 razy powtarzały. Żywienie bez jakichkolwiek zmian, mocznik cały rok 200-250

Więc moim zdaniem chyba coś było nie tak z tym nasieniem, niby powód wydawał się dziwny i raczej nie prawdopodobny a jednak ...

żałuję tylko że tak późno to zmieniłem bo z kim nie rozmawiałem to każdy ze na pewno nie nasienie, dobra firma, a tu guzik. badziewie po prostu i tyle

Opublikowano

Mieliście kiedyś przypadek żeby zamarzł olej hydrauliczny w ciągniku ? Pierwszy raz mnie to dziś spotkało, Nic co jest na olej hydrauliczny nie działało, olej Orlen 10w30 hydrauliczno przekładniowy. Pół dnia grzania opalarką po wszystkich elementach związanych z olejem i jakoś to ruszyło.

Opublikowano

Filtry wymieniane 150 mth temu, olej w wodzie właśnie nie wiem skąd by miał się wziąć. Wstawiłem go dziś do garażu, jutro będę miał nowe filtry. 10 lat mam ten ciągnik i pierwszy raz taka sytuacja, już się bałem że pompa poszła w pi..u

Opublikowano

Najpierw to zacznij od spuszczenia oleju i zobaczysz czy to olej czy ,,Mleko" przez zawartość wody , jeśli olej będzie w porządku to szukał bym przyczyny gdzie indziej masz pewność że olej był zamarznięty ?