Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, pawelmf napisał(a):

Panowie ma ktoś z was kosiarkę Claas disco 3100 ,jakieś opinie o tych kosiarkach 

ja mam 3200 jak dla mnie maszyna super , kopiowanie też ma dobre bo kosimy ją łąki rzeczne , a tam to wiadomo góry doliny dołki , raz jak brat kosił od miedzy i kamień był w miedzy dość spory to zerwało ośkę na ostatnim dysku bo ona jest jakby nadcięta żeby w razie takiej sytuacji nie zerwało trybu , ale to do serwisu zawieźliśmy bo jest ubezpieczona i dwa dni i zrobili .

Opublikowano
10 minut temu, Supersebusiek napisał(a):

ja mam 3200 jak dla mnie maszyna super , kopiowanie też ma dobre bo kosimy ją łąki rzeczne , a tam to wiadomo góry doliny dołki , raz jak brat kosił od miedzy i kamień był w miedzy dość spory to zerwało ośkę na ostatnim dysku bo ona jest jakby nadcięta żeby w razie takiej sytuacji nie zerwało trybu , ale to do serwisu zawieźliśmy bo jest ubezpieczona i dwa dni i zrobili .

Mam do kupienia w Niemczech i się zastanawiam. 

Opublikowano
2 godziny temu, SamaPrawda napisał(a):

Dziś dzwonił nadgorliwy konsultant z znanej firmy paszowej, 1120 cena przy 4t luzem

Bez szału. Dopiero co brałem po 1080brutto w big bagach.

Opublikowano
24 minuty temu, Supersebusiek napisał(a):

Używka to loteria , często są zmielone , tryby napawają aby się kręciło i do Polski , ogólnie jak włączysz ją to ma chodzić cicho , i bez bicia wtedy jest ok 

To zakup w ciemno z serwisu Claas . Mam od nich przyczepę samozbierajacą rok temu kupiłem . 

Opublikowano
Supersebusiek napisał:

Używka to loteria , często są zmielone , tryby napawają aby się kręciło i do Polski , ogólnie jak włączysz ją to ma chodzić cicho , i bez bicia wtedy jest ok 

Moja chodziła bez bicia i cicho, a jak chciałem dokręcić osłonę dysku to kręciłem jednym dyskiem 🤷‍♂️ okazało się, że na 22 tryby musiałem kupić 15, musiało być grzebane bo pierwszy napędowy był założony nowy, kosiarka kupiona prosto z lawety, ale najlepsze jest to, że cały pierwszy pokos skosiłem na takich trybach gdzie miejscami brakowało 3 zębów obok siebie.

Opublikowano
Godzinę temu, SamaPrawda napisał(a):

Moja chodziła bez bicia i cicho, a jak chciałem dokręcić osłonę dysku to kręciłem jednym dyskiem 🤷‍♂️ okazało się, że na 22 tryby musiałem kupić 15, musiało być grzebane bo pierwszy napędowy był założony nowy, kosiarka kupiona prosto z lawety, ale najlepsze jest to, że cały pierwszy pokos skosiłem na takich trybach gdzie miejscami brakowało 3 zębów obok siebie.

A jaka to kosiarka była. To by była prosto kupiona u dealera Claas w Niemczech . Mam od nich przyczepę i też w trakcie drugiego pokosu miała awarię ale tego niezweyfikuje czy to stało się u nich czy umnie  jak pierwszy pokos przechodziła dopiero w drugim. 

Opublikowano
10 minut temu, SamaPrawda napisał(a):

Kuhn z galerii, używka to loteria, ale nie zawsze finanse pozwalają na nowe sprzęty i trzeba się ratować w tą stronę

Dokładnie. Pozdjęciach które mi przesłali kosiarka jest cała listwa nie ruszana, żaden bęben nieruszony kawałek plandeki naderwanie. Jest z 2008 r. Może ktoś że starości wymienił tego się nie dowiemy. 

Opublikowano
13 minut temu, dantur96 napisał(a):

Zmierzyłem w ten sposób jałówkę tylko że sznurkiem a później miarka krawiecka to wyszło mi 180 cm to ile mniej więcej może ważyć 

IMG_20260123_082905.jpg

Jak hf to jakieś 400-450kg ale to zależne od sztuki jest dużo. To takie +- i to spore 

Opublikowano
2 godziny temu, kampl napisał(a):

Dzisiejsza dostawa. 1.5 tony sruta rzepakowa 1230 brutto. Nigdzie nie dostanę lepszej ceny. Chyba że zamowie b.duzo

Ostatnio zamawiałem to śruta rzepakowa 1150 a sojowa 1750 przy zamówieniu 2 ton rzepaku i 3 tonach soi 

Opublikowano
3 minuty temu, dantur96 napisał(a):

@michalciumjak tam azot już pod gorzowska przygotowany wiosna idzie 🤭😂

Coś u mnie ta wiosna zrobiła krok do tyłu. 😄 

mislo być kilkanaście dni na plusie a ventusky już widzi tylko 2 dni i powrót mrozów. Tam się cały czas wszystko rotuje w tej pogodzie. I różnie może być. Według kosmopogoda w drugiej połowie lutego czekają nas największe mrozy tej zimy. Więc jak już było po -25 to ile będzie ? :) 
A w miarę mu się te długoterminowe prognozy sprawdzają