Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, kampl napisał:

I dotarło do mnie. Co za masakra...

Miałem paczki styropianu na przyczepie. Na równo z burtami. Wszystko wytargalo i przyleciało 300m na podwórko. Przewróciło mi lipe  30 letnia, altankę. W życiu takiego czegoś nie widziałem. Było tak szaro, ciemno że nic nie widać, Wszystko się trzęsło. 

Prądu oczywiście nie ma. Ciekawe kiedy wroci

Skąd jesteś ? Gmina lub powiat 

15 minut temu, danielhaker napisał:

https://www.facebook.com/share/p/Yws8s9KYiVo7Y35j/

Ja rozumiem, że na Podlasiu kryzys z kupcem na byczka, ale jak już wypuszczacie byczki do lasu, to chociaż ich nie przywiązujcie 🙈

Ciekawe czy nie jest to zrobione specjalnie aby jeszcze bardziej skłócić społeczeństwo z rolnikami. Zagrywka tego rządu znana z poprzednich rządów.  Psy codziennie przywiązują mieszczuchy i jakoś mocno się nikt tym nie interesuje 

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, krzychu121 napisał:

Tak patrze właśnie że słabnie. Do mnie nic nie dotrze w takim razie. Czyli praktycznie jak zawsze. Popadało w piątek to teraz znowu trzeba czekać kilkanaście dni na jakiś deszcz 

To wina tego rządu że nie pada .

Opublikowano
3 godziny temu, karol091193 napisał:

Ściema z tym cielakiem. Nawet zablokowali komentarze. Facet by wystawił ogłoszenie że sprzeda za 300zl albo nawet odda i w 15 min ktoś by się znalazł 

Jakaś akcja grubymi nićmi szyta. Nie zdziwi mnie jak temat rozdmucha TVN czy inny ściek i by zrobić kolejną nagonkę na rolników 

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, dantur96 napisał:

Jednych zalewa drugich suszy takie lata teraz 

I jak? U mnie koło północy pompa ze 20 minut, i po 4 kolejna pompa 20-25 minut i 20 minut spokojnego deszczu. A w prognozach już praktycznie odwołali deszcz. Oby się jeszcze prognozy na jutro sprawdziły bo ma też nieźle padać. 

5 godzin temu, MKrajes napisał:

Jakaś akcja grubymi nićmi szyta. Nie zdziwi mnie jak temat rozdmucha TVN czy inny ściek i by zrobić kolejną nagonkę na rolników 

Więcej niż 100% pewne. Hatfusk już dostał od urszulki polecenie że ma wszystko klepać co każą. Pewnie będzie niedługo ostateczne  głosowanie na temat zalewania torfów jak i innych bzdur. Rolnicy mogą znowu wyjść na ulicę mając duże poparcie wśród społeczeństwa więc najłatwiej,, ująć " za serce taka bzdurą że rolnicy tylko dla kasy pracują i są bezduszni znęcając się nad zwierzętami. I zamiast popierać rolników będzie na nas zewsząd nagonka. Z leżakami jakoś mocno nie wypaliło. Chociaż to handlarze i ubojnie powinny dostać po tylku że takie zwierzęta biorą.  No ale jak się rolnikowi płaci grosze a samemu zgarnia dobra kasę to co się dziwić. Kto idzie o zakład że ten scenariusz się sprawdzi ? 

• Like 2
Opublikowano
19 minut temu, krzychu121 napisał:

I jak? U mnie koło północy pompa ze 20 minut, i po 4 kolejna pompa 20-25 minut i 20 minut spokojnego deszczu. A w prognozach już praktycznie odwołali deszcz. Oby się jeszcze prognozy na jutro sprawdziły bo ma też nieźle padać. 

Nad ranem dolało konkretnie muszę iść sprawdzić na miarce u Mnie po 23 z godzinę padał równy deszcz też 

Opublikowano

Kiedyś chyba było w temacie że w Grajewie jest firmą co remontuje pompy do dojarek podeśle ktoś jakiś namiar bo nie mogę namierzyć. Albo może ktoś ma pompę Westfalia ok 1000l podlaskie 

Opublikowano
Matmen napisał:

Kiedyś chyba było w temacie że w Grajewie jest firmą co remontuje pompy do dojarek podeśle ktoś jakiś namiar bo nie mogę namierzyć. Albo może ktoś ma pompę Westfalia ok 1000l podlaskie 

łap numer 602 506 487

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, krzychu121 napisał:

Uderz w stół a nożyce się odezwa. A raczej wierne pieski okrągłego stołu. 

Ano tak to jest, każdy szczeka zasadniczo jak mu rozum podpowiada i właściwie każdy jest tak samo r****y. 

Jak komuś zależało na kraju i miał sumienie to skończył jak Jan Olszewski. 

Nikt komuny nie obalil, chociaż tych represjonowanych opozycjonistów odklejonych i służących za autorytety w tej czy innej tv jest masa 

Opublikowano

Prawda jest taka czy Ci z lewą czy z prawa z jednego koryta jedzą i robią to samo g.... . Syf robi unia i te kraję które mogą sobie pozwolić na zamykanie otwieranie rynków jak im czapka stoi. Każdy nasz rząd jedynie może łagodzić skutki ich decyzji z lepszym bądź gorszym skutkiem. Rolnik zawsze będzie r.... bo raczej my nie dorzyjemy tego że sobie zdadzą sprawę że jesteśmy bardzo potrzebni

• Like 3
Opublikowano

Cześć, byli u mnie lekarze weterynarii i pobierali próbki mleka. Okazało się, że coś jest nie tak z wynikami i przyjadą raz jeszcze. O co może chodzić? Z komórkami i bakteriami nie mamy problemów. Co oni jeszcze badają?