Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
soltys48 napisał:

4 godziny temu, Qwazi napisał: Może kiedyś. Narazie dojne. Ale to też jeszcze chwila, bo pewne przeszkody mam Poczekaj jeszcze. Kilka lat cieluny mi potrzeba 3 godziny temu, Łolek napisał: Do kogo ta gadka o tych pokemonach, trzymaj język i nie obrażaj ludzi, masz coś do Sławka to się umów twarzą w twarz i wyjaśnijcie sobie bo zza klawiatury to lekko kozaczysz  Do nich zadzwoń   Wiesz jak ktoś jest pi....da to potem się kreuje na niewiadomo kogo 3 godziny temu, ThePerkins napisał: Jakieś krowy czy jałówki ma ktoś sprawdzone na handel ?, Czyżew Nur, Sokołów ?   Cieplne? no ciepłe ciepłe, zimnych nie chce :D , tak cielne

10 tys za jałówkę xd

Opublikowano
1 minutę temu, pawlak2507 napisał:

Tyle kosztują i ludzie kupują a jak czasem ogłosi się jałówkę z podobnymi wydajnościami to 8 ciężko zapłacić i narzekanie że za drogie

Bo uj nie kupce, przyjdzie taki i stęka j**aniec 

Nie będę tu pisał jak się zakupy robi, właśnie jestem po, 8szt w tydzień wydajność matek od 10 do 14 tyś 

4 minuty temu, Qwazi napisał:

Marek, jeszcze u Adama są...

Którego? 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, ThePerkins napisał:

no ok , jak jeszcze mleko było po 3... ale teraz ...

Teraz też tylko towar musisz mieć ładny , byłem oglądać i jak przy mnie koszyk kapusty pekińskiej jalowkom przynieśli w koryta to dowidzenia już w furtce krzyknąłem 

@Qwazino już wiem które, ale te dzisiejsze chyba lepsze ciut 🤭

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Bo uj nie kupce, przyjdzie taki i stęka j**aniec 

Nie będę tu pisał jak się zakupy robi, właśnie jestem po, 8szt w tydzień wydajność matek od 10 do 14 tyś 

Którego? 

Te o których myślę wziąłeś też ?

Opublikowano
3 minuty temu, damianek2019 napisał:

soltys48 mały człowieku z takimi tekstami to do swojej starej przydupasie 

Chłopczyku jeśli mnie nie znasz to uważaj z takimi tekstami.

Kolejna sprawa to starą możesz nazywać swoją matkę jeśli tak dobrze cię wychowała.

Opublikowano
23 minuty temu, tumiwisizm napisał:

Ja z okolic Czyżewa, to też zabużak jestem? 😂

26 minut temu, ThePerkins napisał:

po Waszej stronie zabuzak :D

dalekoo

jakoś ściągane mnie odrażają, tym co można przywieźć plus cena ...

Ja Nur 😀

Opublikowano
9 minut temu, damianek2019 napisał:

Ja mam 186 cm wzrostu, a on wyższy🤷...gdybyś był łaskaw się zorientować wpierw...

Opublikowano
19 minut temu, szymon09875 napisał:

Te o których myślę wziąłeś też ?

Nie niestety nie, tu była szybka akcja wczoraj się dowiedziałem może o 16tej  o 20 praktycznie dogadane dzisiaj zadatek i trzeba przywieźć, obora wyszczepiona i jałówki odchowywane systemem @Qwaziego i moim już też 

7 minut temu, Qwazi napisał:

Ja mam 186 cm wzrostu, a on wyższy🤷...gdybyś był łaskaw się zorientować wpierw...

No ja bym do niego nie fikał choć mocno bojacy nie jestem, on z moim starszym synkiem jak by w drzwiach stanęli i twój za nimi to kurna chyba lepiej omijać 😉

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

@pedro2 

A najgorsze jest to że już się zaczynają rozłamy i zamiast się jednoczyć i wyjechać znowu razem to już z Elbląga się palą na tego 9 i tylko żeby drogi blokować.... 

A podobno ke ogłosiła że w czwartek podejmą decyzję o ugorowaniu w tym roku

Edytowane przez szymon09875
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, radekz200 napisał:

miałem w swojej karierze 3 cielaki bb i z żadnym nie było problemów 😉

O czystą rasę mi chodzi

4 godziny temu, pedro2 napisał:

No po części racja. 

może dlatego, że mleczarze się nie angażują. Myślę, że nie byłoby problemu z dołączeniem postulatów. Ale ogólna WPR jako taka hodowcom też nie na rękę.

Śpią słodko aniołki 

3 godziny temu, DANDYS napisał:

musimy sie numerami wymienic :D

nie mam czasu jak sie dorobie tak jak oni to dopiero bede ;) 

Tak tylko zapytałem. Kiedyś pisałeś że masz brać udział. Z ciekawości...

2 godziny temu, ThePerkins napisał:

10 tys za jałówkę xd

.

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

@pedro2 

A najgorsze jest to że już się zaczynają rozłamy i zamiast się jednoczyć i wyjechać znowu razem to już z Elbląga się palą na tego 9 i tylko żeby drogi blokować.... 

A podobno ke ogłosiła że w czwartek podejmą decyzję o ugorowaniu w tym roku

Te kiepy z solidarności?

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
11 godzin temu, pedro2 napisał:

Tam rząd twierdzi, że ci co robią największe zadymy są opłacani przez opozycję. Specjalnie żeby robić dym i obalić rząd i co najlepsze to nie rolnicy 🤦

Rudy nawiązał do tego w jakimś wywiadzie, że oby się nie okazało, że u nas też tacy najemnicy strajkują. 

To już jest zakłamanie level expert. Przeciętny Kowalski wyjeżdża traktorem na protest wynajęty przez opozycję.

xDxD To już wiem skąd hubertus wysnuł identyczne wnioski xDxDxDxDxDxDxDxDxDxD

11 godzin temu, ChiquitaB napisał:

Po pierwsze we Francji jest duże poparcie dla rolników.

Ale u nas o dziwo też jest. Niby czyta się komentarze na fb czy YT że rolnicy to tylko dopłaty brać, zusu nie płacić, dochodowego itp. a patrzcie na wyniki ankiety.

I to 6tys osób oddało głos na kanale nierolniczym więc badana grupa jest w miarę wiarygodna

422790929_409337024954274_4440268583726608939_n.jpg

5 godzin temu, robert1226 napisał:

Bo te postulaty nie do końca z mleczazami w parze , nic mie ma w postulatach o tanim mleku , wołki zborzowe tylko krzyczą o niskiej cenie kukurydzy i pszenicy a gdzie mleko.

zielony ład i ugorowanie 4%

3 godziny temu, damianek2019 napisał:

hamuj się trochę

Jeszcze raz ☝️

• Like 2
Opublikowano
12 godzin temu, pedro2 napisał:

@alfa nie słychać nic u nas o proteście? 9.02 druga runda. Nikt nic nie organizuje? Toż to aż wstyd w zagłębiu mleczarzy. Chyba że jest dobrze...

Cisza i pewnie tak zostanie za 3 tyg ludzie w pole pojda i jak teraz nic nie zrobią to będzie jak jest . Wogole nikt w środowisku mleczarzy u mnie w terenie nawet nie wspomni o proteście 

• Like 2