Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odkrywanie ciężkie odlatuje ,ale miejsca więcej zajmie ,i więcej potrzeba przy robieniu ich i ciut drożej . 

2 minuty temu, robert1226 napisał:

Albo kupować z agroloku w belach .

A to to już w ogóle ,lepiej kiszonej gniecionej kupić ,no ale coś potrzebne jako zapychacz .

Opublikowano
34 minuty temu, kizak napisał:

Odkrywanie ciężkie odlatuje ,ale miejsca więcej zajmie ,i więcej potrzeba przy robieniu ich i ciut drożej . 

A to to już w ogóle ,lepiej kiszonej gniecionej kupić ,no ale coś potrzebne jako zapychacz .

Nie to tylko ironia do komentarza Soltys48. 

Opublikowano
19 godzin temu, pawlak2507 napisał:

Ale teraz już nie ma droższych folii bo potaniały mam ofertę power stretch po 380 zł

750? Ta mi chodzi po głowie w tym roku? Gdzie za tyle? Jest możliwość wysyłki? A i cena pewnie za całą paletę?

Opublikowano
robert1226 napisał:

33 minuty temu, robertrolnik27 napisał:

Ciągnik lub ładowarka i paleciak i wyrywasz do góry i moment się odkrywa. 

33 minuty temu, danielhaker napisał:

Bo tu trzeba strategicznie myśleć i planować działania :P Odkrywa się przed mrozami i jest git

Ale mam tylko bardzo delikatnie posypane ziemią i siatka i trochę opon .

Tylko w te mrozy siatka z jednej strony na dole przymarzła bo trochę w wodzie się znalazła i trzeba było się piepszyc by siatki nie porwać. A na początek trzeba było śnieg odrzucić. 

jak siatka to nie ziemia ....😁

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

Zamiast petard proponuje zainwestować w pistolet startowy 

Fajnie robi PORZĄDEK nawet z żurawiami. Zasięg spory 🤭

Polecasz jakiś model? :)

1 minutę temu, Troker1979 napisał:

Ale tam po pincet

Wkleiłem przykładowo link z tą folia bo kolega chciał. W sumie już nie aktualna ta cena. Pewnie niedługo będzie nowa. W danexie dobre jaja były. Wystawili z miesiąc temu też power stretcha za 395 zł. Dzwonie i pytam o paletę. A gośc mi mówi że 480 zł. Powiedziałem że wolę jednak po kilka sztuk kupić na ich stronie po 395 zł. Za.pare minut już cena była 495 zł :) zostaną z towarem 

• Thanks 1
Opublikowano
36 minut temu, slawek74 napisał:

mam was .... 😁🤪 jak kto lubi 😁

No właśnie jak kto lubi jak kto może jak kumu lepiej pasuje nie mogą wszyscy robić tak samo I niema co komuś  narzucać. 

Opublikowano
23 godziny temu, robert1226 napisał:

Koło  silotitte to nawet ich nie stawiaj a co dopiero przyrównywac,  silotitte to wytrzymała nie taka bibuła jak te z agroloku , a teraz power strach jeszcze lepsza .

To może jakieś lepsze partie trafiłeś przy silotite  u mnie później folia latała dużo mniej kleju ma, przy tej barbier jak bele postawi się to folia przyklejona nic nie fruwa potem.

Opublikowano
robert1226 napisał:

36 minut temu, slawek74 napisał:

mam was .... 😁🤪 jak kto lubi 😁

No właśnie jak kto lubi jak kto może jak kumu lepiej pasuje nie mogą wszyscy robić tak samo I niema co komuś  narzucać. 

jak wyrażam swoje zdanie to nie znaczy że narzucam a jak ktoś ma problem ze zrozumieniem to już jego problem 😁🙋‍♂️

Opublikowano
4 godziny temu, krzychu121 napisał:

Wkleiłem przykładowo link z tą folia bo kolega chciał. W sumie już nie aktualna ta cena. Pewnie niedługo będzie nowa. W danexie dobre jaja były. Wystawili z miesiąc temu też power stretcha za 395 zł. Dzwonie i pytam o paletę. A gośc mi mówi że 480 zł. Powiedziałem że wolę jednak po kilka sztuk kupić na ich stronie po 395 zł. Za.pare minut już cena była 495 zł :) zostaną z towarem 

Dokładnie też do nich dzwoniłem a tą cenę poniżej 400 będzie miał każdy kto zamówi towar do sprzedaży teraz a nie kto ma jeszcze ze starych dostaw

Opublikowano

Niektórym ciężko stracić parę groszy aby wypchnąć towar i zarabiać na kolejnym. Jak mieli stare zapasy to nie przeszkadzało nikomu podnosić cen z dnia na dzień bo przecież w fabryce cena rosła. Zamiast 10 % marzy każdy chciał zaraz 100%. I wszystko było ok. Teraz zrobił sie problem bo cena spadła i kto wyczyścił się z towaru może bez strat handlować dalej. Okoliczny sprzedawca chciał mnie uraczyć ensibalem za 470 zł. Kazał brać bo będzie tylko drożej a mi zrobił promocje z 500. Widać jaka ta promocja jak teraz można prawie 100 zł taniej kupić niż te 470

• Like 2
Opublikowano

Ładnie ukiszona trawa, nie za młoda ale pocięta. Łąka stara, pierwszy pokos koszony pod koniec maja, później jako pastwisko. Ani krowy ani starsze jałówki nie chcą tego ruszyć, kilkumiesięczne cielaki jedzą. W czym problem ? Pleśni brak. Szło tam wapno ze dwa miesiące przed koszeniem, może być od tego?

IMG_20240122_155617.jpg

Opublikowano

Miałem takie same przypadki pół roku temu. Zielonka od sierpnia i pokos od sierpnia poprzedniego roku nie chciały za nic jeść. Nie wiem czy to wina gnojowicy, czy tego że łąki stare. Dziwny temat. Dla mnie nowośc. Zwykle było ok