Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sposobów jest od groma ,tylko po co one ,czy nie łatwiej byłoby ot tak po kiedyśniejszemu . Potrzeba kartofli ukopać ,ukopal . Potrzeba marchewkę wyrwać ,wyrwał . Potrzeba cielaka między uszami podrapać  ,wziął i ,,podrapał''🤷‍♀️

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

Ktoś jeszcze ma wątpliwości że moje szacunki z wcześniejszego postu są przesadzone? Chyba niedoszacowałem ;)

Szacunki przesadzone ale mięsko to się wcina ze sklepu mięsko dobre 🤣

Opublikowano
4 godziny temu, Proxima84 napisał:

Tak się nie robi. 🤮🤮😡🙆‍♂️🤯

Oj tam . Lepiej jak zabijać napewno. Po nowym roku sprawie gratis komuś zapewne kilka kilkanaście 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Eh musiałem poczekać dzień z pisaniem bo do końca nie wierzyłem że to co czytam to prawda. Bez obrazy chlopaki ale rzygać się chce jak czytam te mądrości o wywożeniu cielaka do lasu czy ubijaniu tylko dlatego że na hf nie ma zbytu. Dzisiaj w epoce internetu, olx, ogłoszeń na FB nie umieć znaleźć klienta na byczki żeby je chociażby oddać za darmo, tylko pisać takie pierdy że wam się nie opłaca odpoić cielaka? I to jeszcze wielki pionier wydajności @alfa .

Edytowane przez tumiwisizm
  • Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano

Tu się z Tobą zgodzę , z tym wyganianiem w las ,oddać za darmo  ,można ,tylko nieznajomy nie wezmie bo pomyśli że coś nie tak ,lub grasuje choroba ,znajomy woli dodać parę złotych i kupić takiego co łatwiej się sprzeda ,bo nie ma co ukrywać ,tam gdzie cielaki tanie ,to i taniej można mieszańca kupić  . Najlepsza opcja to nie rejstrować jak masz kilka piesków  . mięsko lepsze  można by komuś oddać ,tylko że ten ktoś chlapnie jęzorem tam gdzie nie trzeba i problem .  Albo masz zaufane osoby ,albo pieski ,albo z rozbrajającą szczerością piszesz  ,,sprzedam za 200 zł ,czyli za mleko co wypił ,bo nie pasuje do stada''  . Tylko czasem nie masz miejsca  plus zajęcie z nim , i tego .  Zdarzyło mi się sprzedać 3 dniowego ,było to kilka lat wstecz . Oburzenie w agencji było wielkie ,a ja powiedziałem że nowy właściciel po siarę przychodzi ,a że numeracja domów bliska ,to obyło  się bez dalszej burzy . Teraz ten numer nie przejdzie ,bo ten gratisowy musi być dobry tydzień pod dachem u ciebie ,i być może łaskawie ktoś przyjmie ,pamiętając o wpisaniu numeru stada  . Ręcista by przygarnął ,ale jak wygada się skąd niekolczykowany ,i co za gratis mieć problemy . 

13 minut temu, dantur96 napisał:

Jak nie macie co robić z byczkani to dawać do mnie za darmo.sprzedam sobię po 800/1000 za sztukę w ciągu 10 min 🤭😂 złoty biznes będę miał 😂

To porozglądaj się w podlaskim po większych stadach ,dogadaj się że bierzesz 2 dniowego ,a rejestrujesz za 2 tygodnie ,tylko jak dupnie policja ,to obydwa pełne gacie .

Opublikowano
24 minuty temu, kizak napisał:

Tu się z Tobą zgodzę , z tym wyganianiem w las ,oddać za darmo  ,można ,tylko nieznajomy nie wezmie bo pomyśli że coś nie tak ,lub grasuje choroba ,znajomy woli dodać parę złotych i kupić takiego co łatwiej się sprzeda ,bo nie ma co ukrywać ,tam gdzie cielaki tanie ,to i taniej można mieszańca kupić  . Najlepsza opcja to nie rejstrować jak masz kilka piesków  . mięsko lepsze  można by komuś oddać ,tylko że ten ktoś chlapnie jęzorem tam gdzie nie trzeba i problem .  Albo masz zaufane osoby ,albo pieski ,albo z rozbrajającą szczerością piszesz  ,,sprzedam za 200 zł ,czyli za mleko co wypił ,bo nie pasuje do stada''  . Tylko czasem nie masz miejsca  plus zajęcie z nim , i tego .  Zdarzyło mi się sprzedać 3 dniowego ,było to kilka lat wstecz . Oburzenie w agencji było wielkie ,a ja powiedziałem że nowy właściciel po siarę przychodzi ,a że numeracja domów bliska ,to obyło  się bez dalszej burzy . Teraz ten numer nie przejdzie ,bo ten gratisowy musi być dobry tydzień pod dachem u ciebie ,i być może łaskawie ktoś przyjmie ,pamiętając o wpisaniu numeru stada  . Ręcista by przygarnął ,ale jak wygada się skąd niekolczykowany ,i co za gratis mieć problemy . 

To porozglądaj się w podlaskim po większych stadach ,dogadaj się że bierzesz 2 dniowego ,a rejestrujesz za 2 tygodnie ,tylko jak dupnie policja ,to obydwa pełne gacie .

Takie dwudniowe to tylko za darmo...

Opublikowano

Mam ćwiartkę z zapaleniem u krowy. Dzisiaj bez mleka. Albo wyśle do laboratorium próbę albo krowe do rzeźni. Bo ona jest jakaś j**nieta. Żeby co miesiąc lapac. Więcej niż całe stado razem.

4 minuty temu, Proxima84 napisał:

Z jakiej racji za darmo jak zacielenie z usługą kosztuje min 70 zł 🤔

A wlicz jednak że bez tego to mleka nie będziesz miał. I jak mają taki problem z cielęta mi a mleko drogie to nie lepiej robić to połowę taniej środkiem mlekozastępczym? U mnie na południu jest takie przekonanie że jak przywożą byki hf z północy to patrzeć na nie nie można. Padlina. Żydy pier**lone nawet nie nakarmią tego a płaczą potem że nikt za 300 nie weźmie. 

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

A kogo to obchodzi że za  pierwszym ,czy siódmym razem zacielona, kolczyki też kupujesz . Tu chodzi o pozbycie się problemu . Krowa złamie nogę i trzeba by na ubój z konieczności . Byś chętniej oddał ją za darmo ,niż przewracał ją za 500 zł przez miesiąc czasu bo dostała zastrzyki i karencja na mięso .  Tu chodzi o pozbycie się problemu 

6 minut temu, Proxima84 napisał:

Z jakiej racji za darmo jak zacielenie z usługą kosztuje min 70 zł 🤔

3 minuty temu, kampl napisał:

Mam ćwiartkę z zapaleniem u krowy. Dzisiaj bez mleka. Albo wyśle do laboratorium próbę albo krowe do rzeźni. Bo ona jest jakaś j**nieta. Żeby co miesiąc lapac. Więcej niż całe stado razem.

A wlicz jednak że bez tego to mleka nie będziesz miał. I jak mają taki problem z cielęta mi a mleko drogie to nie lepiej robić to połowę taniej środkiem mlekozastępczym? U mnie na południu jest takie przekonanie że jak przywożą byki hf z północy to patrzeć na nie nie można. Padlina. Żydy pier**lone nawet nie nakarmią tego a płaczą potem że nikt za 300 nie weźmie. 

No żeś teraz pojechał z żydami pierd....... ,to ty kurw. myślisz że jak przejedzie świat drogi to nie głodny ,może ty przypier... się do handlarzy a nie rolnika że po drodze nie nakarmił  . Jak kto kur.. bierze ode mnie cielaka ,to i dam kanister mleka i kur.. za niego nic nie chcę . To ty myślisz że podlasiak to zabójca bez honortru . A hf to jaki ma być , Pączek ?

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, kampl napisał:

Albo ćwiartke zasusz .

W tamtym roku tak miałem z jedną podobny problem i daliśmy jej na zasuszeniu ćwiartki te małe w sprayu płukanki i problem z głowy,  a w tym roku się ocielila to w tej ćwiartce jest mleko zdrowe i w dodatku dużo więcej niż w pozostałych 3ech.

• Like 1
Opublikowano

Za dzień czasu jak wystresuje się i wytrzęsie to kilka kilo zleci . To zapytaj tych ludzi ,czy  handlarza ,czy który poprosił o mleko dla cielaka . Uwierz mi to jest rzadkość  . Po co  handlarzowi bawić się mlekiem ,jak i tak kupisz go głodnego  ,bo u was braki .

Opublikowano
29 minut temu, robert1226 napisał:

Albo ćwiartke zasusz .

W tamtym roku tak miałem z jedną podobny problem i daliśmy jej na zasuszeniu ćwiartki te małe w sprayu płukanki i problem z głowy,  a w tym roku się ocielila to w tej ćwiartce jest mleko zdrowe i w dodatku dużo więcej niż w pozostałych 3ech.

Możesz przybliżyć o jakie płukanki w sprayu chodzi bo ja nieraz zasusze ale już na ameno.