Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co zrobić jak zaczynam dawać rozdojeniowke dwa tygodnie przed wycieleniem i krowy się od razu zakwaszają i leje się z nich wodą? Bufor daje ,wóz też zbilansowany nie wiem czemu tak jest

Opublikowano
ChiquitaB napisał:

Zależy Gdzie chcesz to poidlo zamontować. Po wannowe niby podgrzewane ale sam dopływ chroniony nie jest.

Jest sens iść w to podgrzewane? dopływ mam pod betonem, jeżeli będą piły to nie zamarznie. Teraz patrzę to te niezamarzające są do 30 sztuk. Ma ktoś dostęp do tanich wannowych? jedna firma wyliczyła mi 4500 za 2m

Opublikowano
23 godziny temu, ChiquitaB napisał:

Zapraszam, napić się możemy razem. Teraz już czystej tak nie pije to głowa nie boli i żołądek  nie podchodzi do gardła. Dla miłośników bimbru też się coś znajdzie ale mi nie podchodzi

20231115_100907.jpg

Ktoś  ci  płaci  ze  reklamę tego gówna ba to  kupa syfu wszystko  taka sama  trucizna tylko w  innym  opakowaniu .

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, robert1226 napisał:

Następny bez jaj co nie potrafi nawet alkoholu sie napic , to wszystko dla ludzi tylko z głową. 

Jaja to mam jak odstawiłem alko o biegam 10 w 39 minut, a ty czym się dzieciom pochwalisz? Czy polejesz młodemu?

Edytowane przez Mateusz1q
  • Like 1
Opublikowano
Mateusz1q napisał:

36 minut temu, robert1226 napisał:

Następny bez jaj co nie potrafi nawet alkoholu sie napic , to wszystko dla ludzi tylko z głową. 

Jaja to mam jak odstawiłem alko o biegam 10 w 39 minut, a ty czym się dzieciom pochwalisz? Czy polejesz młodemu?

A Ty się pochwalisz tym że biegasz? Błagam.... nie mówię że alko to samo zdrowie ale każdy decyduje za siebie, a Ty chcesz wszystkich umoralniać (sory ale tego nie trawie). Jeden pije i żyje 100lat drugi całe życie nie tknie i połowy nie przeżyje. Ciekawe czy tak pilnujesz składu jedzenia i napojów czy za dużo nie ma chemii.

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano

Wszystko pięknie tylko 39 minut na 10 to świetny wynik i nie wziął się znikąd. Nie zszedł nagle z 56 na 39 po odstawieniu alko. 

Albo wcześniej musiał biegać albo trochę koloryzuje.  Wiem co mówię bo przygotowywałem się do testów do PSP 

Opublikowano

To by nic nie jadł jak by pilnował składów.

Pije od  czasu do czasu że znajomymi czy nawet z żoną coś dobrego i tyle. Nikt mi nie zabroni. Jak i tobie nie zabroni niepic i biegać czy tak czy tak. Dobrze jest jak każdy pilnuje swojego i drugiemu nie rozkazuje jak ma zyc

Pytanko bo pierwszy raz składam silownik. Jak złożyć zeby nie uszkodzić uszczelniaczy bo się opiera na uszczelniaczu i już trzeba mocno użyć siły. Jak do tego podejść?

Opublikowano (edytowane)

Składałem w 4 przewracarce karuzeli ,tak z 13 do tyłu , jak wciskałem ,uszczelniacz ,po zewnętrznej scięło ,i myślę  du.. ,ale skręcam , . Do dziś trzyma i oleju nie wypuszcza . Ja miałem farta ,tak że nie podpowiem . Popatrz w katalogu części jaki powinien być ,bo kurna ,albo nie uszczelni ,albo nie da złożyć 

Edytowane przez kizak
Opublikowano
1 godzinę temu, plati napisał:

Wszystko pięknie tylko 39 minut na 10 to świetny wynik i nie wziął się znikąd. Nie zszedł nagle z 56 na 39 po odstawieniu alko. 

Albo wcześniej musiał biegać albo trochę koloryzuje.  Wiem co mówię bo przygotowywałem się do testów do PSP 

Wiadomo, wcześniejsze lata kac i praca w gospodarstwie to niemożliwe realizować plan treningowy, kręciłem się koło 43 min i 0 progresu. W tym roku może ze 2 razy kac ale to w lipcu na roztrenowaniu a tak sumiennie przepracowany rok 1200km w nogach i super progres. Każdy ma wolny wybór oczywiste. Ja widzę same plusy sportu i mam prawo namawiać innych do niego 

Opublikowano
4 godziny temu, Mateusz1q napisał:

A przedtem to tylko po flaszki do sklepu biegałeś?

Nie muszę biegać albo raczej nie chce i tak się nabiegam robiąc to i tamto , a dla twojej spokojności gdyby wszyscy pili tyle co ja to by dawno trzeba wszystkie sklepy monopolowe pozamykać,  dla mnie z takiej np gościny to bardziej towarzystwo ważniejsze niż alkohol,  ale w dobrym towarzystwie można co nieco dzibnąć.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ChiquitaB napisał:

To by nic nie jadł jak by pilnował składów.

Pije od  czasu do czasu że znajomymi czy nawet z żoną coś dobrego i tyle. Nikt mi nie zabroni. Jak i tobie nie zabroni niepic i biegać czy tak czy tak. Dobrze jest jak każdy pilnuje swojego i drugiemu nie rozkazuje jak ma zyc

Pytanko bo pierwszy raz składam silownik. Jak złożyć zeby nie uszkodzić uszczelniaczy bo się opiera na uszczelniaczu i już trzeba mocno użyć siły. Jak do tego podejść?

Podgrzać można uszczelniacz w ciepłej wodzie, tylko nie palnikiem czy opalarką. Nasmarować oliwą i jazda. Musi wejść na siłę bo nowy .Na krawędzi tłoka musi być fazka 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano

Po szczepieniu na BVD 3 sztuki w ciągu 2 tyg poroniły, jedna 5msc, dwie 8msc ciąży. Po szczepionce czy zabieg okoliczności? Dodam że w przeciągu roku nie miałem żadnego poronienia.

Opublikowano
8 godzin temu, robert1226 napisał:

Przestań  pier**lić te bzdety bo  chyba wypaliło  ci  mózg od  wódy .

• Haha 1
Opublikowano

Potwierdzonego nie mam, szczepię od 3 lat, pierwszego roku wyrywkowo kilka sztuk było badane. W poprzednich latach nic podobnego się nie zdarzyło.