Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-pronar-CID757-IDSCzvX.html

Miał może ktoś do czynienia z gościem z ogłoszenia?

Warto w takie coś wchodzić? Przyczepa pt612 za 70tys brutto.  

Nowa na dzień dzisiejszy 97 brutto w fabrycznym punkcie sprzedaży pronar. Te w ogłoszeniu są z 2021 roku do tej pory nie używane i nie rejestrowane. Kupione przez sprzedawcę na jakiejś licytacji komorniczej na Słowacji. 

Poprosiłem o vin to przysłali jakiejś w ogóle innej maszyny jak sprawdziłem to  w pronarze w Narwi. Poprosiłem żeby zdjęcie z tabliczki i z papierów zrobili to gadają że nie mają czasu na takie rzeczy. I przyslali zdjecie tabliczki na przyczepie ale zrobione moze z 5 m ze kompletnie nic nie widac (moim zdaniem to do pierwszego lepszego dilera można zajść i zrobić takie zdjęcie na placu)A oni do mnie gadają że widać na zdjęciach że te przyczepy są  naprawde i to wystarczy8. Przyjedzie do Polski to wtedy dopiero będą mieli papiery u siebie bo teraz rzekomo ma je  firma która ma ten sprzęt zwiezc do Polski i obiecuja że maszyny będą w PL 25 stycznia w Bielsku białej. Ale pieniądze chcą już teraz żeby wpłacić.  

Poprosiłem o wystawienie dla mnie faktury aby mieć na wszelki wypadek jedna zarezerwowana.  Ale na FV jest tylko wpisane co za maszyna i wyposażenie. I vinu też brak. Więc po pierwsze bez vinu na fakturze to jej nie zarejestruje i po drugie w razie wtopy policja nawet nie będzie miała numeru żeby szukać tej maszyny.

Dane sprzedawcy sprawdziłem po nipie i tam na stronach rządowych nie było nic niepokojącego względem tego gościa.   

Co myślicie odpuścić temat?

Bo teraz już do mnie pisał gość że zacznie rozmawiać z kolejnym chętnym bo ja nie jestem zdecydowany A na pozostałe przyczepy ludzie podobno już wplacili pieniądze.

Dane sprzedającego, może ktoś zna gościa.

Gospodarstwo Ogrodniczo-Sadownicze 
Sylwester Owerko
21-505 Janów Podlaski
Brzeska 53
NIP: 5371945335

Edytowane przez Pawel29

Rozmawiałeś z nim czy tylko pisałeś? Zadzwoń na 601 171 604/ 83 341 36 02 (znalazłem w google) i zapytaj gościa czy faktycznie sprzedaje przyczepę. W tamtym roku głąb z olx próbował mnie naciągnąć na agregat prądotwórczy. Wystawił fakturę, ale jak zadzwoniłem pod nr firmy znaleziony w google to gość potwierdził że owszem to jego imię i nazwisko i nip, ale firma jest zawieszona a on nigdy żadnego agregatu nie sprzedawał. Po prostu oszust wpisał lewe dane do faktury znalezione w sieci

Opublikowano

Ja bym nie wpłacił nawet złotówki, będą w PL to jechać, zobaczyć i wtedy gadać a tak to nie będzie ani kasy ani przyczepy.

Opublikowano

@danielhaker rozmawiałem telefonicznie pod numerem podanym w ogłoszeniu. I ten gość co z nim gadałem to podawał się za pracownika terenowego który jeździ po krajach ościennych z polska i kupują takie maszyny na licytacjach.

Jutro zadzwonię pod ten numer co wstawiales i może coś więcej się dowiem. 

Opublikowano

Jak dla mnie to przekręt. Skoro firma twierdzi że zajmuje się sprowadzaniem maszyn z zagranicy  z licytacji itd to jakaś kasa powinni dysponować żeby kupić ten sprzęt i go przywieźć. Wtedy na miejscu można im kasę zapłacić jak się widzi co jest. Ostatnimi czasy jak coś kupuje od nieznajomych to ugaduje się tak że przywożą dany towar a ja płacę. Chyba że większa suma to wtedy robię przelew. Raz bym prawie 15 tys umoczył na przelew bo gość chciał przedpłatę i wtedy by dopiero zamawiał towar.  Zastanawialem się ponad tydzień i między czasie dowiedziałem się że już jest nie wypłacalny i wisi ludziom dużo kasy . Także radzę uważać. Jak ktoś chce uczciwie zarobić to nie będzie dla niego problemem przywieźć towar i dostać kasę na miejscu 

.

• Like 1
Opublikowano

Co to jest "Numer działalności formowania wysyłki" W IRZ? Wysłałem dokument przemieszczenia i poszło a póżniej otwieram wysłany dokument a tam wyskakuje "błąd" że nie wpisałem srodka transportu mimo że nic tam nie widziałem aby coś wpisać

Opublikowano
38 minut temu, Bercik92 napisał:

Co to jest "Numer działalności formowania wysyłki" W IRZ? Wysłałem dokument przemieszczenia i poszło a póżniej otwieram wysłany dokument a tam wyskakuje "błąd" że nie wpisałem srodka transportu mimo że nic tam nie widziałem aby coś wpisać

Nic nie trzeba wpisywać, robić zdjęć nr. rej. samochodów ani nic. Jest błąd w programie tak kobieta z arimr mi mówiła przez telefon 

• Like 1