Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A za parę lat może będzie zakaz hodowania zwierząt 🤷‍♂️

Opublikowano

Żywności brakuje a oni o ograniczeniach.

Co do rozbieżności w cenach to na te najtańsze bym uważał w sumie na każdą bym uważał. Przyjdzie rozgrzebie kase jakas wezmie i tyle go widziałeś. Jak ktos powie mi tu ze kasa na koniec to nie uwierzę, kazda firma wola zaliczki z 10% bo na budowę nie wejdzie albo przynajmniej na samym początku wykopów beda ja wolali

Opublikowano (edytowane)

Dlatego chcemy sprawdzić tego najtańszego na tym ala jalowniku. 

Jest gość co robi takie rzeczy i ma swoją betoniarnie i on nie chce etapów 

A ten najtańszy stawia kurniki i silosy jego też widziałem. Na naszym rejonie średnio o nim słychać bo buduje w innym ale. Jak gadałem z chłopakami stamtąd to mówią że w porządku jest i się nie opieprza 3 ekipy ma. Jedna dowodzi on druga jego brat a 3 ojciec 

Edytowane przez Farmer6820
Opublikowano

To prawda z kosztami budowy u mnie garaż (26x10) i obora  rozbudowana do istniejącej na młodzież (9x23) kosztowała w 2016 r 250tys jak dobrze pamiętam na dziś dzień ok sto tyś trzeba by było dołożyć 

Opublikowano

Facet z gea wypowiadał się o firmach z Podlasia co budują obory i o tym Szczuka czy jakoś tak, że wszystko w internecie pięknie wygląda ale współpraca z nimi jest na średnim poziomie. Teraz np precon wymaga 100% przedpłaty zeby wogole zamówienie złożyć to też śmieszne troche ale zamowien maja wpip i robia co chcą. To samo firmy od fiberglasu.

Opublikowano

Na kurniki firmy paszowe chcą sobie wbijać limity w księgi wieczyste. Wszędzie się robi krucho 

Opublikowano

@czesio1612 w wiekszosci przypadkow u mnie to były cwiartki , ze juz wiecej i tak sie nie miesciło. Powinno wystarczyc te 140ml i mozna rozmasować w wymieniu, ale mozesz tez zrobic podwojna dawkę i do oporu dać. 

Opublikowano

Artmann nie robi kompleksowo bo nie budują ale już zaczynają projekty robić od a do z na podstawie własnego doświadczenia.  U mnie przewodówke zakładali i teraz wyposażenie całej obory beda robili , ze współpracy jestem zadowolony i dobrze się z nimi dogaduje.

Opublikowano
7 godzin temu, danielhaker napisał:

Podana ze 3 tygodnie temu, fotka sprzed tygodnia jakoś. Nadal lekko cieknie, ale odpuszczam, bo nikt poza mną nie da rady tej ćwiartki zdoić i nikt poza mną jej nie utrzyma by nie kopała

Buuuu cieknąć nie powinna. Co do jej wielkości (ćwiartki) to cudów nie będzie. Ja teraz doję taką dla cieląt, w poprzedniej laktacji miała mega syf ropiejący, mega cwiartka, a raczej zrosty i tkanka bliznowata w środku, a nie opuchlizna. Ale moim celem było zatrzymanie wysięku ropnego i żeby cwiartka nie podtruwała krowy. Udało się, ale ćwiartka jest duża (doi się już ponad miesiąc, daje ponad 40l dziennie dla cieląt). Szkoda, że z Twoją się nie udało😔😔😔

Opublikowano

u mnie też ciekło po pollenie ale strzyk(zwieracz) nie trzymał. Dałem dwa razy,  ciekło przy każdym doju ale zrobił się jakiś czop i teraz nie cieknie i ćwiartka z dnia na dzień mniejsza.

Z tym że twarda, na początku była gorączka ale już ok

Opublikowano
11 godzin temu, Paulina1985 napisał:

Buuuu cieknąć nie powinna. Co do jej wielkości (ćwiartki) to cudów nie będzie. Ja teraz doję taką dla cieląt, w poprzedniej laktacji miała mega syf ropiejący, mega cwiartka, a raczej zrosty i tkanka bliznowata w środku, a nie opuchlizna. Ale moim celem było zatrzymanie wysięku ropnego i żeby cwiartka nie podtruwała krowy. Udało się, ale ćwiartka jest duża (doi się już ponad miesiąc, daje ponad 40l dziennie dla cieląt). Szkoda, że z Twoją się nie udało😔😔😔

Dajesz mleko od chorych krów cielętom?

Opublikowano
Paulina1985 napisał:

Ja teraz doję taką dla cieląt, w poprzedniej laktacji miała mega syf ropiejący, mega cwiartka, a raczej zrosty i tkanka bliznowata w środku, a nie opuchlizna. Ale moim celem było zatrzymanie wysięku ropnego i żeby cwiartka nie podtruwała krowy. Udało się, ale ćwiartka jest duża (doi się już ponad miesiąc, daje ponad 40l dziennie dla cieląt). Szkoda, że z Twoją się nie udało😔😔😔

Buuuuu tego się nie spodziewałem 😮 buuuuuuu

Opublikowano

😂😂😂 chyba koledzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem ???🤦‍♀️ 

Ta krowa doi się z trzech strzyków, mleko ma zdrowiutkie jak ta lala, a nieczynna cwiartka jest wielka i zasuszona. nie wiem jak wy to zrozumieliście 😂

No  ! @leszek1000 nie zawiodłam się na Tobie  !!! 😂 tamtej "chorej" wcale nie doimy, jest sucha, tyle że duża 😂 ta dam  !!!!

Ja jestem orędowniczką niedawania mleka odpadowego dla bydła i tak bedzie zawsze 🥰 Z A W S Z E 😂🥰 

nie wiem czy wystarczająco wytlumaczyłam 🤔🤔🤔🤔🤪