Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
16 godzin temu, Paulina1985 napisał:

Grzesiek dał Ci dobrą radę, ale ja bym ją zmodyfikowała. Kaniula z zatyczką. Zdajasz do konca, wstrzykujesz pollenę i wkladasz zatkaną kaniulę. Tak przeczekujesz kolejny dój, odtykasz na kolejnym i to samo. Trzeba próbować.

o dziwo nie leciało nic z tego strzyka i nie nabrała za dużo ale jest inny problem. Dostała gorączki. Może to reakcja na pollenę lub od zapalenia choć dotąd zapalenie wracało i gorączki nie było i przed podaniem polleny ćwiartka była trochę opuchnięta i nic krowie nie było. Dałem ketaprofen.

Może nie ruszać już tego strzyka i zakończyć na jednym podaniu(Praktykowałaś?)? Czasami bez żadnych specyfików po prostu nie dojąc mleko w końcu się przepaliło. Miałem dwie MO z brakiem zwieracza czy raczej kanału a mleko w ćwiartce było tylko ujścia brak i po jakimś czasie opuchlizna zeszła. Minus że kolejna laktacja się zaczeła i znowu mlego w ćwiartce i apiać to samo.

Opublikowano

Leeeeeszku to będzie tak jakby luksusowo ! 👍👍👍 daj czasem jakies zdjęcia !!!

@Troker1979 ja bym kontynuowała wypalanie. po jednej dawce się odnowi. jaka temperatura?

Opublikowano

nie badałem termometr popsułem ale nie tragedia dużo cieplejsza jak inne.Myślę że tak 39, 5. Apetyt obniżony ale nie tak że nie je. Mleka z pozostałych było dużo mniej. Ona w tym strzyku to jak podleczona to 1,5 - 2 l max

Opublikowano

To może być reakcja bólowa, chociaż u moich tego nie było. Możesz dać ten przeciwbolowy jeszcze jutro. Jak wypali cwiartkę to juz nie będzie bólu i powinna się normalnie doic z reszty.

Opublikowano
7 godzin temu, kizak napisał:

Jak jesteś wybudowany na wąskim pasku , i nie masz gdzie garażu lub ciągnika,czy tam obojętnie czego postawić,a to o miedzę pasująco, to a i owszem.   Tu się płaci za wygodę .  

W tym miejscu mogę ci podać kolejny przypadek gdzie gość chce koło mnie 500 tyś za hektar bagna (łąka ale jak dobry deszcz to mokro ) , działka 20 arów no to 100 tyś chce za to , facet nie ma komu tego przepisać bo nie ma dzieci a sam ma około 70 lat  , obok niego sąsiad ma działkę podobną to powiedział mu , że jak ja mu dam załużmy 20 tysięcy to on mu da 40 tysięcy żebym tylko ja nie kupił to się nazywa zawiść co , i ja się pytam, po co mu to , żeby chodziaż miał komu to zostawić .

Opublikowano

U mnie na budowie tylko wiatr hula, płyty na dach i sciany czekają i firma by kładła ale za zimno i nie przywiozą bo podobno mogą się rozkleić przy transporcie w taka pogode. Plyty na szambo czekają ale w taka pogode nie ma szans na wjazd ich sprzętem. A ze nie przyryte to nie ma co robić. Termin sie kurczy

Opublikowano

Ktoś ostatnio opowiadał o przetargu w kowr, jakie dokumenty składa się przed przetargiem ofertowym ograniczonym? Jak to wygląda? Przez internet to jest?

Czy można faktycznie złożyć wysoką ofertę i negocjować potem jej obniżenie? To jest możliwe?

Opublikowano (edytowane)

W zależności od wielkości działki Wpłacasz ustalone wadium przed przetargiem po złożeniu papierów. Zwracane jest po przegranym przetargu lub po podpisaniu umowy jak Wygrasz. 5000 zł było za działki 20 -45 ha UR. W konkursie ofertowym punkty są przyznawane m.in za odległości od działki Twojej najbliższej działki do ofertowej oraz odległość od działki na której masz meldunek, dpj, ilość hektarów, wiek i chyba coś jeszcze.

U nas koła rolnicze cisnęły na takie kopertowe przetargi ale po tym co ostatnio widziałem będąc na przetargu to raczej KOWR będzie preferował licytacje(3,5 t pszenicy /ha)

Edytowane przez Troker1979
dopiska
Opublikowano
2 godziny temu, komizmo napisał:

A jeśli jest dużo działek na jednym przetargu to można stawać do więcej niż jednej?

Tak jak Michalcium napisał ale to w licytacjach na bank przy zamkniętych kopertach chyba mogą być jeszcze większe ograniczenia.

Opublikowano

Nie rozumiem, czyli mogę stawać do wszystkich ale mogę wygrać jedną? Jak jest dziesięć różnej wielkości to kto niby ma zadecydować które kto dostaje? Czy tak jak wszędzie a ANR, siano  pod stołem i w łapy obszarnika?

Opublikowano (edytowane)

otwarcie kopert idzie po kolei od działki 1 do działki 8 , składasz na wszystkie i  np w 1 wygrywasz to z automatu w kolejnych jesteś odrzucany. O wygraniu decydują punkty, w opisie przetargu masz co jaką ma wartość.

Edytowane przez boo45
  • Thanks 1