Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, radekz200 napisał:

kto ma lepszy owies? 😂

IMG_5463.jpeg

Gdyby był deszcz to bylby wspaniały w porównaniu do mojego. mój może i żywy ale obsada 50 na m2. Jak to wygląda..

Opublikowano (edytowane)

Zacząłem odkarmiać cielęta z wiadra ze smoczkiem i strasznie powoli to mleko schodzi, choć cielak ciągnie bardzo dobrze. W smoczku jest nacięcie na krzyż. Trzeba powiększyć otwór, czy zostawić?

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano

taką sprawe mam. Sprzedałem owijarke samozaładowczą miesiąc temu sprawne wszystko w niej było, kupiec oglądał sprawdzał a dziś dzwoni że ,,owinął 5 bel i owijarka sie zepsuta i że on musiał nabyć usługę owijania bel" i że muszę mu wrócić kasę za ta usługę i naprawić maszynę u niego lub oddać kasę za maszynę.

• Haha 1
Opublikowano

Do tej pory puszczałem pod krowy i było dużo szybciej i wygodniej. Gorzej po odstawieniu cielaka. Zaczynały wariować i wstrzymywać mleko nie tylko przez kilka dni, ale nawet do końca użytkowania. Doisz doisz wymię pełne, nagle ucina, a na pastwisku wylewa

Opublikowano
5 minut temu, dantur96 napisał:

A jak ja od trzeciego dnia poje bez smoczka to źle? Uczę go zaraz pić po palcu 

Nienajlepiej. U mnie cały czas mają dostęp do wody i żadnych problemów z pojeniem po odstawieniu 

Opublikowano
3 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Do tej pory puszczałem pod krowy i było dużo szybciej i wygodniej. Gorzej po odstawieniu cielaka. Zaczynały wariować i wstrzymywać mleko nie tylko przez kilka dni, ale nawet do końca użytkowania. Doisz doisz wymię pełne, nagle ucina, a na pastwisku wylewa

A nie prościej z Babki renty żyć?

Opublikowano
18 minut temu, semos napisał:

taką sprawe mam. Sprzedałem owijarke samozaładowczą miesiąc temu sprawne wszystko w niej było, kupiec oglądał sprawdzał a dziś dzwoni że ,,owinął 5 bel i owijarka sie zepsuta i że on musiał nabyć usługę owijania bel" i że muszę mu wrócić kasę za ta usługę i naprawić maszynę u niego lub oddać kasę 

Uzywana maszyna moze popsuc sie w kazdej chwili ,gwarancji przeciez nie udzielales  ,widzialy galy co braly 

Opublikowano
27 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Pafnuc trza mieć w życiu jakieś hobby. Wolę to niż pieski i koty

Hobby ok.

...tylko babki renty szkoda...że idzie w nieprzemyślane inwestycje....

Opublikowano
38 minut temu, semos napisał:

taką sprawe mam. Sprzedałem owijarke samozaładowczą miesiąc temu sprawne wszystko w niej było, kupiec oglądał sprawdzał a dziś dzwoni że ,,owinął 5 bel i owijarka sie zepsuta i że on musiał nabyć usługę owijania bel" i że muszę mu wrócić kasę za ta usługę i naprawić maszynę u niego lub oddać kasę za maszynę.

Jakiś czas na rekojmie jest. Pytanie jak podejdzie gość do sprawy. Może jakaś wada ukryta a może coś się po prostu zepsuło bo już przyszedl na to czas 

1 minutę temu, semos napisał:

gość mi mówi że ma 2 lata rękojmi i może w każdej chwili zadać zwrotu kasy.

Dwa lata to w przypadku fabrycznie nowego sprzętu i to też tylko w określonych firmach. Większość daje na rok. W przypadku używanych rzeczy jest to chyba miesiąc ale ręki nie dam sobie uciąć. Kolega kiedyś przechodził podobna batalię z samochodem. Kupił i za tydzień się posypał silnik. Gość nie chciał ani kasy oddać ani pomoc w naprawie. Znajomy wziął rzeczoznawcę. Ten stwierdził wadę ukrytą. Gość musiał oddać kasę za samochód, za samochód zastępczy na ten czas i pokrył jeszcze wszystkie koszta związane z rzeczoznawcą itd. Nie pamiętam czy oparło się to w sądzie czy nie. Ale w każdym razie do zwrotu kasy dołożył kilkanaście tys 

Opublikowano
10 minut temu, karol091193 napisał:

Czyli wychodzi na to, że lepiej sprzedać na złom niż w drugie ręce czy to samochód czy maszynę. Co się w tej owijarce zepsuło? 

Dokładnie kolego.  Używane kupic za ułamek ceny nowego i wymagać gwarancji. Wszędzie tylko prawniki same i eksperty prawa w tym kraju

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, semos napisał:

tego trudno się dowiedzieć, ale podobno coś że stół się obraca a walce nie

tu ciężko chyba o wadę ukrytą, bo wszystko jest dostępne gołym okiem

Łańcuch pękł może. 

Nie daj się wrobić. 

Opublikowano
semos napisał:

gość mi mówi że ma 2 lata rękojmi i może w każdej chwili zadać zwrotu kasy.

Jaka owijarka? na jakim oleju u Ciebie pracowała a na jakim u kupującego? co się stało że nie działa?