Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, kizak napisał:

Hmmmm ,a może by nie wkur... młodych ,bo nie będzie komu na nasze emerytury robić  .;) . My to jeszcze wędzonego mięska pojedli ,takiego nie wygonionego paszami , i skwarek nie trzeba było przykrywać na patelni ,nie wyskakiwały9_9 ,i ten pomidor ze 3 tygodnie poleżał .😔

Wielu w internecie ludzi umoralnia, a na podwórku robi gorsze rzeczy niż te o które się przy*****ał 5 min temu...

Ja tam jestem też tego zdania, że lepiej zwierzęciu ulżyć niż ma być traktowane jak śmieć. 

Kaziu, a ile tych niepotrzebnych hfow masz ? Może bysmy zamiast cieluna to jakis interes ubili ?

• Like 1
Opublikowano

To wg Ciebie żywego cielaka wywieść do lasu to takie humanitarne?

Opublikowano

Nie wierzę że nie znajdzie się ktoś kto wziął by takiego cielaka za przysłowiową flaszkę. Gość co ode mnie kupuję byczki mówił że brał u innego 5 sztuk po 300 takie do 3 tygodni to 6 gratis mu dał aby tylko zabrał także po co wozić po lasach?

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, karol091193 napisał:

Ja tak się zastanawiam, czy nie puścić na af ogłoszenia, że przygarnę byczki hf za litr dobrego bimbru 🤣 tak z 80sztuk bym przygarnął w nowym roku  🤭

Chcesz ? Odezwij się na priw w okolicy luty marzec . Też mogę dopłacić parę groszy powiedzmy 50 zł od sztuki 

Edytowane przez alfa
Opublikowano (edytowane)

a ja myślałem że mój problem ze zbytem jest wyimaginowany.

Kuźwa właśnie pogoniłem kupca z zachodu za 300 bo mnie wkurwił że cielaka na zdjęciu waży. A o 20 kg rozbieżność. Tylko to ten z tych że weźmie a numer jak znajdzie kupca więc już d*py zawracać mam nadzieję nie będzie bo jeszcze bym się skusił.

Edytowane przez Troker1979
Opublikowano
7 godzin temu, Troker1979 napisał:

a ja myślałem że mój problem ze zbytem jest wyimaginowany.

Kuźwa właśnie pogoniłem kupca z zachodu za 300 bo mnie wkurwił że cielaka na zdjęciu waży. A o 20 kg rozbieżność. Tylko to ten z tych że weźmie a numer jak znajdzie kupca więc już d*py zawracać mam nadzieję nie będzie bo jeszcze bym się skusił.

Wyczyść skrzynkę bo PW nie można wysłać 

Opublikowano (edytowane)

A chciałem zapytać aż taka jest przepaść pomiędzy mięsnym a hf?  za miesnego to się ludzie zabijają i po 1000 zł to za mało a jak hf to nawet za darmo się targują? Ja odchowuje i takie i takie. Wiem że nie jest bardzo intensywnie, i nie mam wtedy takich wielkich różnic 

Edytowane przez kampl
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, alfa napisał:

Ja może nie tak jak ty robię ale do lasu nieraz wywiozę żywego bo ot właśnie taki problem ze nie ma sensu dawac mu mleka po 8 litry i później wziąć za niego parę groszy i chodzić nad nim 

Tak się nie robi. 🤮🤮😡🙆‍♂️🤯

Edytowane przez Proxima84
  • Like 3
Opublikowano

Cielaka jak ubić ,to takiego żeruna ,co już mleka nie pije ,a jak nie zestresowany to mięsko dobre , .Tylko z tym biciem i chowaniem bez kolczyków to trochę nie tego . W tym roku miałem 3 różne kontrole ,i nie zawsze zapowiadane , w razie zabeczy taki w stodole to problemy . Ze sprzedażą cieląt nie mam problemów ,no czasem jakiegoś nie chcą  bo akurat brak miejsca ,to olx i idzie ,za jakie 3 ,4 stów jak ładny ,a by się pozbyć to i różnie .   Trochę wkurzające korowanie takiego śmierdziela [ przepraszam Suchy , ,,pachniejica'']  ,ale to szybko idzie bo na skórę nie trzeba zważać bo nie sprzedasz .         A z tym wyganianiem do lasu to raczej sarkazm , jak ,, nieruchomy ''to łatwiej się pozbyć ;)  ,tu nie ma sentymentu ,wychodzi z krowy ,,nieudacznik'' i ,,cześc'' .  Nikt z tobą się nie pier.... ,towar nie znajduje kupca ,i weś go spróbuj legalnie ,a choć weś a w d*p. wsadż .

• Like 1
Opublikowano

Jak chcecie cielaka na cielęcinę to już lepiej się dogadać z firmą odbierająca padłe bez problemu wystawią wam papierek że odebrali i jeszcze weta który podbije mięso i jest cielęcina i tak bardziej legalna a krowami sprawdzi jak firma słowa nie puści bo jeszcze na tym zarobić parę groszy poza tym miało być coś takiego jak ubój gospodarczy na własne potrzeby nie zrobili tego jeszcze? Wtedy legalnie bez problemowo byłoby może ktoś próbował to wam się wypowie 

Opublikowano
7 minut temu, Adi821 napisał:

Jak chcecie cielaka na cielęcinę to już lepiej się dogadać z firmą odbierająca padłe bez problemu wystawią wam papierek że odebrali i jeszcze weta który podbije mięso i jest cielęcina i tak bardziej legalna a krowami sprawdzi jak firma słowa nie puści bo jeszcze na tym zarobić parę groszy poza tym miało być coś takiego jak ubój gospodarczy na własne potrzeby nie zrobili tego jeszcze? Wtedy legalnie bez problemowo byłoby może ktoś próbował to wam się wypowie 

Taa, zgłoszenie idzie do weterynarii i kontrola jest w drodze. Wymyślił...

Opublikowano
18 minut temu, Adi821 napisał:

Głupszej teori nie mogłeś wymyślić. 

Ludzie w wojnę chowali zwierzaki przed Niemcem i groziło to śmiercią,  a i tak uhowali i zabili na własne potrzeby , a tu teraz takie pierdoły piepszycie ze cielaka nie da się ubić dla siebie jak kto chce to zrobi i nie będzie się chwalił i o dlupoty na forum dopytywać tym bardziej innych o tym informować.

• Like 3