Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, plati napisał:

To aż żal sprzedawać z 8.5.  Po 3 miesiącach za więcej mleka da  niż jest warta 

Nie myśl , że jak u kogoś matka jałówki daje 15 tyś na laktacje to ta jałówka u nowego gospodarza da tyle samo , bo trafi do takiego co tak myśli , że ma dawać sama z siebie bo gospodarz ma taką wydajność co od niego kupiłem i wykończy ją ketozą i innymi chorobami w miesiąc i powie ale gówno mi sprzedał , znam takich przypadków na pęczki .

• Like 3
  • Thanks 2
Opublikowano

To co roku musisz kryć sexem żeby były jałówki

Przecież nie zwiększasz

Wiadomo było że mleko nie będzie po 3 zł 

Że ludzie nie będą głupieć z zakupami, po co było robić sobie problemy

Wasz bank się ponoć trochę oszukał, może być spora strata

Opublikowano
1 godzinę temu, Supersebusiek napisał:

Nie myśl , że jak u kogoś matka jałówki daje 15 tyś na laktacje to ta jałówka u nowego gospodarza da tyle samo , bo trafi do takiego co tak myśli , że ma dawać sama z siebie bo gospodarz ma taką wydajność co od niego kupiłem i wykończy ją ketozą i innymi chorobami w miesiąc i powie ale gówno mi sprzedał , znam takich przypadków na pęczki .

Mój komentarz był nieco sarkastyczny. 

Pogratulować wydajności 

Opublikowano
Karol6130 napisał:

To co roku musisz kryć sexem żeby były jałówki

Przecież nie zwiększasz

Wiadomo było że mleko nie będzie po 3 zł 

Że ludzie nie będą głupieć z zakupami, po co było robić sobie problemy

Wasz bank się ponoć trochę oszukał, może być spora strata

nie wiem gdzie Ty widzisz problemy... 🤔 i lepiej sprzedać 3szt po 7tys niż kupować jak brakuje 2szt po 10tys sprawdź bilans a jak bym miał jeszcze 4 też by poszły...

Opublikowano
49 minut temu, slawek74 napisał:

nie wiem gdzie Ty widzisz problemy... 🤔 i lepiej sprzedać 3szt po 7tys niż kupować jak brakuje 2szt po 10tys sprawdź bilans a jak bym miał jeszcze 4 też by poszły...

To zawsze brakowało? 

U mnie jakoś się kręci 

Widać dużo mleka mają że codzienne odbiory płatne się zrobiły 

A było 3 miesiące 

Znowu ludzie podzielą 

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

Niby za drogo cenie bo nie ma zainteresowania ale już dziś sprzedane 5 sztuk i nawet ludzie się nie targują tylko biorą. Jutro kolejny jedzie oglądać 2 sztuki.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Ile mogę cenić hfki jałówki 15 miesięcy mają ? 

IMG_20231106_180117.jpg

takie nie za bardzo idą ... najlepiej jak za miesiąc ciele...

maxler napisał:

Niby za drogo cenie bo nie ma zainteresowania ale już dziś sprzedane 5 sztuk i nawet ludzie się nie targują tylko biorą. Jutro kolejny jedzie oglądać 2 sztuki.

wystaw olx i pójdą zdjęcie karty i dobry opis i moment pójdą...

Opublikowano
1 godzinę temu, Supersebusiek napisał:

A gdzie masz ogłoszenie bo patrzyłem na olx to nie ma z twoich stron nic , a dużo wszystkich sztuk na sprzedanie masz ?

Na olx się nie ogłaszałem. Udostępniłem ogłoszenie na Facebooku i szybko się rozniosło. W większości wszyscy z okolicy są zainteresowani. Jeszcze zostało z 10 sztuk.

Opublikowano

Mam takie pytanie, bo zostało mi tona rzepaku i już nie chce mi się wieźć na skup, dodawał ktoś swój rzepak ześrutowany do paszy dla bydła ? Może w małych ilościach go będę dodawał do mieszalnika.

Opublikowano

Mam takie pytanie jak zarejestrować bliźniaki przez irz bo niby ok oba są jako pasujące a w jednym wyskakuje błąd że ,,istnieje rodzeństwo dla tej sztuki urodzone w czasie krótszym niż 280dni,, pierwszy raz rejestruje bliźniaki przez internet dlatego pytam...

Opublikowano
3 godziny temu, Primula94 napisał:

Miał  ktoś niedawno  kontrolę z weterynarii?

Jaki macie wzór tabeli do wypełniania  rejestru  środków ochrony roślin?

Czas zabiegu (data)/ Roślina/ Areał/ Numery działek/ Zastosowany środek (pełna nazwa, dawka)/ Przyczyna zastosowania środka. I zrobiłem taką tabele i kontrole przechodzą bez żadnego ale. Jak chcesz to napisz na priv, to ci wyślę w pdf.

14 minut temu, MariuszDe napisał:

Mam takie pytanie jak zarejestrować bliźniaki przez irz bo niby ok oba są jako pasujące a w jednym wyskakuje błąd że ,,istnieje rodzeństwo dla tej sztuki urodzone w czasie krótszym niż 280dni,, pierwszy raz rejestruje bliźniaki przez internet dlatego pytam...

Rejestrujesz dwa cielaki, i przy pierwszym cielaku bliźniaku w tabelce "Liczba potomstwa przy porodzie mnogim" wpisujesz 2 i podczas rejestracji drugiego cielaka tak samo w "liczbie potomstwa przy porodzie mnogim" wpisujesz 2 i mi to przechodzi.