Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, Supersebusiek napisał:

Witam , 3 dni temu przyjechał do mnie kupiec obejrzeć cielaka byczka hf 7 dni wiek , obejrzał pojechał , na drugi dzień dzwoni , że przyjedzie po niego , wczoraj rano przyjechał cielak rano wypił 2,5 l mleka , zapłacił 500 zł bo tyle mu powiedziałem pierwszego dnia i ok , dziś rano dzwoni , że przywozi cielaka bo on tylko śpi i nie chce pić , a dawał mu takie same mleko jak ja sprayfo delta , przywiózł cielak odwodniony ledwo co na nogach stał , mówię do niego ok jak chcesz to zostaw ale kasy ci nie zwrócę , rozładowaliśmy tego cielaka , poszedłem rozrobiłem dwa litry calflyte cielak wypił , to poszedłem po drugą porcję cielak wypił , o co chodziło mu to ja nie wiem dodam , że cielak ma około 35-40 kg .

Masz kasę i cielaka to czego chcieć wiecej? Sprzedawaj go jeszcze raz i wyjdzie tysiac cielak😂

Opublikowano
komizmo napisał:

W obliczu tego terroru dap po 3k i polifoska po 2.5k to myślę o rezygnacji z zakupu nawozów, a mam zapas gofna duży, tylko warto by było wiedzieć jakie ma dokładnie parametry

sąsiadka mówiła że zięć jej jak się doktoryzował to tu http://www.oschr-warszawa.pl/ jakieś praktyki miał i właśnie gówno tam woził a i badali podkład z pieczarek i inne tego typu trzeba będzie z gościem zawżeć może znajomość bo tylko na ''dzień dobry '' jesteśmy 🤔

Supersebusiek napisał:

Witam , 3 dni temu przyjechał do mnie kupiec obejrzeć cielaka byczka hf 7 dni wiek , obejrzał pojechał , na drugi dzień dzwoni , że przyjedzie po niego , wczoraj rano przyjechał cielak rano wypił 2,5 l mleka , zapłacił 500 zł bo tyle mu powiedziałem pierwszego dnia i ok , dziś rano dzwoni , że przywozi cielaka bo on tylko śpi i nie chce pić , a dawał mu takie same mleko jak ja sprayfo delta , przywiózł cielak odwodniony ledwo co na nogach stał , mówię do niego ok jak chcesz to zostaw ale kasy ci nie zwrócę , rozładowaliśmy tego cielaka , poszedłem rozrobiłem dwa litry calflyte cielak wypił , to poszedłem po drugą porcję cielak wypił , o co chodziło mu to ja nie wiem dodam , że cielak ma około 35-40 kg .

gość chciał byś mu sztachetą przy....ł

Opublikowano

No ja za obornik 35 za tonę i tak myślę czy nie za tanio jak tak nawozy poszły. Niby ziemię mam nieźle wygnojona. Nie wiem ile spale bo ciągnik dopiero świeży a na wiosnę nie mierzyłem go. Ale myślę ok 12-15l na godzinę starczy.

• Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, Marcin133 napisał:

No ja za obornik 35 za tonę i tak myślę czy nie za tanio jak tak nawozy poszły. Niby ziemię mam nieźle wygnojona. Nie wiem ile spale bo ciągnik dopiero świeży a na wiosnę nie mierzyłem go. Ale myślę ok 12-15l na godzinę starczy.

To nieźle się frajerujesz kolego. Przy tych cenach nawozu to nie wiem czy 60 wystarczy

Opublikowano

40zl na olx to cenią i ofert w ciul. Kwestia czy chcesz sprzedać i parę groszy wpadnie czy nie. Chłopie nikt Ci nie da 60zl ba nawet ja 40zl bym nie zapłacił. Z rozwiezieniem to masz 2koła na hektat czyli ile zostanie np że zboża?

Opublikowano

Nie mówię czy ktoś da tylko ile jest wart. Lepiej sobie to jednak chyba w pole wyebac w tym momencie niż sprzedawać rozrzutnik za 350 Zet. Ale jak uważasz 

Zresztą kto wie może wiosna polifoska po 900 PLN będzie 😁

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Marcin133 napisał:

Mam kupca na obornik i chce żebym mu wywiózł. Na godzinę myślę że zrobię kursa. 150 na godzinę dobra cena dla dwóch stron? Jak u was się kształtuje taka usługa? Rozrzutnik 10t 

Po 100 liczyłem 3,5t ten polski, sprzedaż i załadunek, woził sobie kupujący 

Opublikowano

Nie liczyłem ceny składnika w stosunku do obecnych kosztów npk ale czuję że jest ostro w plecy taki interes. Jutro może sobie podlicze

Ale w sumie co tu liczyć. Jeżeli rok temu obornik kosztował 30-40 a nawóz od tego czasu zdrożał 80-100% to nie trzeba geniusza żeby liczyć koło 60 za tonę