Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
soltys48 napisał:

w poście nazwał ją tak jak sie nie godzi nazywać nikogo, a co ma być z Tomkiem?Usunął konto........

Do mnie też różnie się zwracano tutaj , być może ten sam co do koleżanki, ale grunt to się nie przejmować i nie odpowiadać na zaczepki,nie zniżać się do jego poziomu,bo oczywiste jest , że pokona doświadczeniem. Trudno jest odstrzelić trolla, ale można go nie karmić, to sam zdechnie.

soltys48 napisał:

nie sądzę żeby wróciła, czytać nas będzie tego jestem pewien

To jest szansa, że będzie udzielać tak potrzebnych i trafnych rad!!

• Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, Primula94 napisał:

@Paulina1985 wczoraj byl główny wet i stwierdzil zapalenie ukladu moczowego/nerki. (Powiekszona nerka), dal tylko eficur i pyralgine, do lowtorek wczoraj bylo troche lepiej. A dzis znowu duzo gorzej. Mozna cos jeszcze poradzic? 

4 dni temu dala 52l doba, 5 laktacja, ,ruje miala super po 37 dniach...

W tym przypadku nie czekaj i nie baw się w bezkarencyjne. Na grubo podaj Amoksycyline i Pyralgivet. Też miałem podobnie u siebie z krowa i mi padła z dnia na dzień. Z sekcji wyszedl ropien nerki wielkości ludzkiej głowy który pękł. 

Opublikowano

To trochę słabe że z forum odchodzą osoby które na prawdę dużo dobrego wnosiły, pisały merytoryczne posty, pomagały innym użytkownikom a admin czy tam moderatorzy rozkładają ręce jak małe dziecko i nie potrafią sobie poradzić z jednym pajacem

Opublikowano

na takie rzeczy to już organy ścigania, nikt nie jest anonimowy i każdy jest namierzalny. Przed "dupków" wiele depresji , wypaleń zawodowych i innych psujących zdrowie i nawet życie ludzkie. Jak ten klon się nazywa obecnie? łorawiok od sierpnia nie siedział

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, tumiwisizm napisał:

To trochę słabe że z forum odchodzą osoby które na prawdę dużo dobrego wnosiły, pisały merytoryczne posty, pomagały innym użytkownikom a admin czy tam moderatorzy rozkładają ręce jak małe dziecko i nie potrafią sobie poradzić z jednym pajacem

Załóż pelerynę, wsiądź na białego konia i poradź sobie. Nie znasz sprawy i nie wiesz jak to w jego przypadku działa

1 godzinę temu, marcinffff napisał:

na takie rzeczy to już organy ścigania, nikt nie jest anonimowy i każdy jest namierzalny. Przed "dupków" wiele depresji , wypaleń zawodowych i innych psujących zdrowie i nawet życie ludzkie. Jak ten klon się nazywa obecnie? łorawiok od sierpnia nie siedział

konteno też odszedł przez czyjeś dokuczanie. Tomek także podejrzewam, że ogólnie miał już dosyć. Nie mówię w kontekście Pauliny, ale ludzie czasami nie zdają sobie sprawy jak bardzo potrafią zniszczyć psychicznie drugiego człowieka i jakie konsekwencje to niesie.

Zbanowanych kont mogę Ci wymienić że ho ho, a ostatnie to @Cichosza

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, slawek74 napisał:

powiedzenie z filmu vabank o nie ciekawej sytuacji

Oni na pewno nie byli pierwsi.... ;) 

Opublikowano
9 godzin temu, Jaguśka napisał:

Do mnie też różnie się zwracano tutaj , być może ten sam co do koleżanki, ale grunt to się nie przejmować i nie odpowiadać na zaczepki,nie zniżać się do jego poziomu,bo oczywiste jest , że pokona doświadczeniem. Trudno jest odstrzelić trolla, ale można go nie karmić, to sam zdechnie.

To jest szansa, że będzie udzielać tak potrzebnych i trafnych rad!!

Dokładnie dla takiej osoby jaka kolwiek reakcja na jego zaczepki  to paliwo napędowe . 

Jak tak czytam się to zastanawiam się czy Wy czytacie swoje posty co piszecie ? Mamy tu dorosłych ludzi często ojców i matki a piszecie tak że się czytać nie chce, pisze tu szczegolnie do panow .Przemocą przemocy się nie wygra .W Internecie bardzo łatwo kogoś skrzywdzić, jest się anonimowym , organy utrzymujace mają ograniczone pole manewru tak jak ktos juz napisal bo internet ma wiele furtek przez ktore ktos sie przemyka  . Każdy ma swoje granice wytrzymałości . Moim zdaniem można by było wprowadzić jakieś ograniczenia . Bo jeżeli coś zawodzi i ktoś nie umie się zachować  to się ogranicza niech ponosi konsekwencje.

Pierwsze co można zrobić to zablokowac pisanie wiadomości prywatnych do osób z poza listy znajomych/przyjaciół do 50/100 postów na forum w tematach najbardziej znanych użytkownikom żeby było widać czy ta osoba pisze z sensem czy nie bo jak bez sensu( onraza)  to widzi to każdy zgłasza do moda i blokuje taką osobę. Jak przekroczy limit postów taka osoba  to dopiero może pisać wiadomość prywatnie do kogoś Ale dopiero po zaakceptowaniu przez kogoś znajomości 

Taka walka jest trudna Ale da się to wygrać, ale lepiej jak dzieci obrzucac się błotem, lepiej piszcie co możemy robić żeby było mniej takich sytuacji lub aby nie przybrały tak na mocy .

Czekam na propozycje 

Możemy się różnic mieć różne zdania Ale szanujmy się rozmawiajmy i działajmy.

Czy możliwe jest żeby krowa po dwóch tygodniach od poprzedniej rui bydlowala ponownie ? Może być rozstrojony tak organizm krowy? Czy po prostu oszukuje ? 

Opublikowano
10 godzin temu, Zawisza napisał:

Osób ze zmiennym IP neta nie da się w żaden sposób zablokować, konto zostanie usunięte to założy kolejne i nie ma na to żadnej metody blokady

Jest jeszcze cos takiego jak chocby MAC adress karty sieciowej, ciasteczka czy Fingerprint przegladarki internetowej. Nawet nazwa uzytkownika windows, rozdzielczosc ekranu czy wersja uzytej przegladarki moze cie zdradzic. Webrtc, javascript, DoNotTrackMe, jest cala masa narzedzi przez ktore jestesmy na codzien sledzeni, wiec jezeli komus sie wydaje, ze jak zmieni IP to jest anonimowy to powodzenia. Wiadomo, ze Admin to nie NSA, ale dla chcacego nic trudnego.

Ma ktos takie stanowiska dla krow, lub najlepiej czy ktos takie spawal? 

https://www.olx.pl/oferta/stanowiska-dla-bydla-CID757-ID69TwX.html

Ogolnie zadowoleni? Glownie mnie interesuje, czy te boczne rury przy pysku krowy sa konieczne skoro krowa i tak jest przyblokowana na pionowym lancuchu ? Bo rozumiem, ze one maja za zadanie troche uniemozliwic krowie podjadanie od sasiadki ? Czy zle rozumiem?

Nastepna sprawa, ta gorna rura jest albo prosta albo wygieta. Jezeli wygne ja z 20cm to jakos realnie skroci mi to stanowisko ?

Opublikowano

jeżeli chodzi o te boczne to ja wyciełem ale mam zbyt wąskie odstępy i zbyt krótkie stanowiska do tych rur trzeba by minimum 1.3 m szerokości i 1.8 m długości bo krowy dzisiejsze są poprostu większe niż kiedyś i normy weterynaryjne są słabo to określają

Opublikowano

taki murek po jednej stronie miałem taki wysoki przez kilka lat  do października u. roku. Ucinałem ten "błąd" przecinarką spalinową i zostawiłem 14-15 cm. Krowy odwdzięczają się. Miał zapobiegać wciąganiu siana/ sianokiszonki na maty i ruszt. Nic to nie dawało. Przy tmr on ograniczał pobranie nawet i dużo w tym kącie ubijały krowy i marnowało się

zna ktoś może cenę korektora  de heus Rukor 46 ?

Opublikowano (edytowane)

To bylo przykladowe zdjecie. Dla mnie ten murek tez za wysoki.

A ma ktos konkretne wymiary tych stanowisk ? Chodzi mi np. o wysokosc tych rur od podlogi i ile wpuszczaliscie w ziemie?

Czyli te boczne sa zbedne czy lepiej zrobic ? 

Te kolo na koncu to co robi ?

Rura pionowa gorna prosta czy zgieta? Jezeli zegne, to uzyskam troche krotsze stanowisko ? (Bo chyba bede mial ciut dlugawe)

Edytowane przez asus921