Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Silnik c-360 to nie prom kosmiczny :lol:Trochę chęci i podstawy wiedzy o zasadzie działania wystarczy.Bedziesz wiedział co masz i na przyszłość Ci się przyda ;)No i troche kasy zaoszczędzisz :P Ale zrób jak uważasz :)

Opublikowano

hej panowie, mechanicy rozebrali silnik wiecie co było? zle skrecony na wałku rozrządu, tłoki biły o głowice przez co wszystko sie roztarło, pompe olejową szlag trafił moze aby wał bedzie do uratowania, tak to jest jak robił to wczesniej pijany duren bez pojęcia, 3 tys to same czesni wyniosą nie licząc robocizny, wczesniej 2 tys i 5 koła w ciapka.

Opublikowano

Remont to najlepiej robić "made in stodoła" :rolleyes: jak oczywiście ktoś się choć trochę zna. Przynajmniej wiesz co w nim miałeś zrobione i z jakich części :) .

Opublikowano

Ja polecam zaklad izns ilawa robili mi tam 4 silniki, i chodza bardzo dobrze jeden przy c-360 ma po remoncie 3500mth i jak narazie tylko koncówki regulowane. Tam lipy nie robią. A remont we wlasnym zakresie jak najbardziej o ile blok jest dobry a tego we wlasnych warunkach nie sprawdzisz. Jezeli chesz sam robic to daj gdzies przestrzelic blok zeby sprawdzic wszystkie gniazda w silniku czy nie sa ''rozdeptane''

Opublikowano

W okolicach Zwolenia to prywatnie

Nie kupuj części w tym sklepie na trasie na Policznę bo szkoda kasy Części tylko u Ośki pod Kozienicami nie wiem gdzie dokładnie

Najlepiej na Paciorkową wolę nowa 69

Opublikowano

jestem właśnie w trakcie remontu silnika od 360 i przy dobrych wiatrach powinien zamknąć się w ok.2500zł. Pytanie ile weźmie firma za taki remont (myślę że ok.4000zł) i czy jest na tyle wiarygodna żeby spać spokojnie choć jakiś czas. Przerabiałem różne warianty od kupna innego silnika przez danie go do kompletnego remontu a skończywszy na remoncie u siebie w garażu bo wychodzi najtaniej i najpewniej.

Opublikowano

Co prawda to prawda u mnie mechanicy biora za remont od 8 stowek do 15 zalezy co robia tylko czesci im dowozisz i tyle :)

Przynajmniej wiesz co wlozysz i co masz a nie wal po Bog wie ktorym szlifie :)

Opublikowano

Witam!  Czy może mi ktoś doradzić gdzie lepiej oddać silnik do kapitalki od c330? W Zwoleniu  jest Zakład Mechaniczny Zwoleń ul. Doktora Perzyny a koło Zwolenia Mechanika Maszyn i Urządzeń Rolniczych w Paciorkowej Woli Nowej. Proszę o szybką pomoc.

Opublikowano

Witam  jestem tutaj  nowy potrzebuję porady odnośnie silnika do c360 na wymianę  znalazłem  kilka ogłoszeń na olx w okolicach Zwolenia Mazowieckie którą firmę polecie co najlepiej robi silniki w okolicach Zwolenia najlepiej jakieś dane numer telefonu ???

Opublikowano

Nie ma tam żadnej godnej firmy, tam wszyscy jadą na THM i indyjskich wałach, obróbka też żenująca, jak się ustawi tak robią.

THM najgorszy nie jest aby gorszych zestawów nie zakładali  a może ktoś poleci jakoś dobra firmę co robi na wymianę ???

Opublikowano

Jeżeli regeneracja silników to tylko z firmą JURGAL  z miejscowości Mikołów w woj. śląskim.  Firma oferuję również usługi z zakresu tulejowania bloków silników oraz wyważania wałów korbowych.