Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przewody są dobrze oczyszczone napiecie sprawdzałem miernikiem i jest 12,6 V. a jak próbuje zakręcić to pobór prądu spada do 8 V jak chcem zakręcić.

Nie cytuj poprzedniego posta

Edytowane przez KRISTOFORn
Opublikowano

Jak aku będzie dobry(niezasiarczony,odpowiedni stan elektrolitu i poziom naładowania) to trzeba patrzeć rozrusznik.Możliwe że ma zwarcie do masy nie kręci tak jak powinien.Nie ma co polemizować, tylko rozbierać.

nunu85 To jak z twoją teorią?

Opublikowano (edytowane)

nunu85 chyba rozpatrywał tylko drogę paliwa kranik- pompka zasilająca :) Pomijając resztę układu, w której panuje sporo wyższe ciśnienie, niż ciśnienie hydrostatyczne wytworzone przez wysoko umiejscowiony zbiornik paliwa :)

Chociaż po chwili zastanowienia... czepiając się słówek, to nunu85 ma rację. Zapowietrzyć, to się układ nie zapowietrzy, ale cienienie spadnie :)

Edytowane przez Stefano1
Opublikowano

Nunu85 i stefano1 obaj sie mylicie w kwesti zapowietrzania, po pierwsze paliwo moze wyciekac na ziemie i chyba kazdy widzial pocacy sie uklad paliwowy w 385, po drugie sprubujcie poluznic rurke paliwowa przy pompie wtryskowej tej ktora idzie od filtrow po ponownym dokreceniu bez odpowietrzenia pompy na pewno nie odpali, paliwo samo nie na plynie chociaz ma z gorki bo w pompce paliwowej sa zaworki ktore go nie przepuszcza. Niewielka nieszczelnosc na tym przewodzie powoduje problemy z rozruchem po dluzszym postoju.

Opublikowano

Powiem tyle: ale ze mnie łoś :) Chyba to przez wczorajsze 7 godzinne, słuchanie wycia kosiarki rotacyjnej :) Coś mi się ubzdurało, że układ paliwowy na odcinku od pompki zasilającej do zaworka zwrotnego jest zawsze idealnie szczelny :)

Opublikowano (edytowane)

witam mam poważny problem z silnikiem c 385 . silnik ten mam zamontowany w małym kombajnie zbożowym , gdy ostatnio kosiłem pękła mi linka od gazu i silnik zgasł po założeniu linki silnik nie odpala odkręciłem rurki od wtrysków i paliwo nie leci co się mogło stać w tej pompie. Proszę o pomoc a cha pompa stary typ

Edytowane przez sebastian84
Opublikowano

Witan panowie mam problem z moja c385 otoz na pewnych obrotach ciagnik strasznie drzy dzieje sie tak od 1700 do 2000 obrotow na mniejszych obrotach problem nie wystepuje.

Nie wiem moze mam to jakies znaczenie ale problem pojawil sie po tym jak zmienilem wspomaganie na orbitrol.

Co moze byc przyczyna wystepowania tych drgan??

Gość Profil usunięty
Opublikowano

A ja mam taki problem, że rozrusznik nie może przekręcić, wygląda to tak jakby miał za mało prądu, może ktoś pomóc?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

nic to nie dało, na innym rozruszniku zapalił, ciężko bo ciężko, ale zapalił, więc na pewno jest to rozrusznik

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Małe sprostowanie, dziś rano nie chciał zapalić na tym drugim rozruszniku, a później zapalił, zapomniałem powiedzieć, że mam przerobione z 12V na 24V i być może jest to wina skrzynki, którą mam pod siedzeniem, może ktoś też ma tak przerobione to będzie wiedział o co chodzi.

Opublikowano

To jest zwykłe podłączenie jak w cześcio cylindrowych.Jak mówisz że nie możesz odpalić bo nie ma prądu znaczy że nie są naładowane akumulatory.Masz dwa,naładuj dwa,sprawdź poziom i gęstość elektrolitu.Wsadź je do ciągnika i odpal.

Opublikowano

jak musisz parę obrotów pokręcić zanim zaali, to albo poma wtryskowa mocno wyłechtana, albo sprężanie juz nie takie jak być powinno.

Zacząlbym od pompy, bo sprawdzenie kosztuje koło stówki, wiec nie ma tragedii.

Opublikowano (edytowane)

Witam. W moim ursusie 902, silnik nowego typu, jest taki problem, że gdy temperatura spada poniżej 0 stopni ma już problem z odpaleniem, jak powyżej to zakręci 3 razy wałem i zapali, a tak to trzeba czekać z minutę conajmiej żeby zapalił, a poniżej -10 to bez grzałki wogóle nie chce zapalić..... był w nim przeprowadzany remont silnika, nowe gary, głowica po regeneracji, pompa też dawałem do regeneracji, wtrski były sprawdzane, były ustawione na 140, ale ten co je sprawdzał przestawił je na tyle co w c-360 175 atm chyba i dobrze rozpylały. Nie wiem co mam robić, czy zostawić tak jak jest, czy dać pompę spowrotem do roboty, jeszcze ma gwarancję, dodam jeszcze że uciąg jej po tym remoncie też się średnio poprawił... proszę o pomoc z góry dzięki

Edytowane przez Piotr1216