Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, volvo napisał:

Jeżeli robisz w polu to tylko radialki. Dałem 2 propozycje radialek w swoim poprzednim poście.

Nic bardziej mylnego. Opony radialne są najlepszym wyborem do transportu i przy wysokich prędkościach - to jest ich główne pole do popisu.

• Thanks 2
Opublikowano

radialki są najlepsze w większości zastosowań, no może poza lasem i terenami górzystymi ale to mniejszość. zresztą tu też dają radę- wystarczy na maxa napompować.

Opublikowano
21 godzin temu, volvo napisał:

Nic nie rozumiesz, kolega był na szkoleniu w Danii- był zaskoczony tym że Duńczycy kupują głownie swoje produkty. Kupujmy swoje, polskie. dajmy zarobić naszym firmom,  niech te podatki zostaną w naszym kraju. Mam dwa ciągniki, 6 opon ma napis Made in Poland, moja corsa ma 8 polskich opon. Zawsze staram się kupować polskie produkty.
Nie mylić z firmami typu ursus czy hart które pod swoją nazwą sprzedają co podleci. A gdzie ja minąłem się z prawdą? Polecam zawsze to co dobre i nasze, Polskie.

Hmm - Pawlak też tak mówił, Morawiecki też tak chce, jak kupuję i tak radzę wszystkim brać to co jest lepsze jakościowo i dłużej będzie służyć bo biednego nie stać dwa razy kasę wywalać.

Opublikowano

Polskie to nie zawsze znaczy gorsze, na pewno lepsze niż germany. Nie mylić z made in germany. Akurat do naszych sprzętów typu C360 polskie opony są wystarczająco dobre.

Stomile, kormorany, kabaty, taurusy kupujmy a nie bkt czy cultory. I nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto jak na bez kauczukowe opony turecko- indyjskie.

Opublikowano

Stomila nie ma,Kormorana prawie nie ma.Dębica zrezygnowała z produkcji opon rolniczych a maszyny przechwycił Kabat.Taurus Węgierska firma Grupa Michelin która ma fabrykę w Polsce.Jak chce Kabat naprawdę zaistnieć na rynku niech wprowadzi rozmiar 16.9 i radialne opony.Dopiero nie dawno się pojawił sam bym kupił Kabata dzisiaj.BKT ma ten naturalny kauczuk czy Cultor ale Petlas to porażka na sztucznym Kauczuku.Tak polecasz polskie Firmy i mówisz kupować polski produkt ale namawiałeś żeby kupić Alliance indyjski szajs

Opublikowano

Alliance to izraelska firma. To są bardzo wytrzymałe, leśne opony, ze stalowym oplotem. Pisanie że cultor to grupa mitas to tak samo jak bugatti to grupa wieśwagena. I co z tego że to grupa? Co ma piernik do wiatraka? Kabat ma 14.9 opony diagonalne i jak komuś odpowiada taki rozmiar to niech lepiej kupi kabata niż cultora czy bkt. Kupując Nasze produkty pomagamy rozwijać się Naszym firmom i dzięki temu za rok czy dwa gdy rozlecą sie cultory można będzie kupić radialki kabata. 

Opublikowano

Co ty tak się uczepił tych Cultorów matko kochana,oszczędź te wypociny że po dwóch latach się rozlecą.Alliance nie widziałem izraelskiej produkcji tylko Indyjskiej.

Opublikowano

Ten kabat z którym mam do czynienia to dziadostwo.

Opony 6.00 R16 kupione 2 lata temu - spękane

Dętki kabat 18,4 R34 kupione 5 lat temu, dętki klejone już w jednym kole 1 raz w drugim 3 razy, klejone bo dętka pękła sama z siebie na szwie! Jak znowu pęknie to porobię fotki.

Opublikowano

Moje kabaty 7.50/16 też dwuletnie,wyglądają jak nowe. Dętek kabat mam kilka,na razie bez awarii.

Alliance to izraelska firma, opony mogą być produkowane w indiach. Mój sąsiad ma made in izrael. 

Opublikowano

Ale niektórzy sie spinają o cultory bkt czy inne nie Polskie produkty ja  mam juz prawie 3 lata w 40 cultory i zyją całe nic nie zużyte każdy kupuje co chce ważne żeby były dobre wkońcu pracują na Polskiej ziemi a gdzie wyprodukowane to nie istotne dla mnie moga nawet być z san escobar 

Opublikowano

Uważam że powinniśmy kupować produkty naszych firm. wystarczająco dużo naszych pieniędzy idzie do chin, turcji czy portugalii. dajmy zarobić naszym, trochę patriotyzmu panowie!

Opublikowano
20 minut temu, volvo napisał:

Uważam że powinniśmy kupować produkty naszych firm. wystarczająco dużo naszych pieniędzy idzie do chin, turcji czy portugalii. dajmy zarobić naszym, trochę patriotyzmu panowie!

Kuźwa , patriota którego nick to volvo :D.

Opublikowano

gdyby każdy patrzył na patriotyzm to wszyscy byśmy jeździli syrenami czy polonezami a w polu 330 robili, więc tak nie przesadzajcie, kupuje się to co ma dobrą opinię a nie to co ma klepnięte made in poland czy germany, bo i w Chinach potrafią zrobić dobre rzecze, ale kto tego od nich oczekuje, skoro jedyny wyznacznik to cena

Opublikowano

Chodzi mi o produkty konkurencyjne cenowo i jakościowo, tak jak jest w przypadku kabata. nick mam od auta którym jeździłem w firmie, krótkie i łatwe do zapamiętania, zwłaszcza jak się ma z tym do czynienia przez wiele lat. cenię polskość ale się tym nie afiszuję jak różni pseudo-patrioci. a co do produkcji made in prc- oni mają własne normy jakości, nawet radio alpine się szybko mi zepsuło. było wyprodukowane w chinach. podobnie karty graficzne. napis made in prc dyskwalifikuje w moich oczach no chyba że nie mam wyboru to kupuje. 

Opublikowano

Ty @volvo wiesz że połowę udziałów w koncernie Volvo mają Chińczycy ? :D

Opublikowano

@samtech84  Jakie masz ciśnienie w oponach i w jakim ciągniku? 

@izydor6280 A 30-stki nie robią w polu? :D Nadal jeżdżą 

Co do Marki Volvo to chińczycy wykupili udziały ale nadal są produkowane w Szwecji sami tego się obawiali że jak przeniosą fabryki do Chin to stracą klientów.Dla chin jeśli właśnie narzuci się normy jakości to produkt jest niezły,mam klucze z NEO w miarę dobre a najwyższa chińska półka 

Opublikowano (edytowane)

wykupili 8% udziałów... klucze z neo marne, lepsze chińczyki to honitony. chińczykom nie da sie narzucić takich norm, przekonałem sie o tym na ich produktach.  @zetorki12 nikomu na siłę nic nie wmawiam, volvo truck i volvo cars to różne firmy, jeździłem fh12, wiem co piszę. a że ty nie rozróżniasz ciężarówek od osobówek, no cóż...

Edytowane przez volvo
Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś grzebie przy swoich złomach typu auto ciągnik maszyny to Neo wystarczają w zupełności,o Honitonach nie słyszałem w ogóle ale gdzie odkręcałem coś w samochodzie i używałem torxów to w porządku tak samo nimbusy nie ścierają się nie pękają mam też nasadki treszczotę.A smartfony typu Sony Samsung itp to gdzie produkowane? I co telefony takie złe.Elektronika  z chin jesteśmy zalani na Europejskim Rynku 

Edytowane przez Adi96
Opublikowano

Rozróżniam , rozróżniam . Ciężarówka - to kobieta podnosząca ciężary :21_kissing_closed_eyes:.

Opublikowano

@Adi96 honiton to bardzo dobre klucze, moje mają 12 lat i żadnego nie zepsułem mimo że się starałem to zrobić.  https://pajm.pl/h4056-klucze-honiton-94-szt-h-4056-p-1097.html     Sony i Samsung to nie są chińskie firmy, mój tv sony ma z tyłu taki mały napis made in hungary. samsung to marna marka albo nie mam szczęścia do niej- dysk ssd, telefon i monitor- wszystko miało awarie lub zepsuło się na dobre.